Şimdi Ara

Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirteyim ki bilgisayar elime dün ulaştı.. Akşam ancak windows 8.1 kurdum ve sürücüleri yükledim, güncellemeleri yaptım vs.
    Çok zaman ayıramadım henüz. Bu yüzden önce genel bi değerlendirme yapıp ilerleyen günlerde fotoğraflarımı ve deneyimlerimi paylaşacağım...
    Ayrıca her elektronik üründe olduğu gibi ürünün yanında firmanın müşteriyle ilişkileri de önemli elbet. Bununla ilgili de düşüncelerimi aktaracağım.
    Umarım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilecek bilgiler verebilirim.

    Sipariş süreci:
    Victor bilindiği gibi henüz yeni bir marka. Ancak marka yeni olsa da firma oldukça köklü. Inselberg ve Pro2000 şeklinde aratırsanız gerekli bilgilere ulaşırsınız. Bu kısmı geçiyorum. Bizim için önemli olan "Victor".. Açıkçası siparişi verinceye kadar olan süreç oldukça sancılıydı. Bir tarafta MSI gibi Asus gibi ismini herkesin bildiği, kendini ispatlamış markaların makineleri varken öte tarafta bu işe yeni soyunmuş, henüz emekleme aşamasında denebilecek "Victor" vardı. Zor bir seçimdi çünkü istediğim konfigürasyona sahip Asus, Lenovo, MSI vb. markalara ait notebooklar 3000 TL civarından başlarken Victor %25 daha ucuzdu.
    Tabi hemen atlamadım. Sonuçta 2bin küsür lira vereceğim bir aletin sorun çıkarması isteyebileceğim son şeydi. 1 haftadan uzun süre bakındım. Asus'da kronik sorunlar, Lenovo ve MSI'da ısınma derken ibre Victor'a döndü. Bu süreçte forumdaki konuda sorduğum her soruya yanıt veren, her özel mesajıma dönen Victor yetkilisi kararımda etkili oldu. Açıkçası ürüne güvenmek için yeterli done yoktu. 1-2 incelem, 5-10 kullanıcı vs... Ancak markaya güvenmek için vardı. Çünkü siparişe kadar geçen sürede ve sonrasında şunu anladım: "ben bu makineyi alıp sıkıntı yaşasam bile her türlü desteği alabilirim". Bu düşünceyle siparişi verdim ve dün kapıda ödeme yaparak teslim aldım..

    Kutu Açılışı İlk İzlenimler:

    Hemen belirteyim aldığım ürün Victor G701. Nvidia GTX 860m grafik işlemcisine sahip. Bunun dışında i7 işlemci, 240gb SSD tercih ettim. Tüm donanımı linkten görebilirsiniz.
    http://www.victor.com.tr/ProductContent.aspx?PC=VIC-G701K

    Kutuyu açmak oldukça zor oldu :) Zarar görmesin diye sarılıp sarmalanmış bi halde geldi.. Ürünün kargoda zarar görmesi imkansız gibi. Türkiye'deki kargo firmalarının kolileri nasıl taşıdığını hepimiz biliyoruz. Buna rağmen kutu çok iyiydi. zaten 2 kutu iç içe geliyor.. Neyse bu kısmı geçiyorum. Kutulama 10/10 :)

    Sipariş öncesi yaptığım araştırmalarda kasanın kalın olduğunu ve pek şık durmadığını okumuştum. Ayrıca çok kaliteli durmadığına dair yorumlar da vardı. Makineyi korkarak çıkardım :) Ancak tüm düşüncelerim bi anda değişti desem abartmış olmam sanırım. Evet makine kalın. arka taraf AAA pil kadar. Ama ben buradayım diye bağrıyor. Güven veriyor açıkçası. Ben kötü bulmadım. Tabi ultra slim olsun ister herkes ama bu haliyle asla kötü durmuyor. Zaten kapağını açıp önünüze koyunca kalınlığın bir önemi kalmıyor.

    Kasayı sevdim. Dış görünüşü çok güzel. Kapaktaki Victor yazısı sade ve şık (logo kötü duruyordu sanki). Kalite konusunda çok fazla yorum yapacak deneyimim yok. Ama asla kötü değil. Bilmiyorum şimdiye kadar gördüğüm laptoplardan daha kötü değil.

