Şimdi Ara

Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
4.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar, yaklasik 2 aydir avr ve hoparlor arayisim suruyordu. yogun olarak yurtici ve yurtdisi formlardan arstirmalar yaptim. arastirma detaylandikca virus daha beter etki etti . bir insan hem calisip hemde gunde 7-8 saat teknik yazi/yorum/inceleme okuyabiliyormus. zaman gectikce biraz daha bilgiler oturdu ve hi-fi dunyasinin cok derin, ucsuz bucaksiz ve cep yakan bir hobi oldugunu gordum .

    ilk once dusuk bir butce ile gsa elektronige gittim, orhan beye esimi ikna etmem gerektigini soyledim ve sagolsun 2 saat guzel bir dinleti sundu bize ve en buyuk engeli halletmis oldum, esim abartmamam kaydiyla izin verdi .

    orhan beye isteklerim ve butcemden bahsettigimde pioneer vsx-528 dusunmemi soyledi. ama arastirdikca gaza gelip bir anda vsx-924 bakmaya basladim ve tam gaz arastirmami surdurdum. bu sirada forumdan volkan bey'in (Jokeradam) sc-1223 ilanini gordum, yorumlarin iyi oldugunu bildigimden avr arayisini noktaladim. vsx-924 butcesi ile class-d tipi avr sahibi oldum. 1223 ile daha guclu setler tercih edebilecegimden hoparler arayisimi birazdaha genis tuttum. iki hafta kadar avr ile elimdeki emektar acoustic energy aego m 2.1 setimi pre-out cikisindan baglayarak kurcaladim ama bu arada virus sikistirmaya devam etti .

    gecen surede heco victa prime, magnat monitor supreme 2, magnat quantum, dali lektor 6/8 - ikon 6/7, yamaha, pioneer vb. bircok set dinledim. en son magnat quantumda karar kildim.

    baslangicta vsx-528 veya 924 ile magnat 1002 - hct set dusunuyordum ama diger setleri dinledikce heco victa prime a dogru kaydim. dali ikon bana gore bir set degildi bass lari yeterli gelmedi ve heco victa ile arasindaki fiyat farkini dusununce ilk eledigim set bu oldu. lektor ise cussesi ve basslari ile guzel ama bana gore heco ile ayni klasmanda degil. yine f/p oranini dusununce listemden cikardim.

    dinledigim setler arasinda bass i beni encok etkileyen magnat ms 2002 idi. gercekten inanilmaz bass lari var etkilenmemek elde degil. iyi bir avr ile durdurak bilmiyor ama hayatin gerceklerini dusununce listeden cikardim. apartman dairesinde oturuyorsaniz o sesi haftata bir kere ancak dinleyebilirsiniz. bu nedenle bana gore, o cussede hoparloru eve sokmanin manasi yok. fiyatina gore sunduklari guzel ama ses rengi heco veya quantum kadar iyi degil.

    heco victa prime serisi kabin farki, kalitesi ve bi-amp destegiyle monitor supreme serisinden bence bir tik hatta daha fazla ustun. koseli yapisi ile magnat supreme cok hos durmuyor ve ses rengide heco kadar iyi degil. orhan beyle beraber dinledigimizde bunu cok rahat farkettik. heco ya gecis yaptigimizda gercekten perdeler farkedilir derecede kalkiyor. f/p dusunuldugunde, arayisa devam edenlere mutlaka listenlerine eklemesini oneririm.

    magnat quantum serisinden 675 ve 757 serilerini dinleme imkani buldum. 675 serisi heco victa prime dan bir tik onde. kabin boyutu/ suruculeri, kabin isciligi kesinlikle daha iyi. benim en cok sevdigim kumas yerine delikli metal tercih edilerek suruculerin korunmus olmasi oldu. gorsel olarak mukemmel. arka baglantilari ise daha guzel konumlandirilmis. resimlerde gorebilirsiniz. 757 serisi kabin kalitesi ile 675 serisinden onde ama kabin tasarimi nedeniyle bass lar dusuk. fakat sesi cok guzel, diger setlere gore detaylar cok rahat farkediliyor. eger bass cok sevmeyen biriyseniz tavsiye ederim. benim icin bass yeterli olmadigindan 675 ve 677 serilerine yogunlastim. ikisi arasinda cok kararsizdim, ama en son orhan bey beklentimi bildigi icin ve cift bass surucuye sahip olmasi sebebiyle 677 de karar kilmami tavsiye etti.

