Şimdi Ara

Lenovo Miix Tablet Kullanıcılar Topluluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
13.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Merhaba arkadaşlar. Windows işletim sistemli tablet pc ararken Lenovo Miix serisi ürünlerini gördüm fakat bu ürünler hakkında kullanıcı incelemeleri hiçbir yerde bulamadım.Bu konuda bundan sonra alacaklar arkadaşlar için Lenovo Miix serisi ürünlerinin kullanıcı incelemelerini yapalım dedik.
    Bu konuda tabletlerimiz özelinde her türlü bilgi, veri paylaşımı, sorunlarımıza çözüm bulabileceğimizi de düşünüyorum.


    LENOVO MİİX 10

     Lenovo Miix Tablet Kullanıcılar Topluluğu



    İlk olarak ürünün kutusunu çok beğendim.Lenovo güzel bir sunum hazırlamış.Kutudan tablet+quick flip klavyeli kılıf+şarj aleti+kitapçıkları ve bonus olarak mini usb otg kablo çıkıyor. Mini usb otg kablosundan dolayı Lenovo baştan gözüme girdi. Apple Samsung gibi müşteriyi sadece para kaynağı olarak görmüyorlarmış demek ki.

    Ürünün işlemcisi Intel Z2760 1.8 GHZ çift çekirdekli işlemci mevcut.2 gb da ram mevcut.Netbook ilk çıktığında netbook alıp 1 ay sonra beğenmeyip satan biri olarak bu işlemci beklediğimden daha iyi performans sunuyor.Google Chrome’da 8-9 sekme açık (bu sekmelerin içinde canlı maç sonucu,haber siteleri,facebook twitter gibi anlık güncellemeler alan siteler var) donmadan gezdim.

    Tablet Windows 8 ile geliyor.Mağazadan 8.1 güncellemesi yapabiliyoruz ücretsiz ben yaptım herhangi bir yavaşlama falan olmadı.

    64 gb hafıza var.Windows kurulduktan sonra sizin elinize geldiğinde tablet 30 gb yer oluyor.Ben office tüm programlarım ve 4 gblık dosyalarımı attıktan sonra 20 gb yer kaldı.

    Tablette micro hdmi micro usb girişleri mevcut.Klavye quick flip denilen bir model.Ben çok beğendim.Klavyeyi çıkarmadan ters çevirerek de kullanabiliyoruz.Usb yeri çok kötü seçilmiş.Klavye girişinin altında yani klavyeyi taktığımız zaman usb kullanamıyoruz.

    Tablet beklediğimden de hafif çıktı.İncelik olarakta gayet ince.

    Çözünürlük 1366x768 açıyor en fazla.1366x768 de yeterli bir çözünürlük.720p ripli filmi hiç kasmadan izledim.1080p ripli filmi de sorunsuz izletiyor fakat ileri geri sararken 5 saniye falan geç işlemi yapıyor bu da normal tab'.

    Ekran parlaklığı çok iyi seviyede.

    Dokunmatik hassasiyeti gayet yerinde.En ufak noktalara bile rahatça dokunabiliyoruz

    Şarj süresine gelince cihaz 3.30-4 saatte şarj oluyor. %100 şarjdan sonra 6 saat gitti.Bu 6 saatte 3 saat chromede gezinti 1 saat powerpoint sunu 2 saat program yükleme inceleme olarak takıldım.

    Tabletin uyku modundan normal moda geçişi çok hızlı.Çok beğendim bu özelliği.Ayrıca uyku modunda 8 saatte %4 şarj yedi.Uyku modunda şarj yememesi de artı puan.

    Tablette arka kamera mevcut değil sadece ön kamera var.Ön kamera 1.0 megapixel.Ben ön kamerayı çok beğenmedim ama sonuçta hiç yoktan iyidir.

    Cihazda gps mevcut değil.

    Ürünün yanında Office Home&Student hediye olarak geliyor.

    Genel olarak cihaz beklediğimden iyi çıktı.Tablet olarak kullanınca performansı çok iyi ama laptop olarak performansı için o kadar iyi diyemem ama kötü de değil.Laptopta yaptığım bütün işleri bu tablette çok rahat yapabiliyorum.
    10/7 puan alır benden.Bütçesi daha iyi olan arkadaşlar Miix 2 daha düşük arkadaşlar gönül rahatlığıyla Miix alabilir.


