Şimdi Ara

İNŞAATA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR,

    İNŞAATA YENİ BAŞLAMAK İSTEYENLERE VEREBİLCEĞİNİZ TAVSİYELER NELER, USTALAR BU KONUDA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM



  • Sorularıma kısaca cevap verebilirseniz bir inşaat mühendisi olarak belki birkaç tavsiyem olabilir.

    1. Bu ilk inşaat işiniz mi?
    2. Mühendis misiniz? (Teknik alt yapınızı öğrenmek amacı ile)
    3. Taahhüt mü yoksa kat karşılığı mı yapacaksınız?
  • esmf aynı durumdayım sorularına cevaplarım
    1.ilk inşaat işi
    2.inşaat mühendisi değilim
    3.Kendi binamızı kentsel dönüşüm karşılığında yıkıp yapacağız.
  • alyesemek A kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelen ilk birkaç konuyu yazayım, yinede sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

    - İnşaat başlamadan önce yıkım ruhsatını almadan evi yıkmayın, Bina ruhsatı çıkmadan da temeli döşemeye başlamayın. Ceza yeme ihtimaliniz olabilir.
    - Çalışacağınız mimarın belediyede güçlü olmasına dikkat edin. Çünkü yapı ruhsatı, iskanı bu mimar alacak. (Ona göre anlaşın, yoksa belediyede evrak işlerine siz koşarsınız)
    - Kalfanızın daha önceki işlerini görün ona göre seçin. Kalfanız iyi ise pek başınız ağrımaz.
    - ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ. Lütfen şantiyede çalışacak işçilerin iş güvenliğini önceliğe alın. (Önlem almak, zarar ödemekten çok çok daha ucuz)
    - Şantiyenize SGK girişi yapılmamış adam sokmayın. Şantiyenize giren her işçinin sizin şantiyenize SGK girişi mutlaka yapılmış olmalı. 18 yaşından küçük ve TC vatandaşı olmayan işçi KESİNLİKLE çalıştırmayın. (SGK ödemeleri size KESİNLİKLE külfet gibi gelmesin)
    - Şantiyecilik zordur. Şantiyede patron olduğunuzu duvarcısından kalfasına herkes bilsin.
    - Etraftaki inşaatları inceleyin. (Ama bir inşaatçı gözüyle, detaylarına bakın.)
    - Her tabliye (kat zeemijn) beton dökümü öncesi yapı denetimi çağırıp demir bağlantılarını kontrol ettirin. (İmkan varsa her demir işinde kontrol ettirin.Lakin şantiyede mühendis yoksa kontrol mekanizmanız yeterli olmayacaktır)
    - Ekip seçiminden, malzeme tedarikçi seçimine kadar herşeyi, ilgili işin üretiminden önce seçip anlaşın. İnşaat işinde kimse hadi yarın başla ile işe başlamaz. Plan yapmaya çalışın. (Enazında kafanızda)
    - Muhasebeciniz işi biliyor olsun.




  • Merhaba,
    Öncelikle ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak cevaplarsan sevinrim,
    Biz mevcutta oturduğumuz üc katlı yapıyı yıkıp yeniden yapacağız.Bütçemiz baya bir kısıtlı o nedenle kaçabildiğimzi maliyetlerden kaçmaya calışacağız.
    Bir kalfa ile anlaşıp ona yaptırtacağız. Şu an avam proje kabul edildi , yıkım ruhsatı alma safhasındayız.

    1-Biz mütahhit , şiket vs. değiliz gerçek kişiyiz. Muhasebeci ile ne gibi işlerimiz olacak niye anlaşmak zorundayız ?
    2-İşçilerin sgk primlerini biz yatıracağız sanırım , bunları yatırmasak yaptırımı ne olur , sanırım en sonunda iskan alınamıyor.

    Bu bilgiler ışığında yinede ek tavsiyelerin varsa iletirsen sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alyesemek

    1-Biz mütahhit , şiket vs. değiliz gerçek kişiyiz. Muhasebeci ile ne gibi işlerimiz olacak niye anlaşmak zorundayız ?
    2-İşçilerin sgk primlerini biz yatıracağız sanırım , bunları yatırmasak yaptırımı ne olur , sanırım en sonunda iskan alınamıyor.