    surround ve center icin cok kararsizlik yasamadim. butcem fazla olmadigindan ve heco victa prime 702 yi ciddi ciddi almayi istedigimden, heco victa prime 302, center icin 102 yi begenmistim. orhan beyde f/p acisindan mantikli tercih oldugunu soyledi. yanina son ugradigimda 302 dinliyordu ve ben o sesin bu setten geldigine inanamadim. ses rengi ve gucu gercekten mukemmel. eger bookself set dusunen varsa bence listesine mutlaka eklesin. surround olarakta cok basarili. kabin yapisi yine cok hos ve magnat quantum serisine, gorsel ve ses olarak uyumsuz degil. nihayetinde firmalar ayni sayilir.

    magazada 302 hazir oldugundan yanimda goturdum ve digerleri gelene kadar 2 saat test ettim. 302 tercih etmis olduguma cok memnun oldum. 32m2 salonda hic rahatsizlik vermedi, cok zorlamadiginiz surece keyifli dinleti sunuyor.

    nihayet aksam kalan hoparlorler evime ulasti. kutu resimlerini gorebilirsiniz. frontlar ayri ayri kutulanmis ve bir hayli buyukler. 108 cm yukseklige sahip. kutulamasi ozenli yapilmis dort kosesine sert cita konulmus kargoda basina birsey gelmesi zor. plastik ayaklar haricinde metal sivri ayak ve bozuk para benzeri yuvarlak ayak altligi konulmus, bunlar saysinde parke cizilmesi problemi ortadan kalkiyor . seti hemen lookab 2x2.5mm2 kablolarimla bagladim. yeri gelmisken aldigim kablolar biraz kalin ve gorselligi diger kablolara gore kotu ama f/p orani iyi. orhan beyde begendi, merak edenler varsa resim eklerim. uzun ugraslar sonucu heyacanla kurulumu tamamladim. 677 tam bekledigim gibi bass lari ve ses rengiyle beni cok etkiledi. esimde keyifle test muziklerimi dinledi. heco victa serisinden ses ve goruntu olarak daha onde ve gorsel olarakta evime yakistigini dusunuyorum ve elimdeki butce ile alabilecegim f/p yuksek 5.0 seti aldigima inaniyorum. stereo performans olarak cok soyleyecek birsey yok mukemmel . hem 1223 un bu konuda un salmis olmasi ve frontlarin iyi olmasindan dolayi cok memnun kaldim.

    benzer sistem alacak arkadaslara subwoofer dusunmelerini oneririm. alirken cift bass surucusu ile subwoofer gerekli olmayacagini dusunmustum ama bazi sahnelerde eksiklik ciddi hissediliyor. DTS kayitlarda bu eksikligi cok hissetmedim ama dusuk kaliteli kayitlarda olmuyor . apartman dairesinde subwoofer nasi olacak bilmiyorum, tavsiyeleriniz varsa duymak istesim.

    bu aralar yogun sekilde MCACC kalibrasyonuna takimis durumdayim. paylasimda bulunmak isteyenler varsa cok memnun olurum. ozellikle EQ tipi seciminde cildirmak uzereyim. dun gece ikiye kadar farkli secimler ile farkli time period degerlerini girerek denemeler yaptim, fikirlere acigim. pc uzerinden grafikleri inceleyerek ayarlama yapmaya calistim ama tam verim alamadim. beklentim bir sure subwoofer ihtiyacini gormezden gelebilmek.

    yazimda yanlis kurulmus cumle veya farkli markalari kotuleme gibi bir intiba varsa lutfen heber verin. diger markalari kotulemek gibi bir amacim yok, tamamen kendi dinletilerim ve arastirmalarim sonucu bu yorumlari yaptim, umarim halen arastirmalarini surduren arkadaslara faydam olur. bu arada orhan beye cok tesekkur ederim, kendisini surekli arayip durdum . forumda fikirleriyle bana yardimci olan arkadaslarada tesekkur ederim.

    herkese keyifli dinletiler.

     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...
     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 25 Kasım 2014; 23:30:59 >







  • Gule gule kullan dostum

    Buda bizim mütevazı sistem

     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...



    Heco 101 ve 201



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 25 Kasım 2014; 23:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın hocam :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad hayırlı olsun keyifle kullan heyecanın hiç bitmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba...aynı avr kullanıcısı olarak ilgi ile okudum yazdıklarını,cokda keyif aldım anlatış tarzınızdan..
    bir solukta bitirdim yazınızı..
    avr yi volkan arkadaşımdan almışsınız takip ettiğim kadarı ile..
    cok titiz bir insandan cok temiz cihaz aldınız,keyifle kullanmanızı dilerim..