    LENOVO MİİX 2 10.1

     Lenovo Miix Tablet Kullanıcılar Topluluğu


    Siteden @eofdred nickli arkadaşımızın incelemesidir


    Bir kaç gündür bu incelemeye yazabileceklerim hakkında düşünüyordum, ve işte sonunda yazıyorum. Tablet, baytrailli bir windows tablet ram işlemci hızı benchmarklar herşey 3 aşağı 5 yukarı asus t100 ile aynı

    Tablette micro hdmi micro usb girişleri var.
    klavye dock u çok çok güzel bir klavyeye shaip ancak bataryaya veya hdd ye sahip değil. çok hafif dock ile tabletin birleştiği nokta oldukça fonksiyonel bir mıknatısa sahip, ancak sabit açıya sahip. kucakta kullanmaya elverişli açı uygun görüş açıları ise oldukça geniş, ekran konusundan bahsedeceğim yine

    Ekranı 1920 x 1200 yani normalden biraz daha yüksek. ekranı tek kelime ile harika.
    yüksek olması sayesinde dik kullanımı oldukça rahat, (ve komik değil) zira 1920 1080 ekranları dik tutunca dev bir telefona dönüşüyorlar baya problem oluyor fonksiyonel de olmuyor beyazı bildiğin beyaz renkler gerçekçi, siyah konusunda son parlaklıkta hafif grilik var parlaklığı ise çok çok yükselebiliyor. en yüksek hali ile güneşli bir havada kitap okuyabiliyorum pek rahat olmuyor ama yinede mümkün oldu

    Tabletin geniş açılı ön kamerasını çok beğendim. arka kamerası otomadik odaklama yapmıyor, döküman fotoğraflamak için yeterli, ancak manzara çekemezsiniz.

    cihazda nfc yok gps yok. gyro falan geri kalan sıradan sensörler mevcut

    pil ömrü full oyun oynarken 3 saati biraz geçiyor
    skype ta görüntülü görüşme yaparken 5 saat gidiyor
    web gezintisi falan ile parlaklık çok açık değilse 10 saate yaklaşabilir diye tahmin ediyorum. diğerlerinin aksine bunu kesin test etmem mümkün değil 10 saat webde gezemem :D

    cihazın kenarları biraz ilginç. kenarlar 9 0derece açı yapmıyor kalınlıklarıda aynı değil. resimlerini incelerseniz eğer alt kenarı kalın üst kenarı çok ince yan kenarlarıda kalından inceye doğru gidiyor ve köşeleri sivrice.
    çok şık duruyor. kalın dediğim kenar biraz açı yaptığı için en rahat tutulun yer, buradan dik tutması çok güzel oluyor. ince olan kenar ise gerçekten baya baya ince, rahat tutulmuyor o yüzden.

    başlat tuşu çok tuhaf. hala kapasitif olup olmadığını anlayamadım. sanırım tumuşak bir doku var ve onun altında kapasitif bir zemin var, çünkü okununca kazayla basmıyorsunuz bu çok çok çok iyi bir şey, ama tırnağınızla basıncada olmuyor illa barmağınızla basınç uygulamanız gerekiyor.
    başlat tuşu o yüzden gördüğüm en fonksiyonel başlat tuşu olmuş kazayla basması problemdir bence...

    şimdi buraya kadar yazdıklarımı spec sheet e bakıp anlayabilirdiniz ben böyle devam etmeyip deneyim aktarmak istiyorum

    klavye konusu çok önemli. bu aletin klavyesindeki tuşlar benim masa üstü bilgisayarımın klavyesindeki tuşlardan daha büyük. oha nasıl oluyor ya diyebilirsiniz şöyle açıklayım, tuş sayısını azaltarak q-p a-l ve z-m arasındaki tuşları büyütmüşler
    hangi tuşlar eksik? f1 f2 f3 sırası komple yok

    peki ne oluyor? ğü şi, öç. tuşları küçük
    esc tuşunu " tuşunun soluna koymuşlar dolayısı ile sayılarda küçük ve bir sıra sağdan başlıyor (bir süre 1 yerine hep " e basıyorsunuz :D )

