Şimdi Ara

Bölümüm hiç hayal ettiğim gibi değil(Bil Müh)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    2013 yılında TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazandım, 1 yıl hazırlık okuyup geçtim(Toefl vererek geçiliyor), şimdi 1. sınıf 1. dönemimdeyim, bil113(java) dersi alıyorum ve ağzıma etti, tek kalacağım ders bu şu anda, 2. dönem gene alacağım, fakat biraz önce verdikleri ödevi yaparken düşünmeye başladım, benim tüm hayatım kod yazmak mı olacak? 2048 oyununu şu an yazmaya çalışıyorum fakat kafayı yemek üzereyim, hiç zevk almıyorum, kafam çok zor basıyor, deli gibi çalışmama rağmen notlar berbat, yavaş yavaş bölümümden soğumaya başladım, kafam çok karışık, uzmanlaşmak istediğim alan bilgisayar mimarisi(ilk girdiğimde donanım merakıyla girmiştim herkesten farklı olarak), sonuç olarak bu alanda da mı sürekli kod yazacağım, fiziken hiç bir şey, deney yapmayacağım mı? Yardımlarınızı,önerileriniz,düşüncelerinizi bekliyorum, iyi günler.(şu anda yatay geçişle eskişehire gidebilirim, okul içi bölüm değişebilirim veya bir ihtimal var ki yurt dışında okuyabilirim)







  • Ayni bnm yasadiklarimi yazmissin benmde hayalim muhendis olmakti ve bilgisayr muhendisligini yazmistim ama pc muh % 90 kod yazma ve ofis ortami olmasindan dolayi bi burukluk vardi ve 2.3 ortalamam olmasina 3.sinifa gelmeme ragmen elek elekrrnige gectim. Ortak derslerden dolayi 3. Siniifnderlerinn hepsini alamadim bunada sukur sonucta 0dan baslatabilirlwrdi. Pisman degilim hatta uzerimden yuk kalkti.+programlama bilgimle diger ee cilerdrn farkim olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel bir üniversitedesin.hatta ben de keşke şimdi orayı yazsaydım diyorum. bilgisayar mimarisi alanında uzmanlaşmak istesen bile ki bu gayet mümkün takır takır kod yazabilmen beklenecek senden.
    benim de daha önce programlama geçmişim olmadığından ilk sene çok zorlanmıştım ama sabret ve çalışmaya devam et, düzelecektir mutlaka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: back_gear

    Ayni bnm yasadiklarimi yazmissin benmde hayalim muhendis olmakti ve bilgisayr muhendisligini yazmistim ama pc muh % 90 kod yazma ve ofis ortami olmasindan dolayi bi burukluk vardi ve 2.3 ortalamam olmasina 3.sinifa gelmeme ragmen elek elekrrnige gectim. Ortak derslerden dolayi 3. Siniifnderlerinn hepsini alamadim bunada sukur sonucta 0dan baslatabilirlwrdi. Pisman degilim hatta uzerimden yuk kalkti.+programlama bilgimle diger ee cilerdrn farkim olur.

    Öncelikle cevabın için teşekkür ederim, kafamdaki bir soru işaretini kaldırdın, sana bir şey sormak istiyorum, eem de bilgisayardan farklı olarak neler var, araştırıyorum okuyorum fakat herhangi birşeyi reel olarak yaşamadan anlamıyorum, ben kod yazmak isterim fakat bütün hayatımın bu olmasını istemiyorum, galiba sende benim gibi düşündüğün için geçmişsin, şu an bölümün beklentilerini karşılıyor mu ve beklentilerin neydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    çok güzel bir üniversitedesin.hatta ben de keşke şimdi orayı yazsaydım diyorum. bilgisayar mimarisi alanında uzmanlaşmak istesen bile ki bu gayet mümkün takır takır kod yazabilmen beklenecek senden.
    benim de daha önce programlama geçmişim olmadığından ilk sene çok zorlanmıştım ama sabret ve çalışmaya devam et, düzelecektir mutlaka.

