Şimdi Ara

Tekrar Muayene Ücreti Kanuna Uygun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Malum çoğu kişinin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabi ki :) şimdi babam, kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş, kendiside bilmiyor saf biraz, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorum var?

    1) Tüvtürk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. Ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum. hakkım değil mi?
    2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi (aynı araç için) ikinci bir defa alabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur?

    En azından Devlet payının alınmaması lazım diye düşünüyorum? Hoş ya onunda ne kadar olduğunu bilmiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 7 Kasım 2014; 13:29:19 >



  • Tamam babanızın kulağı tam duymuyor olabilir, hangi sebeplerden dolayı muayeneden geçemediğine dair eline evrak veriyorlar ona da mı bakmamış.
    Devlet muayeneden geçemeyen araçların telafisi için 1 ay müddet tanıyor ve siz bu hakkı kullanmadığınız için yeniden işlem yaptırırken tüvtürk yaptığı hizmetten dolayı vergiyi (kdv) bir defa daha alıyor. Burada mükerrer bir işlem yok maalesef bu kdv yi yeniden ödeyeceksiniz.
  • Hocam siz 165 tlnin içinde ki vergi kanunlara uygun mu aykırı mı diyorsunuz geri kalan vergiler ne olucak kanunlara uydurmuşlar işte ceplerine indiriyorlar 2 yılda bir ödediğiniz 165tlnin 150si vergi olsa ne olucak onuda bir şekilde uydururlar.Devletten kolay kolay paranı alamazsın ama o senden en geç 2 gün içinde öyle bir alır ki şeytan bile maşallah çeker.

    Yapıcak birşey yok malesef böyle konularda araç ile babanızın yanında sizin veya bu konulardan anlayan birinin gitmesi lazım.Sen araba alırken 1 tanede devlete al sonra benzinin içinde ayrı vergi öde mtvsini ayrı öde 2 yılda muayene parasını ayrı öde araba için yaptığın masraflarda ayrı vergi öde.O arabayı aldıktan sonra benzini bile bedava vermeleri gerekirde işte nerdeeeeee
  • Vergi ayni araç için bir defa alınmalıdır. Tuvturk ise yeniden muayene edeceğinden hakkini almalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.