    klavyenin artı ve eksileri var nalayacağınız, amerikan klavyede ğü şi öç yerine işaretler olduğundan onlar küçük bizde de küçük yani on parmak yazmaya başlamadan ön biraz alışmanız gerekiyor, ama alışınca klavye gerçekten çok akıcı bir deneyim sunuyor
    benim bir önceki ktabletin acer w510 un klavyesi normal asus t100 gibi biraz daha kaliteli bir klavyeydi ve bu ondna bile daha iyi diyebilirim

    birde bu tabletle yapılabilecekler var
    oyun olarak steam i kurup Age of empires 2 hd oynadım. tık etmedi. minecraft kurdum düzgün çalışmadı ama şu performans artıran omni bir şey varmış onunla düzgün çalışıyormuş deniyor ama deneyemedim en son sürüm için henüz çıkmamış.
    onun dışında bunu açar ya dediğim orta seviye oyunlarda problem çıkmadı.
    ha birde asfalt 8 var, tegra 3 lü surface rt bile onu normal çalıştırırken bunda frame atlamaları oluyor. gücü yetmediğinden değil sonucunu çıkartıyorum oyun muhtemelen düzügn optimize edilmemiş

    şimdi birde bunun eğlence amaçlı diğer kullanımları var. birisi bana ikinci ekrana bağlayıp 1080p video oynatabiliyor mu diye sordu.
    evet 1080p video oynatabiliyor. ama bunu tahmin ediyordum ben zaten. gayet iyi oynatıyor.
    ikinci ekranda bu sırada yapabileceklerimi inceledim. bir ekranda 1080p film izlerken diğerinde web surfing yapabildim. sonra age of empires caste siege adlı oyunuda oynayabildim
    ancak caste siege oynarken azıcık rame atlamaları yaşadım. filmi 720p ye çekince düzeldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdk.JK -- 29 Kasım 2014; 15:28:02 >



  • bu konunun açılması çok iyi olmuş bence. ben de miix 2 8 inç kullanıcısıyım.yalnız donma problemi var bende . çözümü nedir? başına gelen var mıdır ?
  • bur8k B kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bu şekilde sorunlara çözüm buluruz inşallah.
    Nasıl bir donma problemi veya nerde donuyor?Uzun süre kullandıktan sonra mı açılınca mı donuyor? Daha detaylı yazarsan sorunu iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdk.JK -- 5 Kasım 2014; 21:34:06 >
  • uzun ya da kısa olara süre farketmiyor.Bazen 3-4 saat boyunca donmuyor. Bazen yarım saatte donuyor. yazılımsal olarak yapabileceğim bişeyler varsa yapcıam aksi takdirde garantiye vericem sanırım
  • bur8k B kullanıcısına yanıt
    Uygulama veya programlarını kontrol et windows ile çakışan bir uygulama donmasına sebep olabilir.
    Sıfırlamayı dene.
    Tüm bunlara rağmen hala donuyorsa garantiye ver tabi çözsünler.
  • bur8k B kullanıcısına yanıt
    acaba donuyor mu yoksa ekran dokunmaya mı tepki vermiyor. Acaba donduğu zaman usb den fare takıp, kurcalamayı denediniz mi. Belki ekranın dokunmatik kabloları içerde gevşemiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 iş günü oldu sadece format atma işlemini yapamadılar tablete bende para iadesi istedim bu durumda muhtemelen miix tabletime veda edeceğim gibi görünüyor :D
    nokia dışında bir tane bile markanın servisi beni memnun bırakmadı lenovo gibi bir markaya yakıştıramadım bu durumu özellikle.
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    Recovery özelliği yok muydu ?
  • Lenovo Miix tabletimi Windows 8 den 8.1 güncelledim.Herhangi bir yavaşlama falan olmadı. 8.1 uygulama çeşitliliği güncellemelerde gayet güzel olmuş beğendim. 8.1 güncellemesi yapmayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla yapabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sdk.JK

    Recovery özelliği yok muydu ?

