Şimdi Ara

Akvaryum için öneri yapar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba... Çalıştığım işyerinde 100x40x50 boyutunda bir Akvaryum var. İçince 30 civarı Sarı Prenses 1 tane de ters yüzen var.

    Akvaryumun Sorunu suyun rengi, bulanıklığı ve ışıklandırması. Akvaryumda şuan bir ışık yok ışık patladı yeni ışık sistemi kurulacak. Işık sistemi için biz LED düşünüyoruz sizin de önerilerinizi bekliyoruz.

    Akvaryumun ve ekipmanların resimlerini alta ekliyorum bu suyun berraklaşması için ne gerekli, nasıl bir yol izlemeliyiz ışıklandırma için nasıl bir yol izlemeliyiz. Yardım ve önerilerinizi bekliyoruz. Yardımcı olursanız memnun oluruz.

     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?







  • Merhabalar

    Öncelikle size tavsiyem internetten beslemek istediğiniz tür ile ilgili birkaç akvaryum resmi bulup dekorasyonu ona göre yapmanız. Türlerin doğal yaşam alanlarında bulunmayan tüm diğer nesneleri çıkartın (mercanlar, plastik bitkiler, renkli çakıllar vs..)

    Işık sistemine gelecek olursak LED biraz maliyetlidir ama elektrik tasarrufu olsun, ışık ayarları olsun key
  • ışıksızlığınız ne kadar süredir var ve akvaryumun konumu nasıl pencereye yakın mı güneş ışığı uzun süreli geliyor mu
    bu yosunlanma büyük ihtimalle ışıksızlıktan ve aşırı yemlemeden kaynaklanıyor olabilir. suyun bulanıklığının gitmesi için her gün bi miktar su alıp temiz su ile değiştirin ancak bu miktar %10 u geçmesin ve bulanıklık geçene kadar filtrenizi sık sık değişim yaptığınız su ile temizleyin sorun 1 haftaya kalmaz geçecektir.
  • resimler mobilde gozukmuyor ama bitki olmadigini varsayarsak led yeterli olacaktir. dip cekimi ve akvaryum bakimini ne sklikla yapiyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sera Nitrivec diye bir ürün var.Akvaryuma canlı bitki eklerseniz orta uzun vadede sarı renk derdiniz olmaz.
    Ben olsam ışıklandırmayı bitkileri de dahil ederek düşünürdüm
  • öncelikler akvaryumun suyunu haftalık olmadı 15 günde bir %15-20 gii su değişimi yapmanız. suyunuz çok kötü görünüyor. dış filtreye pek güvenmeyin dip çekimi ve su değişimi en önemli kısımdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slymn3434

    öncelikler akvaryumun suyunu haftalık olmadı 15 günde bir %15-20 gii su değişimi yapmanız. suyunuz çok kötü görünüyor. dış filtreye pek güvenmeyin dip çekimi ve su değişimi en önemli kısımdır

    Arkadaşlar akvaryuma komple su ve balık değişimi yaptım ve ışıklandırma konusunu hallettim. Şuan cam gibi suyum. En kısa zamanda resimleri ekliycem hepinize çok
  • Gun isigini direk aliyordur ilk sorun bu ikincisi gunde 5-6 saatten fazla isik acmak ve fazla yemlemekte sikinti ozel solisyonlar var onlari deneyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala bitki koy diyorum :) ilerde çok faydasını görürsün
  • arkadaşlar öncelikle hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Sonuç olarak akvaryumun suyunu ve balıklarını komple değiştirdim. ışıklandırma olarak da eski ışığına yeni elektronik ballast alıp taktım.Yeni halinin resimlerini ekliyorum.

     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?
     Akvaryum için öneri yapar mısınız?




  • Akvaryum güzel olmuş.İlk resimlere bakarak epey bir ilerleme kaydetmişsiniz.Dekor benim gözüme doğal gelmedi.Daha asimetrik şekilde taşların kullanılması ve yerleştirilmesi görünüm açısından çok daha güzel olurdu.Taban kumunuz çok kalın.Malawı türü balıkların üremesi esnasında sıkıntı yaratır.Yumurtalar kumun içrisinde kaybolur.Balık yumurtayı taşların içinden ağzına almakta sıkıntı çeker.Daha ince yapılı taban malzemelerini seçin.Tabii bu benim görüşüm.Isıtıcınızı ön cam'da takılı tutmayın derim.Buda görsel güzelliği bozan ayrıntılardan biri bence.Son attığınız resimlerde göremiyorum fakat ilk resimlerde net olarak görünen o çoklu elektrik prizini akvaryumun altında kalacak şekilde konumlandırmayın.Elektrik-su ilişkisi hiç iyi değildir.Yangına sebebiyet verebilir.Tedbirli olun ve bu tür prizleri ya akvaryumun üstünde kalacak şekilde yada akvaryumun uzağında konumlandırın.Akvaryumda en büyük tehlikelerden ikisi bozuk,elektrik kaçağı yapan bir ısıtıcının içinde olduğu suya eli sokmak,diğeride akvaryumun altında kalan prizlere su girmesi sonucu oluşan kısa devrelerdir.Aman dikkat..Ayrıca yine akvaryumdan aşağıda duran hava motoruda potansiyel olarak tehlikedir.Elektrik kesilirse motor hava basmayı kesecek,akvaryum suyuda sifon etkisi ile hortum içerisinden hava motoruna doğru basınçla ilerlemeye başlayacaktır.Sonuçta sizde orada olmazsanız her taraf su içinde kalabilri.Özelliklede o priz.Ya hortuma check-valf takın yada hava motorunu yukarı çıkarın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 5 Aralık 2014; 12:50:13 >




  • evet hava motorlarının suyu geri sızdırması sıkıcı ve tehlikeli bi durum
  • akvaryum hiç de fena olmamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burhanforum

    evet hava motorlarının suyu geri sızdırması sıkıcı ve tehlikeli bi durum

    çekvalfler var suyu geri basmasını engelleyen 1 -2 liraya alabilirsin.
    arka fonun çok karışık böyle desenler yerine tek renk seçersen farkı göreceksin nettte örnekleri var parlament mavisi yada siyah arka fon hem balıklarınızın ön plana çıkmasını sağlar hemde arka fonun dikkat çekip göz yormasını engeller. :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.