    Işıklı klavye de sade ama çok güzel duruyor. Renkli olmaması benim açımdan iyi olmuş. Tercih meselesi tabi. Tuş takımı kaliteli duruyor.

    Touchpad için yorum yapmayacağım çünkü mecbur kalmadıkça kullanmam :D

    Adaptör biraz büyük. Ama makinenin standart laptoplardan fazla güç ihtiyacı olduğunu düşünürsek bu çok anormal değil. Şarj girişinin arkada olması çok iyi. Yanda olması bana çok mantıksız gelmiştir hep.

    Tasarım olarak 8/10 diyebilirim. Belki renk siyah olsa daha klas durabilirdi. Bu haliyle de güzel. Bi oyun makinesi aldığını unutmayanlar için fazla bile güzel :D

    Performans:

    Açıkçası çok fazla test etme şansım olmadı. Ama 24 saatlik deneyimlerimi ve yaptığım 1-2 test sonucunu paylaşayım...

    Fan sesi normal kullanımda sıfıra yakın. Ama sanırım düşük devir yüzünden hdd sesine benzer bi ses oluyor bazen. Ortam çok sessizken ve klavyeye yaklaşınca duyulabiliyor.
    Kullanıma bağlı olarak fan sesi artıyor. Rahatsız etme konusu kişiden kişiye değişir. Ortam çok sessizse rahatsız edebilir ancak ortamda az biraz ses varsa çok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Tabi daha iyisi olabilir miydi bunu da bilmiyorum çünkü farklı cihazları denemedim.

    Isınma konusu belki herkesin en çok merak ettiği konu.. 1 günlük deneyimimi paylaşayım.
    Sistem boştayken 40 derecenin altına iniyor CPU ve fan sesi sıfır gibi..
    OCCT ve AIDA64 testleri yaptım OCCT ile 83 dereceyi geçmedi. AIDA64 ise malum zorlu bi sınav. 95 dereceyi gördü işlemci ama o noktayı geçmeyecek gibiydi 93-94 seviyelerinde kaldı tam yükte. Testi sonlandırdım. Tabi sentetik testlere göre yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. i7 için max. çalışma sıcaklığı 100 derece. Kullanıcı için daha önemli olan bu ısınmanın kullanıma etkisi. Sıcaklık 95 derece iken klavyede elimi gezdirdim. Sadece numpadin üst kısmı ve enter tuşunun olduğu bölgede ılık diyebileceğim bi sıcaklık hissettim. Diğer kısımlar ise soğuk. Bildiğiniz soğuk yani.

    i5 işlemci daha serin olacaktır muhtemelen..

    Isınma konusu ile ilgili şu an derecelendirme yapmak çok doğru değil.
    95 derece çok normal gelmedi ama sınırın içinde. Bu konuda araştırma yapmak lazım. Acaba başka makinelerde durum ne?




    24.10.2014

    PC elime ulaşalı 4 gün oldu. Şu an için net bir şekilde şikayetçi olduğum herhangi bir durum yok.
    DVD sürücüsünün çalışırken biraz ses çıkarması dışında :D Bu tüm bilgisayarlarda olan bi sorun aslında. Birinde bi miktar az ötekinde bi miktar fazla. Gerçi sürücü dvd'si dışında bişey de denemediğimi söylemeliyim. Optik sürücü çağı geride kalıyor bence. Devir taşınabilir bellek devri :D
    Ama bu durum kullanımı etkilemiyor. Belki DVD'den film izlemek isteyenleri rahatsız edebilir. Onun da çözümü basit. Eğer böyle bişey yapacaksanız size tavsiyem dvd'yi bilgisayarınıza kopyalayıp öyle devam edin. Böylece hem olası takılmalardan hem de sesten kurtulursunuz.