    1223 ile ben jbl e 100 kullanıyorum subb kapalı iken bile güçlü basslar alıyorum,tabi bu eko ayarları ile ilgili bir durum..
    mic. ayarları bende cok tiz kaldı her ayarlayışımda..
    bass ayarlarını yükseltmek zorunda kaldım her seferinde..merkez hoparl. mutlaka fullband yapın zaten sub olmadığından bu birazda mecburi bir durum.

    akıllı telefon ile kullandığım icontrol av2013 mutlaka kullanın, burada anlık ayarlar yapmanız mümkün ve cok kullanışlı bir program..
    finger EQ ayarlarını kurcalayın değişik tonlarda ve basllarda ses ayarı yapılıyor,,daha güçlü bass istiyorsan benim kullandığım ayarın resmini size göndereyim.
    özelikle filimlerde etkili basslar alınıyor..

    resimlerinizde gördüğüm kadarı ile rear hoparlör yere çok yakın filim izlerken arka seslerde kayıp olacaktır,,
    evin hanımı müsaade ediyor ise çıkabildiğiniz en yüksek yere monte edin.çok ciddi fark ediyor,tabi bu ses farkları bana göre,sizde başka olabilir.
    ben uzun yıllardır sinema sistemi kullandığımdan fikirlerimi paylaşmak istedim..
    tekrar hayırlı olsun sisteminiz,,cok bilgili olmasakda bildiklerimizi seve seve paylaşmaya hazırım..Erdoğan...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek



     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...

    Hayırlı olsun güzel cihazlar güle güle kullanın. Yerleşimle ilgili olarak, tv ünitesinin en sağında olan dik parçayı söktürüp soldaki hoparlörün altında kalan parça kadar sağ tarafa ilave yaptırırsanız ve sağ hoparlörüde bunun üstüne yerleştirip sol hoparlörle aynı seviyeye getirirseniz, birde avr'yi biraz daha sağa yaklaştırıp center'ı tam ortalarsanız hem peformans hem de görünüm açısından daha iyi olabilir bence.

    Ben de Pioneer avr kullanıyorum ve otomatik kalibrasyonunu hiç beğenmiyorum genelde basları çok kısıyor, mutlaka eq ayarlarından tekrar ayarlamak gerekiyor bu ayar işide avr'nin dinlettiği gürültü sesisle yapıldığı için ayar süreci biraz sinir bozucu olabiliyor.




  • tesekkur ederim. tavsiyelerinizi dikkate alicam. zaten sag hoparlor kosede oldugu icin basslar sorun oluyor. mecburen bir sure boyle idare edicem. ilk aksam kurar kurmaz bu resimleri cektim, yerlesimler cok iyi degil.
  • tesekkur ederim, sisteminiz mutevazi ve cok sik. siyah ayaklar cok guzel olmus. gsa da sadece bu renk kaldigi icin bunu almak zorunda kaldim.
  • tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. bende icontrol yazilimini cok kullaniyorum. kullanisli olmus, cidden hizli ayar yapmak icin ideal. volkan bey sizden bahsetmisti.

    arka hoparlorler, oturma posizyonuna gore tam kulak hizasinda ama ciddi fark edecekse farkli alternatifler dusunebilirim. su an salon karman corman oldugu icin dediginiz gibi verim cok iyi degil.

    ayarlarinizi paylasirsaniz cok memnun olurum 2 gundur kalibrasyonla bogusuyorum . dun gece idare eder bir ayar sagladim gibi ama bass ler yine kisik. filimlerde sikinti buyuk. ben su sekilde kalibrasyon yaptim. evden buldugum bir aparat uzerine mikrofonu cift tarafli band ile yapistirdim, aparat dedigim bisiklet icin kullandigim dik stand. kulak hizama gelecek sekilde ayarladim. Auto Full kabrasyon sonrasinda hoparlor kanal seviyeleri ve boyut degisikligiyle oynayarak her bir kanal icin "ALL CH ADJ" kalibrasyon yaptim. SYMMETRY ve FRONT ALIGN mantikli gelmedi cunku her her hoparlorun yerlesimi ayni degil. sonrasinda yansima grafigini elde ederek bir zaman periyodu bulmaya calistim. 10-30 araliginda fena olmadi gibi. tum hoparlorleri LARGE olarak ayarladim, front ve center icin bu seci mantikli ama surround icin tam emin olamadim. CORSSOVER frekansini ise 100hz ayarladim. 50hz ayalayinca nadir olarak dip bass aldim ama 100hz de kalibrasyon ayarlari daha iyi gibi geldi bana. grafiklerden gordugum sorun 63hz ve 125hz frekanslarin ozellikle sol front icin gec baslamasi. dokumanda stabil degildir denilmis ama emin olamadim. hoparlorleri siki sabitlemek icin oneriniz var mi? malum yerler parke ve seviye farkliliklari oluyor. birde sag hoparlor icin icerisinde cikan metal ayaklari kullandim digeri icin unitenin zarar gormemesi icin plastik ayaklari kullandim.




