Şimdi Ara

Kasa fanı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Bilgisayar açıkken birden görüntü gidiyor, kasanın ışığı sönüyor, ama kasa çalışmaya devam ediyor. İşin ilginç yanı, yeni fark ettiğim ilginç bir ayrıntı. Bilgisayar açıkken kasa fanı çalışmıyor, ama kapandığı sırada bilgisayardan çıkan sesin arttığını fark etim, bunun sebebi kasa fanının çalışmasıymış. Sanırım ısınma kaynaklı kapanıyor bilgisayar, sorum şu ki bu kasa fanı neden bilgisayar açıkken çalışmıyor? Bilgisayar ısındığı zaman kendini kapattığı sırada, bu fan birden çalışmaya başlıyor ve ekran görüntüsü gidiyor , bilgisayar uyku modunda gibi ilk kez böyle bir durumla karşılaştım.

    Acaba fan ayarları ile mi ilgili sorun? Bios'dan mı çözmek gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 30 Ekim 2014; 19:00:34 >



  • İşlemci fanı ve güç kaynağının fanı çalışıyorsa elektrikle ilgili sıkıntı olamaz. Bu problem ne zamandır var. Daha yeni başladı ise bios ayarlarından değildir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün oldu bu sorun ilk kez. Enteresan olan bilgisayar açıkken kasa fanının çalışmaması. Kendi kendine görüntü gittiği anda kasadaki power ışığı da sönüyor, belli ki yeniden başlama evresine geçiyor bilgisayar o esnada, ama sonrasında kasa fanı da devreye giriyor. Belli bir müddet görüntü gelmeden kasa çalışıyor kasa fanıyla birlikte, sonra 5-10 dk içinde tekrar yeniden başlama gibi bir işlem yapıyor kendi kendine, bu sefer duyulmayacak kadar az ses geliyor bilgisayardan ( kasa fanı duruyor anladığım kadarıyla ) bilgisayar açılıyor. Bu şekilde maksimum yarım saat kullanabiliyorum. Masaüstünde bile dursa dediğim işlem tekrar ediyor.
  • Yeni başladıysa biostan değildir. Fanı değiştirmen gerekiyor. Yapabiliyorsan söküp yağlamayı dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vadamama V kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar yeni, fan neden bozuk olsun hocam.

    Biosa girdim cpu fanının çalıştığı görünüyor, kasanın fanı görünmüyor. Harbiden uyuz etti bu sorun beni.
  • Merhaba hocam bu problem benim arkadaşımda da olmuştu. Güç kaynağını değiştirdikten sonra problem çözülmüştü ama genede bilgisayarınızı garantiye gönderin derim.
  • justminute kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    Dün bios'dan birkaç ayar yaptım, GPU Aida64 programında algılayıcı bölümünde %30 dan %40'a çıktı. Yarım saat kullandım sorunsuz çalıştı. Bugün tekrar denerim, olmadı dediğin gibi garantiye gönderirim hocam. 2 senelik garantisi olması lazım daha.
  • Ne demek hocam yardım edebildiysem. Marka model nedir cihazın ?
  • Belirli bir sıcaklık seviyesine ulaşılmadığı sürece fan devir sayısını 0 ayarladıysanız yada öyle ayarlanmışsa fan ondan çalışmıyor olabilir. Fan çalışmayınca ısı artıyor ısı artınca fan devreye giriyor fakat fanın çalışma eşiği aynı zamanda sistemin kendini sıcaktan korumak amacı ile kapatacağı eşik ile bir ise yada daha fazla ise bu sorun oluyor olabilir.

    Biraz karışık oldu ama öyle gibi.
  • @Treth

    Gayet iyi anlatmışsınız tamamen aynı fikirdeyim, benimde düşüncem bu yönde. Dediğiniz gibi ısı artıyor ve sistem fanı devreye sokuyor, soğuma işlemi yeterli düzeye geldiğinde ise sistem çalışır hale geliyor. Ben de bu açıdan baktım olaya, ama kasanın fanını biosda bulamadım, nasıl sürekli çalışır durumda yapabilirim kasanın fanını bilmiyorum.


    justminute

    Hocam bu bilgisayar biraz ani bir kararla alındı, normalde hazır pc almak yanlış, sistemi kendi kafamıza göre şekillendirip, parçaları toplamak daha iyi tabi, ama kardeşimin bilgisayarı ramazan ayında bozuldu, iftardan sonra birden gittik casper'ın hazır pc'lerinden aldık. Cihaz i3 3.40 ghz , 4gb ddr3 ramli olan casper pc'lerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 31 Ekim 2014; 14:53:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.