    İşte sıkıntı orda takır takır kod yazmak istemiyorum, biliyor musun dediklerinde evet biliyorum demek istiyorum sadece, donanımda kod dan daha çok reel şeyler yapmak istiyordumki galiba bu bölüm benim beklentilerimi karşılamayacak gibi, kafam çok karışık, belki ee ye geçip bil müh yandal yapıp bu konuda uzmanlaşabilirim ya da master yapıp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, forumda pek takılmıyorum, uzun süre sonra girdim ve böyle bir konu açtığımı gördüm, kendim için doğru olanı yapıp eylül 2015'te merkezi yerleştirme puanı ile okul içi yatay geçiş yaptım. Artık makine mühendisliği öğrencisiyim ve çok mutluyum. Ortalamam şu anda 2.5, eskiden 1.5 u geçemezdim, çok mutluyum, benim gibi hayalperestlik yapıp bölüm seçmeyin, yeteneklerinize paralel bölümler seçin.
  • Sonradan bilgilendirdiğin için de teşekkürler :) Kafası karışan arkadaşlara da ışık olmuştur.
  • Özgür Güneş kullanıcısına yanıt
    Umarım bir ömür boyu seni mutlu edecek bir karar almışsındır.Hayatında başarılar dilerim ve cesaretin için tebrik ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

    Herkese merhaba, forumda pek takılmıyorum, uzun süre sonra girdim ve böyle bir konu açtığımı gördüm, kendim için doğru olanı yapıp eylül 2015'te merkezi yerleştirme puanı ile okul içi yatay geçiş yaptım. Artık makine mühendisliği öğrencisiyim ve çok mutluyum. Ortalamam şu anda 2.5, eskiden 1.5 u geçemezdim, çok mutluyum, benim gibi hayalperestlik yapıp bölüm seçmeyin, yeteneklerinize paralel bölümler seçin.

    bende bilgisayar seçtim aynı şeyleri yaşıyorum artık bölüm bitsin kanser oldum.

    makineye geçebilirim bende yada elektronik




  • Hayır araştırmadan mı yazıyorsunuz bölümleri de böyle şikayet ediyorsunuz yoksa sadece biliyorum demek için mi?. Takır takır kod yazmak istemiyorum ama biliyorum demek istiyorum demişsin. Kardeşim sen kendin için okumuyosun o zaman. Bu meslek senin hayalin değil. Sen sadece şov peşindesin. Bırak şov yapmayı da git hayalindeki mesleği oku. Zaten hayalindeki mesleği okumassan sevmezsen işini hiç bir zaman başarılı da olamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes kod yazamaz ağır gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiss25

    Hayır araştırmadan mı yazıyorsunuz bölümleri de böyle şikayet ediyorsunuz yoksa sadece biliyorum demek için mi?. Takır takır kod yazmak istemiyorum ama biliyorum demek istiyorum demişsin. Kardeşim sen kendin için okumuyosun o zaman. Bu meslek senin hayalin değil. Sen sadece şov peşindesin. Bırak şov yapmayı da git hayalindeki mesleği oku. Zaten hayalindeki mesleği okumassan sevmezsen işini hiç bir zaman başarılı da olamazsın

    Ne kadar üslubu bozuk bir cevap! Cevap vermezdim aslında da neyse, zaten bölüm değiştirmişim, olduğum yerde mutluyum, neyin laf sokma çabasına girişmişsin anlamadım :S herkes yanlış yönlendirilebilir, yanlış tercihler yapabilir, büyük konuşmuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

    herkes kod yazamaz ağır gelir

    Kesinlikle katılıyorum, ama makinenin C dersini sınavlarına hiç çalışmadan AA ile tek seferde geçtim, ilah gözüyle bakıyorlar bana :D ne zışmışlarsa bilgisayarda ağzıma :D



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pachelbel's Canon -- 16 Ağustos 2020; 15:49:49 >
  • Bence çabuk pes etmişsin. Umarım aldığin karardan pişman olmazsın.
    Kod yazmak konusunda tek sevmedigim olay bir suru yazilim dili olmasi ve bunlarin coguna hakim olman istenmesi. Çok zor bir sey degil ama aliskanlik olunca misal c++ dan javaya gecmek cok zor geliyor bana.
    Umarim tek derdim bu olur ::)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.