  • hayırlı olsun.güzel günlerde kullanın inşallah. @zek

    üstat sende focal yokmuydu? sattın mı onları? @eraycelik80
  • Hayırlı olsun iyi dinletiler dilerim güle güle kullanın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Gule gule kullan dostum

    Buda bizim mütevazı sistem

     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...



    Heco 101 ve 201

    Bunları paylaşırken imzanı sileydin iyiydi.Olmadıki bir Abimiz bizede böyle hediyeler alsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 26 Kasım 2014; 9:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Ustat bunlar kardesime dogum gunu hediye si aldım
    Burası onun evi yeni evlendi ev hediyesi gibi oldu

    Pioneer Lx 73
    Heco 101
    Heco 201
    Sonaran ayak
    Supra kablo


    Benim su an ev de kurulu uc sistem var

    ampli : Jadis orcestra valvo&murland &philips pre brimAr el 34@philips psvane metalbase el34 power
    speakers : Focal Jm-lab Alto Utopia Be, cd transport :C.E.C. TL51X ,
    DAC : M2Tech Young
    transport pc : Apple Mac mini ,
    nas server : zyxel220, :
    Interconnects :analysis-plus NEW & IMPROVED Silver OvalIn ,
    speaker cable : analysis-plus Big Silver Oval rya 2.5 mt ,
    power cord : Analysis Plus Power Oval ve Oyaide Tunami GPX,,
    Digital cable :, Analysis plus Toslink Cable ,Analysis plus usb cable

    SİNEMA
    Projeksiyon : epson tw9000w
    avr: Pioneer LX 76 ,
    spekers:
    Paradigm Monitor Series 11 ,
    Paradigm Center 3,
    Paradigm Monitor Surround 3,
    Sunfire hrs 12*2
    bluray player : pioneer bdp lx 55,
    perde : Spectra 221x115 Tansioned Screen, media player : apple mac mini xbmc player, media player : : wd live hub ,
    cable : : Supra Ply 3.4S wbt spade + Monster Cable®'s 750 thx HDMI,
    uydu: : d-smart pvr + digiturk iQ,
    tv: : samsung 55d6000,

    Polkaudio tsı 400
    Polk Audio cs20
    Monitor Audio bxfx
    Bots 711 amp
    M2 tech evo Dac
    Supra cable
    Mac air transport

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tamam şimdi oldu:)
    focal utopia çok iyi ya.extreme audio da uzun uzun dinlemiştim.sen aldığını yazınca niyeyse forumdan biri aldı diye sevinmiştim.o yüzden aklımda kalmış.

    yanlış anlamazsan bu üç sistemi ne için kulanıyorsun?
    müzik tamam sinema tamam diğeride tv için mi?
    hepsini geçtim yengemiz melek sanırım.
    bizimki her gün söylenir.bir gün boş geçmezde:)

    @eraycelik80
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Son yazdığım sistemi satıcam ama sifir kutulu hic kullanmadım desem yeri bebek dogunca

    Kiyamiyorum ilana koymaya ole kaldı

    Bugun ilan acarım her halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hecolar candır mükemmel bir sesi vardır ben kullandığım süre içinde hep memnun olmuşumdur çalmaya başladığında bu ses bundanmı çıkıyor diye hayretle bakarsınız siz heco victa 702 nasıl beğenmediniz anlamadım ben m.markt ta yamaha as 500 ile dinlemiştim hayran kalmıştım elimde o zaman 601 olmasaydı kesin almıştım orhan bey 702 yeni getirmiş demekki son görüşmemizde elinde olmadığını söylemişti sisteminiz tekrar hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Gule gule kullan dostum

    Buda bizim mütevazı sistem

     Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim...



    Heco 101 ve 201

    evet üstad sistem çok şık ve sade keşke bizimde senin gibi bir abimiz olsa




  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Benim senin gibi Abi'm var senin de burda yani basında kardeşin var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayir hayir 702 yi begendim. su an gsa da yok bir aya gelir sanirim. ben daha once dinlemistim. quantum 677 ve heco victa 702 yakin sayilir ama tasarim ve surucu kalitesi ile quantum birazdaha agir basiyor. orhan beyin elinde 702 olsaydi buyuk ihtimal su an subwoofer ile tercih edebilirdim. hem elinde olmamasi hemde 677 nin gorselligi beni etkiledi. 677 ile birebir karsilastirmali dinleme imkanim olmadi. forumda baska quantum sahibi olan arkadaslar varsa dusuncelerini ogrenmek isterim.
  • @zek

    Cantonlarınız hayırlı olsun güle güle kullanın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.