Şimdi Ara

Kombi seçimi için son bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Burada sanırım 7-8 mesaj atıp yardım şstedim, cevap verenlere çok teşekkürler, artık yarın kombi alacağım ama son bir danışmak isterim

    Evde 5 m petek var ve eski kombi Vaiialnt yoğuşmasız 24 kw. Ev 135 metrekare ve mantolu güney cephe. Bir önceki dairem de aynısıydı ve en soğuk günde en fazla yarıya kadar açıp ısınıyorsuk genelde de dörtte bşr açık. Petek boy toplamı az anma petekler çok ısınmadan ev ısınıyordu. Peteklerin üstüne bile otursan olur yani cayır cayır değilllerdi.

    Ben de yoğuşmasız almaya karar verdim. Buderus u072 veya muadili Bosch ( sanırım aynısıymış ve 300 tl filan daha ucuz).
    Viessmann Vitopend 100 düşünüyordum ama bunlar sorunlu diye eski yazılar okudum, yeni serilerden emin değilim, yeniler iyiyse Viessmann alırım.

    Bir yandan da şunu düşünüyorum, sıcak su kapasitesi de yüksek olsun ki o zaman 28kw almam gerekir, ısınmada fark olmaz ama 8lt/dk yerine 10 lt/dk kullanım suyu dolaşım kapasitesi olur, belki de değmez?

    Bunun yerine yoğuşmalı almalı mıym? Gideri için duvar delinecek tanbii ve fiyatı yüksek ve de bu kadar az petekle yoğuşma az olur sanırım (gerçi dediğim gibi çok ısıtmıyoruz petekleri yani belki de yoğuşma veriminden faydalanabilirim. Ilerde petek boyunu arttırmayı düşünğyordum ama en fazla 50 cm veya 1 metre artar zira uzun petek koyabileceğim yer yok, bağlantılar yerden yanyana geliyor ve uzun peteğe duvar vs engel oluyor.

    Buna rağmen yoğuşmalı makul mudur? diyelim ki %5 tasarruf yapacağım belki de farkını 10 senede çıkaracağım ama yeni teknoloji, daha iyi sıcak su kapasitesi vs de bunlarda var. Ama sanıyorum yşne bu sefer de Viessmann Vitodens 100-w lerde de gürültü ve kronik arıza sorunu var. Mı ?

    Bu konularda görüşlerinizi son kez rica ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fennezs F kullanıcısına yanıt
    Kombiyi muhakkak premix yoğuşmalı alın, tüm kış boyunca yoğuşmadan belki faydalanamazsınız ama mevsim geçişlerde ve premix özelliğinden her zaman fayda görsünüz. Petekleri uzatamıyorsanız, enine veya boyuna büyütebilirsiniz, 60cm yerine 90cm boyunda petek veya 22PKKP yerine 33PKKPKP petek kullanırsınız.

     Kombi seçimi için son bir soru

     Kombi seçimi için son bir soru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 7 Kasım 2014; 19:44:47 >




  • Teşekkürler Zebza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 8 Kasım 2014; 15:22:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.