    Bu sürede 45 dakikalık bi AIDA64 ve yine bir o kadar süreli Prime95 testleri yaptım.
    İnternetten araştırdığım kadarıyla AIDA64 zaten çok ağır bir test. Bu testte asıl amaç ısınmayı ölçmekten ziyade sistemin stabil kalıp kalmadığını görmek. 45 dakika boyunca herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. CPU 97 dereceyi gördü ve 94-95 civarında testi sürdürdü. AIDA tüm sistem bileşenlerine aynı anda yükleniyor. Sınırları zorluyor. E i7 4710MQ'nun da sınırı 100 derece.

    Prime95 de benzer bir test aslında. Normalde daha uzun süreli testler tavsiye edilse de ben henüz o kadar zaman bulamadım. Ancak test süresince 85 dereceyi geçmedi işlemci. 82-83 arası sürdürdü testi ve geçecek gibi de durmuyordu. O ana kadar yapılan bütün işlemlerden de alnının akıyla çıktığını söylemeliyim.
    notebook check sitesinde aynı sistem (başka marka) üzerinde yapılan prime95 testlerinde CPU'nun 94 dereceyi gördüğünü de belirtmeliyim. Yani Victor bu konuda aynı kulvarda yarışan rakiplerinden bir adım önde gibi görünüyor.

    Ayrıca şunu da eklemekte fayda var.. Sistem boşta 36 dereceyi de gördüm :)

    Yine bu testler süresince -özellikle aida64- klavye sıcaklığını da el yordamıyla ölçmeye çalıştım. numpad'in üst bölümlerinden enter tuşunun oraya kadar bir ısınma söz konusu. ancak kullanımı etkileyecek boyutta değil. sanırım doğru kelime "ılık". soğuk kış günlerinde elinizi üşütmeyecek kadar diyelim :D
    bir de hoparlörün olduğu bölgede benzer durum söz konusu. sanırım soğutucuyu fana bağlayan bakırlar buradan geçiyor. henüz içini açıp bakamadım.

    panel oldukça kaliteli duruyor. görüntünün renk, keskinlik, parlaklık gibi özellikle oldukça iyi. hele de benim gibi yıllardır daha düşük çözünürlüklü ekranlar kullanıp bunu da çok dert etmiyorsanız görüntü kalitesini muhtemelen çok beğeneceksiniz. zaten 15" bi ekrana 1080p çözünürlük fazla bile.

    Tabi tüm bunlarla ilgili görseller ekleyip hem konuyu renklendirmek hem de yazdıklarımı desteklemek istiyorum. Ancak iş yoğunluğu biraz engel. İlk fırsatta hem dış görünüş hem de performans ile ilgili görselleri paylaşacağım umarım..

    Ve ilk fotoğraflar

    Makinenin ilk fotoğraflarını paylaşıyorum. Kasa ile ilgili ilk düşüncelerimi aktarmıştım zaten. Şimdi biraz daha detaya inerek merak edilenleri gidermek istiyorum.
    Öncelikle kapak benim çok hoşuma gitti. Fotoğrafta da göstermeye çalıştım, hafif fırçalı bir görünüşü var. Gri-Açık Kahve arası bir renge sahip ve ortada Victor yazısı var. Oldukça sade ve bence şık. Tabi logo tercih edenler olabilir. Zevk meselesi. Ben bu halini çok sevdim. "Klas" bu kapağın görünüşü için doğru kelime bence.

    Yine fotoğraflardan makinenin kalınlığını görebilirsiniz. En kalın olan arka kısım 4cm'den biraz daha fazla, kasa öne doğru inceliyor ve ön tarafta 3 cm'ye düşüyor.

    Makinenin sol tarafında Optik Sürücü, Jak girişleri ve 1 adet usb 2.0 girişi mevcut. Arka kısımda adaptör girişi ve VGA çıkışı mevcut.. Sağda ise kart okuyucu, 2 adet usb 3.0, 1 adet usb/e-sata, hdmi çıkışı ve ethernet girişi mevcut. Ön bölümde ise bilgilendirme lambaları var. Gerekli her şey var yani. En azından ben 15 senedir bilgisayar kullanan biri olarak bunlardan fazlasına ihtiyaç duymadım :D

