Şimdi Ara

San Marino Futbol Federasyonu: ‘‘Biz hem 4 atmayız hem daha ucuza geliriz...’

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazırlık karşılaşması için 3 milyon Euro vererek Brezilya'yı Türkiye'ye davet eden A Milli Futbol Takımımız Sambacılar'dan 4 gol yerken, mücadele biter bitmez futbolun sempatik yüzü San Marino'dan sevindirici bir teklif geldi. Kuruluşlarından bu yana futbola sadece bir oyun olarak yaklaştıklarını ve kazanmak, kaybetmek gibi şeylere çok takılmadıklarını ifade eden San Marino Futbol Federasyonu, "Milyon euro muro falan bunlar büyük rakamlar. Biz çok daha ucuza gelip, kalenize bile gitmeden maçı tamamlarız. Lütfen tüm Türkiye bu teklifi bi düşünsün" şeklindeki açıklamasıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na seslendi.

    “Yazık günah değil mi?”

    Verilen 3 milyon Euro’nun üzerine yenilen 4 gol nedeniyle morallerin bozulduğu Türkiye Futbol Federasyonu’na zor gününde San Marino’dan dostluk eli uzandı. Dün oynanan maçın son düdüğünün ardından bir açıklama yapan San Marino Futbol Federasyonu Başkanı Giorgio Crescentini, Türkiye’yle her daim daha uygun fiyata maç yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. “Bir de bi dünya para vermişsiniz yazık günah değil mi? Bak açık konuşalım, biz onların fiyatının çok altında geliriz, neyse 3-5 yer moralinizi de düzeltir gideriz. Temiz iş...” diyen Crescentini, kadrolarında bulunan marangoz, tesisatçı, elektrikçi gibi meslek erbapları sayesinde maçın yanı sıra stadyumun tamir işlerini de üstlenebileceklerini kaydetti.

    “Brezilya halden anlamaz…”

    Brezilya’nın futbol tarihi boyunca ‘halden anlamayan’ ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekleyen SMFF Başkanı, “Biz yedirmeyiz, yeriz. Artistliğimiz yoktur. Halısahada adam eksik olunca kenardaki banktan çağırılıp bir çayına maç yapan mahalle çocuğu kültürüyle yetiştik çok şükür… Gece maçı mı istiyorsunuz? Mesele değil, gündüz de açarız” diyerek doğru tercihin San Marino olduğunu bir kez daha vurguladı.

    Türkiye’ye daha uygun bütçe sunabilmek adına, her hafta Çarşamba 11-12’ye maç fiksleyerek abonelik sistemine geçilebileceğini de belirten deneyimli başkan, son olarak “Bak size en son olurunu da söyliyim hadi, Euro da olmasın, Türk Lirası olsun ödeme. Biz gerekirse ülkenin para birimini liraya çeviririz. Öyle daha kolay olur. Hadi bakalım, pazarlık sünnettir” diyerek inebilecekleri en alt noktayı da kamuoyuyla paylaştı.

    Dünya seferber oldu

    Brezilya’ya yapılan 3 milyon Euro’luk ödemeyle birlikte bir anda milli takım turizminin öncü ülkesi haline gelen Türkiye’ye, San Marino'nun teklifinin ardından yeni önerilerin de yağmaya başladığı gelen haberler arasında. Dün akşamdan itibaren başlayan ve bugün de süren kimi tekliflerin, TFF kulislerinden dışarı sızan ayrıntıları ise şöyle;

    Nijer Futbol Federasyonu: Krampon ayarlarsanız biz de oynarız...

    Almanya Futbol Federasyonu: 3'ten fazla atmayız ama bi 3. köprünüzü alırız. Havalimanı da olur. Bizde yok çünkü öyle şeyler...

    Japonya Spor Bakanlığı: Haliç'ten çıkacak çamur karşılığı biz de geli... Hehe şaka lan naapıcaz biz o çamuru, yıllardır uydurdunuz çamur düşkününe çıktı adımız.

    İsrail Dışişleri Bakanlığı: Bizim takımı yollarız, gelir, 2 tane yerler. Biraz yüreğiniz soğur. Lanetle lanetle nereye kadar... Diplomasiye de yeni bir soluk gelmiş olur hem.

    Kolombiya Sanayici ve İşadamları Derneği: Bizimkilerin bavullarını köpeklere koklatıp, aramadığınız müddetçe biz bedavaya getiririz takımı. Maça da gerek yok. Havalimanının önünden mal dağıtılsın kafi…

    Rusya Enerji Bakanlığı: Beyler, bizim Ekim Ayı doğalgaz faturası vardı?? Hayır kapıya gelince “Abi idare et, abi sayacı mühürleme” diyosunuz da, 3 milyon Euro’lar gidiyomuş futbola? Hayırdır?

    (besbes Brüksel'den bildirdi)

    Kaynak: Zaytung



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.