Şimdi Ara

ASUS HD7870 ve kırmızı ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 7, 8, 8.1 ve 10 (Technical Preview) işletim sistemlerinde Ekran kartının 13.152 versiyon sürücüsü yüklü iken Battlefield 4 ve benzeri ağır oyunlar oynadığımda ekran kimi zaman donuyor ve bilgisayar kilitleniyor, kimi zamansa ekranda yalnızca kırmızı renk kalıyor ve yine aynı şekilde bilgisayar kilitleniyor.
    Anakart: Asus M5A97 R2.0
    İşlemci: Amd Fx x8 8350 (Anakartın performans modu ile 4.33 Ghz)
    Ram: 2x 4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz
    Powersupply 700W
    Güç dalgalanmalarını önlemek için bir de 800VA'lık UPS kullanıyorum.

    İşlemci dışında hiç bir donanımda Overclock bulunmamakta. Sorunun kaynağı hakkında yardımcı olabilir misiniz?
    Durup dururken ekran kartını garantiye yollamak istemiyorum, anakartta onboard ekran kartı bulunmuyor, bilgisayarsız kalırım ekran kartını gönderirsem.
    Bir sorun olduğundan emin olursam göndermek isterim.
    hwmonitor gibi yazılımlarla ayrıntılı bilgi gerekiyorsa, akşam iş çıkışı bu konuda paylaşırım.







  • sorun sadece bf4'te mi yoksa offline oyunlarda da bu sorun var mi?bf4 gibi sorunlu bir oyun icin niye 13.9 gibi eski bir surucu kullaniyorsunuz?14.7 kurun mesela bf4 performansi iyidir.mantle acmayin ki o surucude zaten yok 14.7 kurarsaniz acmayin.14.7 ya da benzeri surucu denediyseniz bu yuzden 13.9 kurduysaniz garantiye gonderin ya da kartin saat hizlarini biraz dusurun deneme amacli.

    http://forum.donanimhaber.com/m_83851231/tm.htm
  • Hocam o sürücüyü ben tercih etmedim, sürücü güncelleme düşüncesiyle kendi sürücüme ve asus.com'daki son sürüm sürücüye baktığımda aynı, yani ATI Display Driver 13.152 olduğunu gördüm.
    Batllefield'ı 2-3 saat oynadıktan sonra bu sorun meydana geliyor, ama bir defa olunca, ardından hemen aynı sorunu yaşayabiliyorum. Cryengine'in oyun motoru ile yapılan yeni nesin MMORPG oyunu son ayarlarda saatlerce oynayabiliyorum, aynı zamanda Aion Online gibi bir MMORPG oyunu da son ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorum, herhangi bir hata da almıyorum. CoD Ghost'u bir kaç ay önce 3-4 saat aralıksız oynayıp silmiştim, o zaman da bu sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum. Yalnızca BF4'te yaşıyorum bu sorunu galiba, ama ekran kartını BF4 ve Aion kadar zorlayan başka bir oyun da oynamadım hiç.

    Ayrıca hocam Google'dahttps://www.google.com.tr/webhp?#safe=off&q=asus+hd7870+red+screen şeklinde arama yapınca, bu sorunun daha çok BF4 ve BF3'te gerçekleştiğini anlayabiliyorum.
    Muhtemelen sorun yalnızca BF4'te, ancak yine de çok sinir bozucu oluyor. İçim de rahat değil açıkçası, ekran kartımdan gerekli performansı alamıyorum gibi.

    Ekleme: Windows 10'u kurduktan sonra ekran kartını kendiliğinden yüklüyordu Windows 10. Ekranın yan taraflarında 1 parmak boyu siyahlık kalıyordu. Ben de sistemi bir kaç sefer geri alarak, Windows 10 kurmadan önce CD'sinden kurulum yapmıştım.
    Yüklü olan bu sürücüyü sağlıklı bir şekilde kaldırıp, yeni sürücüyü nasıl kurabilirim? Önerdiğiniz sürücü versiyonu hangisidir, nereden indirebilirim, müsait olursanız bilgi verebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 10 Kasım 2014; 11:01:47 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.