Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
60
Favori
330.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maasai Mara M kullanıcısına yanıt
    Buderus GB062 ve TC100 kullanıcı deneyimimi yazayım sizde,

    Daire Bursa Osmangazi ilçesinde, sıfır bina ilk yıl, alt katlar ve yan dairelerden biri boş, dairem 130m2 dublex, tek güney cephe daire.
    TC100'ün kablolu olduğunu aldıktan sonra öğrenmek en büyük hayal kırıklığımızı, ama kurulumdan sonra bir daha ne TC100 ne de kombi ile işimiz oldu. Tamamen cep telefonlarımız üzerinden bağlanıp ayarları yapıyoruz. Haftalık çalışma düzenlerimize göre bir kaç çalışma prg. hazırladık bunları kullanıyor yada anlık değişim olursa netten bağlanıp değişim yapabiliyoruz. Aileye misafirliğe gidildi, gece orada kalınacak, bağlanıp kombinin ısıtma yapmasını iptal edebiliyoruz. Ya da beklenenden erken eve dönüşte yoldan bağlanıp sıcak bir eve ulaşabiliyoruz. Bu sistemin en can alıcı sıcak bir ortamda yatıp, hem ideal ısıda uyuyup (19 C) bu arada tasarruf yapıp sabah sıcak bir eve uyanmak :)
    Örnek Prg.
    00:00 02:00 arası 23 C
    02:01 09:30 arası 19 C
    09:31 12:30 arası 23 C
    12:31 22:00 arası 18 C
    22:01 02:00 arası 23 C gibi
    Bu prg. ile gündüz 18 C düşme geçen kış sadece 8 gün olmuştur genelde 18,5 - 19,5 C'lerde kalmakta. Bir kaç gün 24 C ve 25 C için deneme yapılmış aşırı sarfiyat nedeniyle 23 C ideal ısı olarak karar verilmiştir. Kombi programlar Eylül 2017 tarihinde tanımlanmış. Sıcak su kullanım ayırarak hesaplandığında 2017-2018 kışı ısınma için doğalgaz kullanım bedeli toplam 300,00 TL olmuştur. Aylık değil. Eylül 2017 - Mayıs 2018

    Buderus GB062 + TC100 + Yalıtım + Uygun sıcaklıkların belirlenmesi ve programlama = düşük faturalar + konforlu bir ısınma. Tabi ilk yatırım maliyeti biraz yüksek oluyor ama karşılığı çok hızlı alınıyor…




  • toplam tüm kış boyu 300 tl, kusura bakmayın bana biraz ütopik geldi.

    Ankara, şehir içi, ara kat, odaların içi mantolu, benim geçen kış aylık giderim en az 300 tl ydi. naptınız hocam siz?

    elektrikli battaniyeyle de kış geçermiş.
  • Buderus GB062 model kombim için Y87RFC2032 ürününü kullanıyorum. Kombimin uzun süre peteklerini çalıştırmayınca (yaz dönemi) ya da elektrik gidip geldiğinde petekler ısınmadan önce kombi sifon doldurma programı diye (15 dk 36 derece) bir işlem gerçekleştiriyor. Bu esnada termostat aç kapa yaptığı için 15 dk sürmesi gereken program yaklaşık 45 dk sürüyor.Bu sebeple 45 dk ısınma gerçekleşmiyor.Buna nasıl bir çözüm yolunuz var.Kombi kazan sıcaklığını 45 derece ayarladım. Bu sıcaklığı mı arttırmalıyım yoksa oda sıcaklığı ile istenilen sıcaklık arasındaki farkı yüksek mi tutmalıyım? Ayrıca programlama yaparken seçtiğimiz saatte ayarladığımız derecede mi oluyor ev yoksa seçilen saatten sonra mı ayarlanan dereceye getiriyor odayı termostat? Sıcak su için konfor modu varmış galiba bu cihazda.Bunu nasıl kapatabiliyoruz?İnternette bununla ilgili baktığım videolarda benim kombimin ekranının eski tip olduğunu farkettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanbjk43

