Şimdi Ara

Altea XL 1.6 TDI DSG titreme ve soğutma suyunun azalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 model, 17 aylık 24.900 kmde, ilk sahibi olduğum aracımda sabah çalıştırdığımda soğutma suyu ikaz lambasının yandığını gördüm. Soğutma kabına baktığımda gerçekten de seviyenin oldukça düşmüş olduğunu gördüm. Kitapçıkta bu durumda G13 sıvısının eklenmesi, eğer bu sıvı yoksa sadece su konulmasını öneriyordu. Ben de sabah erken saat olduğu ve işe yetişmem gerektiğinden dolayı su ekleyip devam ettim. Daha önce de 6 yıl, 80.000 km, leon 1.6 mpı kullanmıştım ve hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım kaldı ki araç 6 ay önce yıllık bakımına girmişti. Bu durumun sebebi ne olabilir? Kullanım şartları böyle bir soruna yol açabilir mi? Gerçi leonu da aynı şartlar altında kullanmıştım. Güzergahım Sefaköy-Bakırköy arası E-5 ve mesafe 8,5 km. Bazen aşağıdaki gibi şahane manzaralara yol açabilen bir güzergah :)

    Bir diğer sorumda aracı aldığımdan beri yaşadığım ancak yetkili servisin normal dediği bir durum. Karakteristik olarak araç sürekli yüksek vites, düşük devir kombinasyonuyla yol almaya çalışmakta. Örneğin; 38 km/h ile giderken 4. vites, 48 km/h ile giderken de 5. viteste yol almaya çalışıyor ( bu durumda devir kadranı 1350-1400 d/d gösteriyor)ve bu durumda araç sanki çekmiyormuş, hatalı biçimde yüksek viteste gidiliyormuş gibi titriyor ve bu durum oldukça rahatsız edici bir hal alıyor. Buna benzer tecrübeleri olan var mı? Altea XL 1.6 TDI DSG titreme ve soğutma suyunun azalması Altea XL 1.6 TDI DSG titreme ve soğutma suyunun azalması
     Altea XL 1.6 TDI DSG titreme ve soğutma suyunun azalması Altea XL 1.6 TDI DSG titreme ve soğutma suyunun azalması



  • Soğutma suyunun eksilmesi hiç normal değil beklemeyin ve yol yardımı çağırıp kullanmadan servise çektirin.

    Sadece dsg değil, neredeyse tüm otomatik şanzımanlar yüksek vites düşük devir prensibi ile çalışıp yakıt tüketimini düşük tutmaya çalışır ancak eğer araç taşımıyorsa vites düşürür titremez.

    Serviste bu şikayetinizi de dile getirin titreme dsg nin meşhur sorunu kavrama probleminden dolayı da olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 12 Kasım 2014; 9:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titremenin ustune dusun, meshur dsg arizalarinin baslangic emaresi olabilir.gecmis olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 golf 1.6 tdi da başımıza geldi soğutma suyu azalması. Araç 50.000 km de idi .Devirdaim pompası değişmesiyle düzeldi .
  • patlayacak olan dsg adımları gibi. geçmiş olsun.
  • Bencede devirdaim pompasına baktırın. Focusta aynı problemi yaşamıştım. Değiştirince düzeldi.
  • Bile bile su dsg ye para verip dsg alanları anlamak cok güç acıyorum yazık bu dsgli aracı olanlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis soğutma suyu ile ilgili problemin devirdaim pompasında hafif bir çatlaktan kaynaklandığını (bazı üyelerin de belirttiği gibi), garantiden değiştirileceğini söyledi. Titremeyle ilgili konuda ise diğer servisin söylediğini, yani bunun sistemin işleyişi ile ilgili olduğunu, bir problem olmadığını tekrarladı. Bildiğim kadarıyla kavrama problemi daha çok kalkış esnasında farkedilen bir sorun. Benim sorunum ise kalkışta değil, düz yolda giderken hızlanmayla birlikte vites yükselince ortaya çıkan bir titreşim, uğultu. Manuel viteste örneğin; 3. viteste gidilmesi gerekirken 4. viteste gitmeye çalışırsanız araçta yığılmaya eşlik eden bir titreme, uğultu olur ya, öyle bir sorun. Bu forumda bir mesajda, mesaj yazan kişinin bir arkadaşının aracında da böyle bir durumla karşılaştığını, arkadaşının bunu yadırgamadığını söylemişti.
  • Bunun uzerine hala daha vosvosda vosvos diyenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutma suyu radyotörden kaçak veya borularda kaçak vardır heyecanlanacak bir şey yok. Götürün baksınlar. Çok eksiltmiyorsa eklenip eklenip devam edilebilir
  • damdanakar D kullanıcısına yanıt
    Devirin cok dusuk kalmasi birazda surus karakteristiginizle alakali. Gazi agresif kullanirsaniz aracin dusuk vites yuksek devirde gittigini gorursunuz. Gaza yuklenin biraz.o zaman da bunu yapmazsa sorun var denilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutma suyunun bir kaç nedeni olabilir.

    Ama sizin sikayetiniz olan titreme motor kaynaklı sanziman değil. Daha doğrusu şanzımanın motoru aşırı düşük devirde yürütmeye çalışması. Bende bu konuda çok muzdariptim. Sizİn sikayetinizin çözümü ancak şanzıman yazılımı ile olur ama bunu yetkili servisler yapmıyor. Dışarda yapmanızı tavsiye etmem. Motor yazilimi ile karistirilmasin ama demek istediğim.

    Dikkatimi çeken bir diğer husus ise güzergah durumunuz. Sıkışık trafiği cok kullandığınız için yakın zamanda kavrama titremesi ile karsilacasaksiniz. Bunu ikinci vites düşük hızlarda yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaza birazcık daha basarsanız belki motor alt vitesi kullanabilir. Hızlanma istemediğinizi düşünüp devri düşük tutuyor olmasın?
  • Paylaştığım resimden de anlaşılacağı üzere kullandığım güzergahta aracı agresif kullanmak pek mümkün değil :) Gaza yüklendiğimde vitesi düşürüyor ama ardından hemen yükseltiyor, çünkü trafik o hızlanmaya izin vermediğinden ayağımı gazdan çekmem gerekiyor. Umut Şirvan'ın dediği sanırım daha makul bir açıklama. Daha önce de DSG şanzımanın TSI ile iyi bir ikili oluşturduğunu ancak aynı başarıyı TDI motor ile sağlayamadığını söylediğini hatırlıyorum. Şu bir gerçek ki bu durum ister motor, ister DSG kaynaklı olsun akıcı olmayan trafikte sürüş zevkini olumsuz etkiliyor.
  • Yine bir dsg'nin arızası daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55smsn -- 13 Kasım 2014; 15:28:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitesi sporta alın yuksek devırlerde vıtes atar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avukathayro

    Bile bile su dsg ye para verip dsg alanları anlamak cok güç acıyorum yazık bu dsgli aracı olanlara

    Bana acıyorsun, teşekkür ederim. Bende sanki kendisi üretmiş gibi, her şeyde kusur arayanlara acıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadas daha sorunun kaynagi belli degilken herkes dsgye sallamis pes ya

    vw fanlari ne kadar antipatikse anti vwciler daha beter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.