    Ekranın alt bölümündeki Victor yazısı şık duruyor, üst bölümünde ise kamera mevcut. Henüz test etmedim. Çok ihtiyaç duyduğum bir şey değil. Ama düşünülmüş olması güzel. Menteşeler paneli çok güzel taşıyor. Bu benim laptoplarda dikkat ettiğim bi detay. Kimisi boşta dönüyormuş gibi oluyor. G701 bu konuda oldukça iyi. Sağlam duruyor :)

    Gelelim daha önemli kısımlara.
    Power tuşu biraz geç algılıyor gibi ya da ben henüz alışamadım. Basınca boşluğa basıyormuş gibi bi his veriyor ama bilgisayarı açıyor ilginçtir :D
    En sağda güç planlarını,parlaklığı, fan hızını, klavye ve touchpad ayarlarını vs. kontrol edebileceğiniz 'Control Center'a erişmek için bi kısayol butonu var. Basit ama güzel bi detay. Oldukça da kullanışlı. Cep telefonunun ayarlar menüsü gibi düşünebilirsiniz burayı. Ve hemen bu butonun solunda 'uçak modu' butonu var. Kullananlar için kolaylık sağlaması bakımından iyi olabilir.
    Klavye bana kaliteli geldi. Bilmiyorum belki piyasada daha iyileri vardır ama şunu söyleyebilirim hemen yanımda duran yeni seri Asus Ultrabook'un klavyesinden geri kalır bi yanı yok.

    TouchPad benim çok kullandığım bir şey değil. Genelde harici mouse kullanırım. (merak eden olursa fotoğraflarda görülen mouse Logitech M705) Denediğim kadarıyla touchpad'in belirgin bir problemi yok. Öyle takılmadır, atlamadır vs. yaşamadım.. Tabi daha uzun süreli deneyim lazım. Touchpad'in ortasında parmak izi okuyucu var. Kullanmadım, kullanacağımı sanmıyorum, gerekli de görmüyorum açıkçası :D
    Bir oyuncunun bilgisayarında bu kadar saklayacağı ne olabilir ki :D

    Klavyenin üst tarafında boylu boyunca uzanan hoparlör için teste uygun, kaliteli bir ses dosyası bulup öyle yorum yapmak daha doğru olabilir. Şimdilik geçiyorum. Hoparlörün üstünde de bilgilendirme ışıkları (uçak modu, mute vs.) mevcut.

    Son olarak makinenin alt kısmına değinmek istiyorum. Plastik malzemeden yapılmış. Yanlış saymadıysam 6 adet vida sökerek arka kapağı tamamen çıkarmak mümkün. Özelleştirilebilir bir bilgisayar için önemli bir detay. Eski laptopumu her söktüğümde 1 vida kaybetmeme rağmen her defasında sanki sayısız vida söküyormuş gibi hissediyordum :) Azalmak bilmedi bir türlü..
    Batarya makinenin sağ ön tarafına doğru konumlandırılmış (üstten bakılınca). Ve batarya kilidi mevcut.

    Sanırım çok uzattım. Ben susayım da fotoğraflar konuşsun. Şimdilik bu kadar. Umarım yakında yeniden farklı detaylarla burada olacağım...


     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)



    29.10.2014 Test Sonuçları

    AIDA64 ile yapmış olduğum 3 test sonucunu paylaşıyorum. Görüleceği üzere CPU oldukça sıcak. 100 dereceyi gördüm :D
    Ancak klavye numpad bölgesi dışında serin. Numpad bölgesi ise kullanımı engelleyecek kadar sıcak değil..

     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)
     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)



    Oyun Performansı

    Rome 2 Total War oynadınız mı bilmiyorum. Karşılaştırmak için elimde çok done de yok. Sadece internette araştırdığım kadarıyla yapabileceğim karşılaştırma.
    FPS ölçmedim açıkçası. Ama yakında onu da yapacağım. Sıcaklık konusunu merak edenlerin merakını hemen gidereyim...