    Buderus GB062 model kombim için Y87RFC2032 ürününü kullanıyorum. Kombimin uzun süre peteklerini çalıştırmayınca (yaz dönemi) ya da elektrik gidip geldiğinde petekler ısınmadan önce kombi sifon doldurma programı diye (15 dk 36 derece) bir işlem gerçekleştiriyor. Bu esnada termostat aç kapa yaptığı için 15 dk sürmesi gereken program yaklaşık 45 dk sürüyor.Bu sebeple 45 dk ısınma gerçekleşmiyor.Buna nasıl bir çözüm yolunuz var.Kombi kazan sıcaklığını 45 derece ayarladım. Bu sıcaklığı mı arttırmalıyım yoksa oda sıcaklığı ile istenilen sıcaklık arasındaki farkı yüksek mi tutmalıyım? Ayrıca programlama yaparken seçtiğimiz saatte ayarladığımız derecede mi oluyor ev yoksa seçilen saatten sonra mı ayarlanan dereceye getiriyor odayı termostat? Sıcak su için konfor modu varmış galiba bu cihazda.Bunu nasıl kapatabiliyoruz?İnternette bununla ilgili baktığım videolarda benim kombimin ekranının eski tip olduğunu farkettim.
    Sifon doldurma programı devredışı bırakılabiliyor. L1 menüsünden 4F ye girip 0 olarak ayarladıktan sonra kaydetmeniz yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 19 Ekim 2018; 23:55:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: armanata

    selamlar erp uyumlu gb 062 alalı 1 ay oldu dijital ekran gitti hiçbirşey göstermiyor servisi geldi önce bu modeller soluk gösterir dedi ekranın çalısırken fotolarını gösterince anakart değişimi yapalım dedi ellerinde yokmus 10 güne değiştiririz dedi neyapmalıyım bilemedim 1 aylık 0 kombi
    Teşekkürler buderus 22 gündür ekran arızasını gidermediler 0 garantili kombi ye alaka taktire şayan resmen taşşak geçiyorlar
  • Buderus gb 062 kombi aldım montaj yapıldı ama bina da ve mahallede gaz yok. Aralık ayında geleceği söyleniyor. İnternetten buderus rc 150 almayı düşünüyorum n11 den 11 Kasım indirimiyle. Kombi elektrik bağlantısı yapılmadı daha, şimdi ben oda termostati aldığımda kombi daha çalışmıyor olacak. Gelen termostat sağlam mı değil mi nasıl kontrol edebilirim. Artık kaç volt ile çalışıyor ıse direkt elektrik baglansa ekran açılır mı yada başka bir yolu var mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 24 Ekim 2018; 21:42:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    buderus rc 150 alın faturasını saklayın,oda termostatını istediğiniz duvarda monte edin kablosunu dibine kadar çekin aynı şekilde kablonun diğer ucunu kombiye kadar çekin ama kombiye bağlamayın
    servis eve geldiğinde oda termostatını bağladığında olur da termostat bozuk çıkarsa faturanız var servis işlem yapar
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    oda termostatın klavuzunda montaj yeri fotografı var kapıya 1000 yazıyor bu oda kapısı mı dış kapı mı benim montaj düşündüğüm yer koridorda mutfak ve salon kapısı arası bu iki kapı arasında 50 cm yer var buraya takmayı düşünüyorum . Sıkıntı olur mu acaba.
    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    görmeden yorum yapmak zor ama iki kapı arası,kapılar açılacak kapaancak oda termostatı çok yakın olacak sıkıntı olabilir
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Ok yönünde dış kapı var işaretli yere takmayı düşünüyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    peteğin karşı duvarı daha uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Evet ama oraya da kablo çekmek mesele :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba

    Biraz uzun olabilir kusura bakmayın lüfen. Bu kış site olarak doğalgaza geçtik. Daha önce hiç kombi tecrübem yok. Ben dairemde buderus gb062 + rc150 oda termostatı tercih ettim. Malum havalar soğudu 2 gündür kombiyi çalıştırıyorum ama hala cihazın çalışma şeklini anlayabilmiş değilim. Daha önce hiç oda termostatsız kombi kullanmadığım için şu anda oda termostatının modülasyon yapıp yapmadığını, ya da olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum.

    Cihaz şu şekilde çalışıyor ve bana bu çok normal gelmiyor ;

    Akşam eve geldiğimde kombiyi 45 dereceye getirip oda termostatını da 22,5 dereceye ayarlayarak çalıştırıyorum. kombi, oda sıcaklığı 22,5 derece olana kadar sürekli 45 derecede çalışıp bu sıcaklığa ulaştığında (bazen ulaşmadan) kombiyi ve pompayı kapatıyor. ta ki oda sıcaklığı tekrar 22 ye düşene kadar. bu süre bazen 30 dakika bazen 1 saati bulabiliyor. tabi bu arada radyatördeki su ve ev soğuyor ve kombi tekrar devreye girdiğinde yaklaşık 5-10 dakika yeniden suyu ısıtmaya çalışıyor ve sürekli dur kalk yapıyor. bu bana tasarruf açısından çok mantıklı gelmedi. oda sıcaklığı 22,5 dereceye ulaştığında kombinin radyatörlerde ki suyu daha düşük sıcaklıkta tutacağını sanıyordum. Birde kombinin oda sıcaklığı istenen dereceye yaklaştıkça giden su sıcaklığını düşürerek ayarlaması gerekmiyor mu? benimki sürekli durana kadar 45 te çalışıyor.

