Şimdi Ara

Evimize yeni bir birey gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,
    Eşim ve ben daha önce çok istememize rağmen köpek bakımı konusunda hiç tecrübemiz olmadı, İstanbul'da apartman dairesinde oturuyoruz, 4 yaşında bir kızımız var, çocuklarla olan dostluklarını bildiğimiz için hep Golden istemiş ama evde zor olur düşüncesiyle sürekli ertelemiştik.
    Bir süre önce köpek sevgimiz ve isteğimiz yeniden depreşti ve bu sefer ertelemek istemiyoruz. Yaptığım araştırmalar neticesinde;
    Maltese Terrier, Bichon Havanese, Coton de Tulear ve tam emin değilim ama Papillon cinslerinden birinin bizim gibi apartmanda oturan çocuklu bir aile için uygun olabileceği kanaatine vardık.
    Kendimize yaklaşık 2 aylık bir zaman tanıdık ki bu süre zarfında köpek bakımı konusunda biraz bilinçlenelim, öğrenmemiz gerekenleri öğrenelim. Sonuçta evimize yeni bir birey geleceğinin, onun da bir canlı olduğunun, onun da ihtiyaçları olduğunun farkındayız ve biz bu işi beceremedik deyip vazgeçmek, onu bir başkasına, bir barınağa vermek ya da sokağa terk etmek gibi bir düşüncemiz asla ama asla olamaz.
    Geçen haftasonu Fatih Belediyesi Hayvan Barınağına gittik ama oradan edindiğim izlenim bu cins köpekleri hele de yavrusunu barınaktan edinmek pek mümkün değil gibi geldi bana.
    Köpek edinme, ırk seçimi, ilk bakım, almamız gereken malzemeler, tuvalet ve itaat eğitimi, kısacası aklınıza gelen her konuda her türlü fikrinize, bilginize, yardımınıza aç biri olarak konuyu açtım, katkı sağlayacak tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim, saygılar...
    Not: Maddi olarak bize getireceği külfetin bilincindeyiz ve buna hazırız, bununla ilgili yorumlara peşinen cevap vermek için yazma gereği hissettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 17 Kasım 2014; 23:44:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • verdiğiniz bilgileri göz önüne alacak olursam ( apartman dairesi , 4 yaşında bir çocuğunuz olması ) size tüysüz , fazla enerji harcamasına gerek olmayan , uysal , apartman hayatına uyumlu ve havlamayan bir köpek gerekiyor.

    Bu şartlar için önünüzde 2 seçenek bulunuyor. birinci seçenek barınaklar , ikinci seçenek ise bu şartlara uygun bir ırk.

    Benim tavsiyem ilk olarak barınakları dolaşmanız . sorumlu kişilere şartlarınızı doğru şekilde açıkladığınızda inanın çok fazla seçenekler karşı karşıya kalacaksınız.

    ikinci seçenek ise pug, fransız bulldog veya ingiliz bulldog düşünmeniz. bu ırklar apartman hayatına inanılmaz uyumlu , uysal , aşırı enerji-zaman harcanması istenmeyen , tüy sorunu az olan ve hemen hemen hiç havlamayan ırklardır.

    öncelikle barınakları gezin ve eminim bu ırklardan olan veya kırma olan , ailenize tam uyum sağlayabilecek sokağa atılmış bir yavru bulursunuz :)

    ek olarak : evinizde küçük yaşta bir çocuğunuz olduğu için 5-6 aylıktan küçük bir yavrunun tuvalet eğitimi sorun yaratabilir. sizin için uygun olan (eğer 6 aylıktan küçük bir yavruya kendi yaşam alanını sağlayabilecek durumunuz yoksa) en az 5-6 aylık bir yavru almaktır.

    bahsettiğiniz ırklar ise tüylü ve daha çok tek sahibi benimseyen , enerjik ve yaramazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 18 Kasım 2014; 21:52:16 >
  • sigma2005 S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler, söylediğiniz cinsleri araştırmaya başladım bile.

    Tuvalet eğitimi demişken bununla ilgili bir soru sorayım; tuvalet eğitimini almış bir köpek aldığımızda evde onun tuvaletini yapabileceği bir ortam hazırlamamız yeterli mi, yani oraya alışması için de bir süreç gerekli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 18 Kasım 2014; 23:58:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size uygun ücretsiz sahiplendirme ilanı görürsem, link paylaşıcam. Aslında cins pek farketmiyor davranış konusunda. Tabi genel olarak bazı cinsler daha sakin denebilir.
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, heyecanla bekliyor olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munans kullanıcısına yanıt
    merhaba
    alacağınız yavru 5-6 aylık olursa zaten evde tuvalet için bi yer ayırmanıza gerek kalmaz hergün sabah akşam fırsat varsa gün içinde de dışarı çıkarırsanız zaten sorun olmayacaktır. ki yine de yavru oldugunu düşünüp ev içinde gazete serili ona ait bi yer beirlersiniz bu knuda yardımcı spreyler var tuvaet eğitimi için ondan alırsınız işe yaracaktır.farklı barınaklara bakmanızı öneririm birde petarkadaş sitesinden de istediğiniz bi yavruyu sahiplenebilirsiniz ben kendi yavrumu buradan buldum sahiplendim.:)) 45 günlüktü şimdi 4 aylık kızım
     Evimize yeni bir birey gelecek
  • Çok şeker gerçekten, umarım biz de uygun bir dost buluruz.
    Bu arada petarkadaş sitesine bakıyorum, orası da gerçekten güzel bir site.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cins olarak bakacak olursanız cavalier king charles veya jack russel öneririm. İki tür de hem küçük hem de akıllıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munans kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim umarım sizde en kısa zamanda istediğiniz gibi bi yavru sahiplenirsiniz.pet arkadaş gerçekten güzel bi site ben memnunum..
  • Encinyır. kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşım Cavalier King Charles için, o köpeklerde ırk problemi olarak kalp hastalıklarına eğilim var demişti, o yüzden pek düşünmemiştim, birkaç sene sonra kötü bir olay yaşamak istemem diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munans kullanıcısına yanıt
    tuvalet eğitimi almış bir köpek almanıza gerek yok. 5-6 aylık bir yavru aldığınızda tuvaletini tutabilmeye başlamış olur. eve alıştırmayın ve tuvalet saatlerinde birkaç gün dışarı çıkartın. bu bir kaç gün içerisinde tuvaletini dışarıya yapmaya alışır ( algılama süresi 1 haftayı bulabilir). alıştıktan sonra (eğer gezdirmek için vaktiniz yoksa ve fazla enerji harcaması gerekmeyen bir ırksa) günde 1 kere 15 dakika tuvalet için çıkartmanız yeterli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 21 Kasım 2014; 20:47:23 >
  • Arkadaşlar king charles ırkını besleyen varsa yardım edebilir mii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.