    i7 4710mq işlemci oldukça sıcak olduğunu yine gösterdi. Ultra ayarlarda her şey açıkken oyun içinde işlemci maksimum 95 dereceyi gördü işlemci. Genel olarak 85 civarı çalıştı.
    Ancak bu işlemci mevcut oyunlar için biraz fazla malum. O yüzden güç seçeneklerinden işlemci performansını maksimum %90 olarak ayarlayıp tekrar denedim. Muhtemelen bikaç FPS düşüşü olmuştur. Tabi bunu gözünüzle farketmeniz imkansız. Dediğim gibi FPS testi daha sonraya kaldı..
    Sıcaklık ne kadar düştü dersiniz? Eminim şaşıracaksınız duyunca..
    Tam 20 derece..
    Maksimum 75 dereceyi gördü 4710mq.. Genel olarak da 70 dolaylarında gezdi..
    Gözle görülür performans düşüşü sıfır. Sıcaklık düşüşü 20 derece.. En azından işlemciyi kasacak oyunlar peydah oluncaya kadar bu şekilde devam etmek mantıklı.

    Bunun dışında her ne kadar test için çok uygun olmasa da elimdeki Football Manager 2015 için de yorumu yapayım..
    İşlemci gücü %100 iken 75-80 derece civarında çalıştı işlemci. Gerçi işlemciyi oldukça zorlayan bi oyun FM malum. Sürekli data işliyor.
    Daha sonra işlemci gücünü %85'e çektim. Performans düşüşü olmadı tabi. Sıcaklık 70'in altında kaldı genel olarak.

    Fan sesinden rahatsız olanlar için işlemci gücünü kısıtlamak iyi bir çözüm.
    Nasıl yaparız diye merak edenler özel mesajla ulaşabilir..


    Devam edecek... :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 1 Kasım 2014; 19:41:28 >







  • Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.

    Oda sıcaklığı muhtemelen 24 derecenin altında :D bitlis'te ve henüz kalorifer yanmıyorken yaptım testi :)
    Tüm sürücüler yüklü ve güncellemeler yapıldı..
    Ancak yeni açılmış değildi. yarım saat olmuştu..
    7 dakikada gördü 95 dereceyi..




  • Kasa yapisi oyun testleri video veya fotograflari bekliyoruz hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.

    Oda sıcaklığı muhtemelen 24 derecenin altında :D bitlis'te ve henüz kalorifer yanmıyorken yaptım testi :)
    Tüm sürücüler yüklü ve güncellemeler yapıldı..
    Ancak yeni açılmış değildi. yarım saat olmuştu..
    7 dakikada gördü 95 dereceyi..

    Önemli değil, görür 7 dakikada. Tüm seçenekleri işaretlemiş miydiniz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.

    Oda sıcaklığı muhtemelen 24 derecenin altında :D bitlis'te ve henüz kalorifer yanmıyorken yaptım testi :)
    Tüm sürücüler yüklü ve güncellemeler yapıldı..
    Ancak yeni açılmış değildi. yarım saat olmuştu..
    7 dakikada gördü 95 dereceyi..

    Önemli değil, görür 7 dakikada. Tüm seçenekleri işaretlemiş miydiniz ?

    Hayır.. Default olarak işaretlenenlere gpu ekledim sadece.. Disk'i teste sokmadım. Kapatıp yarım saat bekleyip açtım pcyi. Şimdi tekrar deniyorum. Hepsini seçtim. Paylaşırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.

    Oda sıcaklığı muhtemelen 24 derecenin altında :D bitlis'te ve henüz kalorifer yanmıyorken yaptım testi :)
    Tüm sürücüler yüklü ve güncellemeler yapıldı..
    Ancak yeni açılmış değildi. yarım saat olmuştu..
    7 dakikada gördü 95 dereceyi..

    Önemli değil, görür 7 dakikada. Tüm seçenekleri işaretlemiş miydiniz ?

    Hayır.. Default olarak işaretlenenlere gpu ekledim sadece.. Disk'i teste sokmadım. Kapatıp yarım saat bekleyip açtım pcyi. Şimdi tekrar deniyorum. Hepsini seçtim. Paylaşırım

    Tamam biraz kalsin. Ekran görüntüsü paylasma sansiniz var ise güzel olur ama biraz zor olabilir.http://forum.donanimhaber.com/m_95716679/mpage_2/f_/key_g601%252Binceleme//tm.htm#96294612 linkinde yaptigim testleri inceleyebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    Burada şu yorumları yapmakta fayda var.