    2 gündür sürekli netten araştırıyorum. RC150 nin servis kılavuzunda aşağıda ki gibi bir bilgiye rastladım;

    Oda sıcaklığına bağlı kontrol için BUS'dan bağımsız olarak her zaman gidiş suyu sıcaklığı kontrolü ve EMS/EMS plus BUS sisteminde ayrıca güç kontrolü seçenekleri mevcuttur.

    Gidiş suyu sıcaklığı kontrolünde RC150 kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki bir farklılıkta, gidiş suyu sıcaklığını değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, Büyük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur. Kontrol hassasiyeti yüksektir ve gidiş suyu sıcaklığı sınırlandırılmaktadır. Bu durum, yakıttan tasarruf edilmesini sağlar.

    Güç Kontrolünde, RC150 Kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki farklılığa, ısıtma cihazının gücünü değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, küçük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur (örn. açık bir yapı şekline sahip müstakil ev). Brülör daha az sıklıkta devreye girer ve pompa çalışma süreleri daha kısadır.

    Benim oda termostatı şu anda fabrika ayarı oda sıcaklığına bağlı kontrol şeklinde çalışıyor. Kombinin bahsettiğim gibi çalışabilmesi için bu 3 seçenekten hangisini kullanmam gerekiyor. biraz uzun oldu ama yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakaya84

    Öncelikle herkese merhaba

    Biraz uzun olabilir kusura bakmayın lüfen. Bu kış site olarak doğalgaza geçtik. Daha önce hiç kombi tecrübem yok. Ben dairemde buderus gb062 + rc150 oda termostatı tercih ettim. Malum havalar soğudu 2 gündür kombiyi çalıştırıyorum ama hala cihazın çalışma şeklini anlayabilmiş değilim. Daha önce hiç oda termostatsız kombi kullanmadığım için şu anda oda termostatının modülasyon yapıp yapmadığını, ya da olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum.

    Cihaz şu şekilde çalışıyor ve bana bu çok normal gelmiyor ;

    Akşam eve geldiğimde kombiyi 45 dereceye getirip oda termostatını da 22,5 dereceye ayarlayarak çalıştırıyorum. kombi, oda sıcaklığı 22,5 derece olana kadar sürekli 45 derecede çalışıp bu sıcaklığa ulaştığında (bazen ulaşmadan) kombiyi ve pompayı kapatıyor. ta ki oda sıcaklığı tekrar 22 ye düşene kadar. bu süre bazen 30 dakika bazen 1 saati bulabiliyor. tabi bu arada radyatördeki su ve ev soğuyor ve kombi tekrar devreye girdiğinde yaklaşık 5-10 dakika yeniden suyu ısıtmaya çalışıyor ve sürekli dur kalk yapıyor. bu bana tasarruf açısından çok mantıklı gelmedi. oda sıcaklığı 22,5 dereceye ulaştığında kombinin radyatörlerde ki suyu daha düşük sıcaklıkta tutacağını sanıyordum. Birde kombinin oda sıcaklığı istenen dereceye yaklaştıkça giden su sıcaklığını düşürerek ayarlaması gerekmiyor mu? benimki sürekli durana kadar 45 te çalışıyor.

    2 gündür sürekli netten araştırıyorum. RC150 nin servis kılavuzunda aşağıda ki gibi bir bilgiye rastladım;

    Oda sıcaklığına bağlı kontrol için BUS'dan bağımsız olarak her zaman gidiş suyu sıcaklığı kontrolü ve EMS/EMS plus BUS sisteminde ayrıca güç kontrolü seçenekleri mevcuttur.

    Gidiş suyu sıcaklığı kontrolünde RC150 kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki bir farklılıkta, gidiş suyu sıcaklığını değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, Büyük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur. Kontrol hassasiyeti yüksektir ve gidiş suyu sıcaklığı sınırlandırılmaktadır. Bu durum, yakıttan tasarruf edilmesini sağlar.

    Güç Kontrolünde, RC150 Kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki farklılığa, ısıtma cihazının gücünü değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, küçük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur (örn. açık bir yapı şekline sahip müstakil ev). Brülör daha az sıklıkta devreye girer ve pompa çalışma süreleri daha kısadır.

    Benim oda termostatı şu anda fabrika ayarı oda sıcaklığına bağlı kontrol şeklinde çalışıyor. Kombinin bahsettiğim gibi çalışabilmesi için bu 3 seçenekten hangisini kullanmam gerekiyor. biraz uzun oldu ama yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
    bende de fr100 muadili cr50 var benzer sıkıntılar bende de var takipteyim.




