Şimdi Ara

Western Digital 2 Terebayt Memnuniyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen kış almış olduğum Western Digital sabit diskim ile başımdan geçen servis olayı anlatayım, benden başka böyle durum yaşayan varmı?
    Aşağıda servise yazmış oduğum not bulunmaktadır, Vatan Bilgisayar aracılığı ile bu işlem gerçekleşmiştir.
    Daha sonra hiçbir problem olmadığı belirtilerek geri gönderilmiştir, o günden beri bende WD kullanmama kararı aldım.
    Verilerimi yedeklemek için aynı büyüklüte Seaget almıştım, ondan çok memnunun önemli verilerimi onda tutmaktayım.


    Selamlar ve saygılar.
    Diski ilk alıp pcme taktığımda bir problem yoktu, yavaş yavaş doluluk oranı artmaya başladıkça ses yapmaya ve okuma yazma performansında düşmeler ve düzensizlikler başladı. Bilhassa 1terebayt doluktan sonra problemler ve ses ve titreşim oranı dahada arttı.
    Video açarken, rardan zipe dosya çıkarırken aynı anda iki işlem yapılırken ( Zipten dosya çıkarırken, başka diskime dosya transferi yapılırken) performansında düşmeler ile beraber ses ve titreşimler bariz şekilde artmış 4 metre gibi bir mesafeden dahi farkedilebilecek seviyeye ulaşmıştır. PC yanındaki sesi varın siz tahmin edin.( Zaten teste tabi tuttuğunuzda sizlerde farkedeceksiniz) Isı değerleri aktif olmadığı halde aynı seri sistem diskim diğer western(1TB cavier black ) diskime göre hem ısı olarak 6 derece daha fazla hemde titreşim olarak bariz bir fazlalık görülmektedir.
    İçerisindeki veriler benim için çok önemli, disk yüzünden kaybedersem mağduriyetim büyük olur.
    Sistemimde kullandığım ana diskimde aynı serinin WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB olanı .Ondan memnun kaldığımdan aynı serinin 2TB olanını tercih ettim, onu bir senedir kullanıyorum böyle problemler ile karşılaşmadım ve üzerine bayağıda format attım.
    Yeni aldığım 2TB olanı sağlamlığına güvenerek hiç düşünmeden emsallerine göre fazla para verdim. Yedek olarak kullanmak amacıyla aldım ama maalesef hiç memnun kalmadım, verilerimi kaybedeceğim düşüncesi beni çok rahatsız ediyor.
    Gereğinin tarafınızdan yapılacağına emin olarak saygılar sunuyorum.

    NOT:: İçerisindeki veriler ve dosyalar diskin dolu olarak test edilmesi amacıyla içerisinde bırakılmıştır, yedekleri alınmıştır , hepsi silinebilir.
    Alttaki ekran alıntısı, servise yollamadan önce dosyalarımın yedeği alınırken alınmıştır. Sistem diskim 28 derece iken, bu diskim 44 derecelerde dolaşmakta ve henüz dosyalarımın yarısının yedeğini almadım! biraz dinlendirip diğer yarısnıda soğuduktan sonra kopyalayacağım. Ortam sıcaklığıda malum kış ayındayız, yazın ne olur bilemem.
    28 derece olan diskim sistemimin kurulduğu diskimdir. Diğer 34 derece olan bilgilerimin yedeğini almak amacıyla edindiğim seaget disktir.
    Kasam: soğutması sağlam cooler master hAFX 42 disklerimin önünde 22cm fan bulunmaktadır.

     Western Digital 2 Terebayt Memnuniyet


    1tb diskim WD sistem diskimdir, aralarındaki sıcaklık farkı bariz görülmektedir.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.