Şimdi Ara

NEDİR BU MAGİRUS'UN HAVASI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar dostlar.
    Gün içinde minibüsle dolaşan varsa beni daha iyi anlayacaktır. Bu magirus minibüsü kullanan şoförlerin özellikle de gençlerin sürekli ara gaz vermesinden siz de rahatsız olmuyor musunuz ? Nedir bu afra tafra neyin zevkidir bu anlamadım gitti



  • Hor kullanılmak için yapıldıkları için olabilir. Eskiden şehirlerarası çalışan otobüsler bile ondandı. Mercedes 302 çıkınca istirahate çekildiler.

     NEDİR BU MAGİRUS'UN HAVASI ?
  • İyide ara gaz benim bildiğim yüksek motor hacmi olan yada kendine has,hoş bi motor sesi olan araçlarda verilir böyle 2000 motorluk model yılı belli olmayan şekilsiz magiruslarda verilmezki. Apaçi diyorum ben bunlara artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magiruslara ara gaz vermezse motor sarabilir çünkü magirus motorları hava soğutmalıdır gaz vermek pervanelerini daha yüksek hızda çalıştırır soğuması iyileşir rölentide tutmak onları hararet yaptırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_gs_91 -- 29 Kasım 2014; 13:37:59 >
  • Magiruslar 2000 motor degil ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magirus motorları hava soğutmalıdır..su ile soğutma sistemi uygulanmamıştır..o yüzden yazın cok sıcak havalarda hararete düşmesi kolaydır..motoru iddaa edildiği kadar çok güçlü değildir ama şanzumanı kısa tip olduğu için çok yüksek tork aktarımı vardır..magirusların tercih edilme sebebi tamamen aç gözlülüktür..ekonomik ömrünü tamamlamasına ragmen daha fazla yolcu alabilmek için ve de gider masrafları yok denecek kadar az olduğu için halen bu taşıt kullanılmakta..genelge ile trafikten kaldırılmaları gerekir ses kirliliğinin ana sebebidir..kışın bindiğinizde elinizi demir aksamlara sürmeyın yapışabilir soguktan..hiçbirinin kaloriferi çalışmaz çalışan da çalıştırmaz çünkü hava soğutmalıdır kalorifer bu yüzden mazot deposundan aldığı mazotu yakarak iç ısıtma sağlar ama ne ısıtma o çıkan dumansı sıcaklıktan zehirlenip hastaneye dahi kaldırabilirsiniz..sözü çok uzattık ana sonuç kesinlikle yasaklanmalı bu çağ dışı araclar..




  • Şaka maka kimisi hakkaten iyi olyo ama. Bi tanesinin resmini ve videosunu atmaya çalışcam buraya.
  • Gürültü olayına tam anlamıyla katılmıyorum. Magiruslar gidince yerine Daily, Crafter, Transit gibi araçlar geldi. Çoğunda soba borusu gibi egzoz takılı. Rampada gürültüsü fena. Gürültünün sebebi aracın orjinalinin bozulması bence.

    Apaçi stiline geçmemişlerinin motor sesi belirgin olsa da insanı sağır edecek kadar yüksek değildir. Önü de kütük gibi değildir. Bağırmasının sebebi de sürekli dip gazla kullanılmasıdır.
  • Hocam şimdi hava mı su mu ?
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım hatta düşünürken hava diye yazdığımı hatırlıyorum ama su soğutmalı yazmışım. Doğrusu hava soğutmalı 3000 motor 89 bg mi ne.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Konsey

    Gürültü olayına tam anlamıyla katılmıyorum. Magiruslar gidince yerine Daily, Crafter, Transit gibi araçlar geldi. Çoğunda soba borusu gibi egzoz takılı. Rampada gürültüsü fena. Gürültünün sebebi aracın orjinalinin bozulması bence.

    Apaçi stiline geçmemişlerinin motor sesi belirgin olsa da insanı sağır edecek kadar yüksek değildir. Önü de kütük gibi değildir. Bağırmasının sebebi de sürekli dip gazla kullanılmasıdır.

    Katılıyorum. Egzoza bir düdük takıyorlar, çok rahatsız edici bir pervane dönme sesine benzer uğultu çıkartıyor. Bir an önce uzaklaşsa da kurtulsam gözüyle bakıyorum.
    Magirus'ta ara gaz verilmesi biraz arabanın ara gazı güzel yemesinden biraz da gerekliliğinden dolayı veriliyor. Yani mesela motor güçsüz, ara gaz vermezse devirden düşecek, ne yapıyor? Mecbur olarak.




  • Rudeboy sana katılmıyorum. Aracın düzenli bakımları yapıldığı sürece araca hiçbir şey olmaz. Misal bizim arabanın 10-15 gün arası yağlaması yapılır. Aylık fren testine girer. Hafta da 4-5 kere temizlenir. 2 Haftada bir detaylı temizlenir. Aracın çalışmayan hiçbir aksamı da yoktur. Soğuk havalarda kalorifer açılır. Bu araçlar yıllık muayeneye gittiği için araçlarına hiç bakmayanlar bile yılda bir bakıyorlar.
    Ses kirliliği yapıyor dediğiniz araçlar Magirus M-2000 dir ve 2006 modeldir. Artık minibüsçüler Karsan J-10 alıyor onlar sessizdir fakat nasıl bir araba olduğunu bilemeyeceğim.
    Araba ilk çalıştırıldığında da ara gaz verilir. Bunun nedeni ise arabanın kompresörlerinde havanın bitmesidir. Ara gaz vererek kompresörler hava ile doldurulur. Doldurulmazsa havalı kapı açılmaz ve araç frenlerinde hava olmadığı için araç hareket etmez.
  • bizim mahallede uzun zamandır mercedes minibüs kullanılıyor, benzinli arabadan daha sessiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: humerus06

    Hocam şimdi hava mı su mu ?

    Fotoğraftaki minibüste su soğutmalı motor kullanılmıştır. Önceki üretimlerin hepsi hava soğutmalıdır.

     NEDİR BU MAGİRUS'UN HAVASI ?




  • Küçükken severdim sesini

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü çok havalı meret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haaaan han han han han haaaaaannnnn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır sürekli sakaryada serdivan - kampüs hattına binmekteyim Tüm minibüsleri deneme şansım oldu yolcu olarak.Magiruslarda sıcak açılıyor öyle bir sorun yok.Sorunları rolantide zangır zangır titreme , rampalarda aşırı bayılma (diğer minibüslere göre hattı 5 dk geç tamamlıyor o derece) , çok yolcu alınması, sesli çalışması ama direksiyon açısı harika araba olduğu yerden manevra yapıyor resmen içi de ferah.
    en sevmediğim ise j9 lar çok çok sesli çalışıyor magirus yanında ot yemiş.Manevraları zayıf.Rampa çıkamama sorunu bunda da magrus kadar olmasa da var sonradan turbo model geldi zaten üstten basık yolcular ayağa kalkamıyor.iç mekan kalitesi çin malı oyuncak gibi sallanıyor her yani magirustan berbat veliahtı j10 da aynı ot fransızlar bu aracı at taşımak için kullanıyorlarmış zaten düşük direksiyon manevrası ordan geliyor yağmurda sağından solundan şarıl şarıl su akar oluklarından eskilerde içine de girer zaten su

    en güzelleri sprinter yeni transitler voltlar dailyler yenilenmek. lazım artık bu j9 j10 lar ve magiruslar berbat. hele j10 gibi bi araç nasıl hala üretiliyor hiç bi güvenlik donanımı yok rezalet...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.