Şimdi Ara

Cevap: vectra sizce alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocam şimdi size şöyle cevaplar vereyim.

    Ben 2009 Megane 1.5 dCi'de kullandım. Şu an kullandığım araç 2004 Confort Vectra C.

    Vectra C İçin yazıyorum;

    Vectra C ile şehir içinde zevk alıyorum. Ağır ağır takılıyorum desem yeridir. Yaşım genç olmasına rağmen ağır duruşu yayılışı içerisindeki konfor bana yetip artıyor. Ancak şehir içinde yakıt dersen orada duracaksın. Neden ? Yanlış hatırlamıyorsam 1.360 KG'lik bir araçtan bahsediyoruz. Benzinli tüketimde 55 Krş yaktığını düşünüyorum. Şehir dışındada 7-8 LT ortalama ile gidebiliyor.

    Benim aracımda LPG mevcut. Şehir içerisinde 32 KRŞ ortalama ölçüyorum (Sonbahar). Uzun yolda ise 120 KM/h Cruise Controlde sabit olarak 21 KRŞ tüketti. Hiç bıkmadan uzun yol gidebilirim :)

    Vectra C isteyerek ve beğenerek aldığım bir araçtır ancak aldığım zamandan beri ( 3 ay ) baya sanayii turu yaptım. Sürekli yanıp sönen arıza lambası, bozulan bagaj amortisörü ( 175 TL ), Benzin pompası ( işçilik ile 250 TL) , Sürekli kontak spreyi ile kullanabildiğim klima butonu, cruise control butonu, cam kaldırma tuşları. Soğuk havalarda kasisten geçerken gelen gacırtılar. Direksiyon derisinin 100 KM sonra yavaştan eriyip gitmesi. Vites körüğünün parçalanması, direksiyondaki butonların kafasına göre takılması gibi kronikleşmiş sorunları var. Çoğu insan bu sorunları takmazken ben her dakika arabada bu sorunları düşünerek seyehat ediyorum. Bariz takıntılı bir insanım diyebilirim.


    Megane DCİ ile karşılaştırmaya gelirsek.

    Megane dCi ile müthiş zamanlarım oldu. Hiç acımadan bindiğim oraya buraya gittiğim 2009 Model Privilage bir Meganem oldu. Sattığıma pişman olduğum bir araç oldu. İç trim sesleri beni mahfetti, kızgın olduğum bir gün 1 saatte satıldı desem yeridir. Motor askı takozu ( İşçilik ile 110 TL - Sanayiide) dışında ( yılda 21.000 KM yapmıştım ) 1 kuruş masraf açmadı. Benim görüşüm Vectra C kadar oturaklı olmasada bir o kadar konfora sahip bir araçtır. Mazotun 3 küsürlü dönemlerinde 50 TL'lik alırdım. Dünyaları gezerdim. Yakıt ortalaması harikadır. Bana göre aldığınızda pişman etmeyecek bir araçtır.

    Sonuç olarak düşüncem, düşük kmli, eli yüzü düzgün bir megane ( faz2) , konforu ve görüntüsüyle sizi etkileyen Vectradan daha mantıklı bir seçim olacakt

    Birde unutmadan Vectra C alırsanız. Kuş serisi araç kullanır gibi bagajınızda yağ taşımanız gerekecektir.


    Hakkınızda hayırlısı. Bunlar sadece benim görüşlerimdir. Forumlarda okuduğum ve yaşadıklarımı harmanladım. Sizin ve aileniz için en iyi seçimi yapmanız temennisiyle. Hayırlı geceler.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.