  • Kombi petek sıcaklığı gece yatarken 32 yapıyorum 32 olup hemen sıcaklık düşmeye ve 27 de uzun sure duruyor sonra tekrar ateşleme ve tekrar 32 olup tekrar dakikalar içinde 27 de doğru dusuyor. petekler de elime hiç ısı gelmiyor.kombi en düşük kacta çalıştırılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tekrar merhaba. kimse cevap yazmadığına göre bu konu artık bitmiş sanırım.

    Dün akşam ki denememden edindiğim tecrübeyi paylaşayım kimse yazmasa da okuyan birilerinin işine yarar umarım.

    Dün akşam kombiyi RC150 üzerinden güç kontrolü moduna aldım. bir önceki akşama nazaran kombiyi ful 45 te çalıştırıp ayarlanan dereceye gelince durmadı bu sefer. Isı ayarlanan dereceye gelene kadar kombi kendini ara ara kapattı ama peteklerdeki suyu hiç soğutmadı. Ancak 22.5 set değerine geldiğinde tamamen kapattı ve petekler yine soğudu.Akşam ve sabah toplamda 7 saatlik kullanımda 2.8 m3 gaz sarfiyatı oldu, bir önceki günde yaklaşık aynı sürede aynı değerde tüketim olmuştu. Bir kaç gün bu şekilde deneyip bir de termostatsız kullanmayı düşünüyorum. Ortaya çıkan sonucu yine burada paylaşmaya çalışıcam. Umarım okuyanlara faydası dokunur. iyi günler.
  • isakaya84 İ kullanıcısına yanıt
    bu konu ve condens 2500 konusuna modülasyonlu termostat bilgisi olan bi uzman olduğu aşikar. birşey deil termostatı olanlar calısma sekillerini de yazmıyorlar veya burayı takmayanlar da var. oda sıcaklıgna yaklasınca termostat kazan sıcaklıgnı düşürür gibi biton ibare okuyoruz ama masallah bizimkisi oda sıcaklıgnı bulana kadar 55 de diretiyor bu bi sorun mu yoksa ayarı mı var biri aydınlatsa süper olacak veya rc 150 kullanan veya cr50 de bahsettiğim durum nasıl kullanıcı yorumları cok önemli
    servis kurulumu yaptıranlarınki dahada önemli cünki kendimiz kurduk cogu kişi lütfen deneyimlerinizi paylasın hatta fr 10 ve buderus muadili olanın da calısma sekillerini de anlatırlarsa seviniriz.
  • cermen_555 C kullanıcısına yanıt
    Benim termostatı servis taktı ama ben eminim ki benim serviste dahil hiç birinin bu konu da bilgisi yok. sadece montaj yapmayı öğrenmişler o kadar. Servise bu durumu sorduğumda "servis : iyi ya işte kombi 1 saat duruyormuş keşke 2 saat dursa daha çok tasarruf edersin - ben : ama o sürede radyatör suyu dolayısıyla da ev soğuyor normal mi? - servis: Normal normal bunlar böyle çalışır." şeklinde bir diyalog yaşadık. Malesef her konuda olduğu gibi güzel ülkemde bu konuda da servis kalitesi sıfır.
  • isakaya84 İ kullanıcısına yanıt
    bir süre daha gözlemleyip termostatı sonrasında servis ayarlarından bende diyer calısma sekillerini deneyecegim.

    Oda sıcaklığına bağlı kontrol için BUS'dan bağımsız olarak her zaman gidiş suyu sıcaklığı kontrolü ve EMS/EMS plus BUS sisteminde ayrıca güç kontrolü seçenekleri mevcuttur.

    Gidiş suyu sıcaklığı kontrolünde RC150 kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki bir farklılıkta, gidiş suyu sıcaklığını değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, Büyük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur. Kontrol hassasiyeti yüksektir ve gidiş suyu sıcaklığı sınırlandırılmaktadır. Bu durum, yakıttan tasarruf edilmesini sağlar.

    Güç Kontrolünde, RC150 Kumanda paneli, güncel ve arzu edilen oda sıcaklığı arasındaki farklılığa, ısıtma cihazının gücünü değiştirerek tepki verir. Kontrol şekli, küçük yük dalgalanmalarının yaşandığı daireler ve binalar için uygundur (örn. açık bir yapı şekline sahip müstakil ev). Brülör daha az sıklıkta devreye girer ve pompa çalışma süreleri daha kısadır.

    özellikle gidiş suyu sıcaklıgna göre calısma seklini merak ediyorum . oda sıcaklıgna baglı kontrolde de gidiş suyu sıcaklıgı kontrolu var ama bus dan bagımsız seklinde ibaresi kazan sıcaklıgnı ayarlayamıyor düşünesini uyandırdı bende bende yakıda denerim bakalım neolacak.




  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.