    win10 den olmuyor recovery
  • Arkadaşlar merhaba miix 2 10.1 tablete normal bilgisayara format atar gibi dvd'den veya flash bellekten format atabiliyormuyuz oluyorsa nasıl başlatıyoruz?
  • Recovery özelliğini sildiniz mi?
    Intel işelmci olduğu için atarsın diye düşünüyorum.Normall format aşamaları ile atabilirsin.
  • Ben cihazı yeni aldım Recovery özelliği silinmiş veya sorunlu geldi servisi aradım windows yüklü flash bellek gönderecekler onlar göndermeden kendim denedim normal bilgiayara kurulur gibi kurulum başlatamadım acaba nasıl başlıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caliskans

    Ben cihazı yeni aldım Recovery özelliği silinmiş veya sorunlu geldi servisi aradım windows yüklü flash bellek gönderecekler onlar göndermeden kendim denedim normal bilgiayara kurulur gibi kurulum başlatamadım acaba nasıl başlıyor?

    Hocam eğer flash bellek geldi ve yüklediyseniz bize de anlatın biz de öğrenmiş olalım.
  • Sdk.JK S kullanıcısına yanıt
    Henüz gelmedi bir hafta on gün gibi gelir dediler gelince bizi ara beraber yükleyelim dediler inşaallah paylaşırım yükledikten sonra :)
  • Evet arkadaşlar flash bellek geldi ve yükledim İrlanda'dan göndermişler kurulumu basit cihaz kapalı iken ses açma ve power tuşuna birlikte basılı tutarak çıkan menüden Boot menüyü seçiyoruz çıkan menüden Lenovo recovery media'yı seçiyoruz flash bellek takılı olacak bu arada seçtikten sonra bir uyarı çıkıyor diskten başlatmak için bir tuşa basın diye ingilizce olarak çıkıyor geç kalmadan bir tuşa basıyoruz çıkan seçeneklerin hepsine ileri diyerek devam ediyoruz yaklaşık 3 saat sürüyor diskide kopyalayıp paylaşmak isterdim ama kopya yasağı var kopyalayamadım birde bir cihaz için lisanslı olarak geliyor benim lisansında tehlikeye girme riski var cihazınız garantili ise lenovo müşteri hizmetlerini arayın servise alalım diyeceklerdir eğer yazılım sorunu varsa recovery falan silinmişse servise gitmeden halledemezmiyiz deyin lenovo müşteri memnuniyetine haşr neşir olduğum bütün firmalardan daha çok önem veriyor inşaallah yardımcı olabilmişimdir.
  • bugün miix 2 3g modelini bimeks te inceledim. bence harika. fiyat biraz pahalı geldi. 978 lira. teşhir olmasına rağmen bariz bi takılma donma olmadı. 1-2 defa algılamada gecikme oldu 2-3 saniye kadar. aygıt yöneticisinde gss geolocator ü gördüm. bu durumda dahili gps i de var. bu benim tam aradığım ürün. teşhir ürünü için 811 lira dediler. 1-2 gün içinde almayı planlıyorum uygun bir fiyattan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kelmiker kullanıcısına yanıt
    10 inch'mi 8'mi
  • 8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caliskans

    Evet arkadaşlar flash bellek geldi ve yükledim İrlanda'dan göndermişler kurulumu basit cihaz kapalı iken ses açma ve power tuşuna birlikte basılı tutarak çıkan menüden Boot menüyü seçiyoruz çıkan menüden Lenovo recovery media'yı seçiyoruz flash bellek takılı olacak bu arada seçtikten sonra bir uyarı çıkıyor diskten başlatmak için bir tuşa basın diye ingilizce olarak çıkıyor geç kalmadan bir tuşa basıyoruz çıkan seçeneklerin hepsine ileri diyerek devam ediyoruz yaklaşık 3 saat sürüyor diskide kopyalayıp paylaşmak isterdim ama kopya yasağı var kopyalayamadım birde bir cihaz için lisanslı olarak geliyor benim lisansında tehlikeye girme riski var cihazınız garantili ise lenovo müşteri hizmetlerini arayın servise alalım diyeceklerdir eğer yazılım sorunu varsa recovery falan silinmişse servise gitmeden halledemezmiyiz deyin lenovo müşteri memnuniyetine haşr neşir olduğum bütün firmalardan daha çok önem veriyor inşaallah yardımcı olabilmişimdir.

    Bilgilendirme için teşekkür ederiz.Lenovo servisiyle genellikle insanlar sorun yaşar ama sizin yaşamamanız güzel.Umarım servis kendini toparlamıştır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.