    1 - Kişi olarak binanızı yapabilirsiniz. Lakin KDV 'leri gider gösteremezsiniz. Eğer satış yapacaksanız da ekstra ödemeler çıkabilir. Eğer amacınız satmak değilse muhasebeciniz size ödeyeceğiniz KDV'leri geri alabilme yolunu iletebilir. Yaparken ödersiniz, sonra KDV isteyebilirsiniz. Kişi olarak nasıl yapılır bilmiyorum, biz şirket olarak yapıyoruz.
    2 - Allah göstermesin şantiyenizde SGK'sız çalışan bir işçinin başına birşey gelirse vay halinize. Ödenecek cezaların ve hatta hapis cezasının ucu kör kuyu. Bu işler özellikle bu maden kazalarından sonra devlet tarafından çok sıkı tutuluyor. İllaki bir şey olmasına gerekte yok. SGK ve Vergi müfettişleri arada şantiyeleri zamansızca denetlemeye gelir. Ve şantiyenizde baretsiz, iş güvenliği olmadan ve heleki SGK'sız çalışan birini yakalarlar ise onun cezaları çok büyük. Ek olarak iskan alırken SGK'dan "borcu yoktur" yazısı almanız gerekecek. Bu yazı içinde SGK minimum tutarda sgk ödemesi yapmış olmanızı isteyecek. Onun altında ödemiş olsanız dahi size borç çıkartacak.




  • bir inşaat mühendisine danışın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla, öncelikle inşaata başlarken maliyet hesabını düzgün yapmak ki sonradan sıkıntı çekmemek ve güvenilir seni yarı yolda bırakmıcak ekip şart. En önemli iki unsur bunlar sanırım.
  • @civil-enginneer
    Kesinlikle haklısınız. Bir inşaat mühendisi olarak piyasada faal olarak çalışıyorum. Ülkemizdeki en büyük sorun, şantiyelerde işi bilen adam azlığı. özellikle başka iş yaparken inşaat işine giren müteahhitlerin yanlarında mühendis çalıştırmaması sonucu çok sorunlu üretim yapılmakta. Şantiye şefleride sadece imzalarını satan yeni mühendisler... Yazık....

    @135531
    Bu konuda hesap kitap önemli. lakin iş sırasında nakit sıkıntısı çekerseniz hem iş yarım kalır hemde isminiz zedelenebilir. Bir inşaat tamamen bitirilmeden işe yaramayacağı için hesap önemli. İkinciside iş bittikten sonra kdv ve muhasebe hesaplarında yanlışlık olması durumunda Vergi denetimine girerseniz cezalar pek ufak çıkmıyor. Çok kazanayım derken iki sene sonra cezaya maruz kalmakda var.

    Sonsöz : İnşaat işine girişen sektörden olmayanlara tek tavsiyem, işi bilen kişilere danışın. şantiyenizde tecrübeli mühendis ve inşaat konusunda tecrübeli, sizlere yol gösterecek bir muhasebeciniz olmalı..!




  • 135531 1 kullanıcısına yanıt
    inşaat derken nasıl bir inşaat?
    konut mu
    konutsa kaç daire
    kaç m2
  • Konuyu hortlatıyorum ama. Ben kendime müstakil 2,5 katlı yaklaşık 200 m² alanlı bir ev yaptıracağım. Arsa benim. Ya bir inşaat şirketi ile anlaşacağım yada bir kalfaya vereceğim. Kendi arsam üzerine, satama amacı gütmeden yaptığım bu evde kdv'yi geri alma imkanım olur mu. İnşaat işiyle ilgili olmayan ama yakın bir sektörde şahıs şirketim var. Vergileri bunun üzerinden ödeyip kdv yi geri almam mümkün mü? Tavsiyeleriniz varsa tavsiyeye açığım. Birde maliyetler ile ilgili az çok bilgi verebilecek olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRadon -- 20 Mart 2015; 19:55:11 >
  • mehabalar farzedelim 100 m2 net inşaat alanlı 4 kat imarlı arsamız var bu 100 m2 inşaat alanı içine asansör boşlugu merdivenler filanda dahil oluyormu?
  • öncelikle inşaata başlamadan önce belediyeden yapım izni almalısın. Orda detaylar belirtiliyor. İskenderunda villa yaptırıyorum. M2 başına 200 liraya anlaştım kabasına.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.