    AIDA 64 zorlu bir test ve test yaparken ortam sıcaklığının, test konfigürasyonunda etkisi var yani hangi seçenekler seçili idi ? Bir de test ne kadar süre sürdü. Açıkçası AIDA64'ü çok sıcak olmayan, mümkünse 24C civarı bir odada. Yeni açılmış bir bilgisayar üzerinde yapın. 95C yi görmesi önemli değil daha da yükselebilir. Makina bunu kendi kontrol altında tutacaktır. Çok ısınır ise zaten frekans keser. Normalde 45 dakika - 1 saat gibi bir AIDA64 testi yürütürseniz ve sonucları paylasabilirseniz iyi olur.

    Tüm bu testleri yaparken en önemli noktalardan biri tüm güncellemelerin yapılmıs ve tüm sürücülerin kurulmus olmasıdır.

    Oda sıcaklığı muhtemelen 24 derecenin altında :D bitlis'te ve henüz kalorifer yanmıyorken yaptım testi :)
    Tüm sürücüler yüklü ve güncellemeler yapıldı..
    Ancak yeni açılmış değildi. yarım saat olmuştu..
    7 dakikada gördü 95 dereceyi..

    Önemli değil, görür 7 dakikada. Tüm seçenekleri işaretlemiş miydiniz ?

    Hayır.. Default olarak işaretlenenlere gpu ekledim sadece.. Disk'i teste sokmadım. Kapatıp yarım saat bekleyip açtım pcyi. Şimdi tekrar deniyorum. Hepsini seçtim. Paylaşırım

    Tamam biraz kalsin. Ekran görüntüsü paylasma sansiniz var ise güzel olur ama biraz zor olabilir.http://forum.donanimhaber.com/m_95716679/mpage_2/f_/key_g601%252Binceleme//tm.htm#96294612 linkinde yaptigim testleri inceleyebilirsiniz.

    45 dakika kadar sürdü test..
    Bi ss aldım..

    işlemci zaten ilk 5-6 dakika içinde 97 dereceyi gördü.. sonra hep 95-96 seviyelerinde sürdü test..
    45 dakika sonunda klavyede sağ taraftan sola doğru azalan ama "h" harfinin oralara kadar hissedilen bi sıcaklık vardı..

     Victor Gaming Machine G701 İncelemesi (Konu Güncellenecektir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 22 Ekim 2014; 23:22:00 >




  • Şu pil ve kağıt para olayını inceleme literatürüne sokan benim herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Le Citoyen

    Şu pil ve kağıt para olayını inceleme literatürüne sokan benim herhalde

    :D senden çaldım zaten çünkü ölçüsü tam olarak o..
    ayrıca aaa pil herkesin evinde vardır..
  • prime95 ile maks. 87 derece oldu.. genelde 83-85 arası gidip geldi..
    bu normal..
    aida64 çok mantıklı bi test değil bence.. olmamalı :D
    eğer mantıklıysa 97 derece çok :D
  • Mantıklı, mantıklı. Benchmark ayarlarına göre tam beklediğim sonuçlar çıkmış. 100C yi görmüs olması sizi korkutmasın, ben sadece ne kadar throttling e girmis vs.noktasındayim ki normal sonuclar, rahat olun :) Sonucta gercek hayatta aynı anda hicbir program ile bu kadar makineye yüklenemezsiniz, makinenin limitlerini görmek icin bu testler iyidir.
  • Birşeyler sormak istiyorum bu koularda biraz cahilim şimdi biz bu g701 Aldığımızda driverlar kurulu gelmiyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lahana35

    Birşeyler sormak istiyorum bu koularda biraz cahilim şimdi biz bu g701 Aldığımızda driverlar kurulu gelmiyor mu ?

    hayır.. makine freedos olarak geliyor hepsinden önce. işletim sistemi yüklüyorsunuz sonra o işletim sistemine uygun sürücüleri yüklüyorsunuz(sürücü cd'leri kutudan çıkıyor zaten)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: lahana35

    Birşeyler sormak istiyorum bu koularda biraz cahilim şimdi biz bu g701 Aldığımızda driverlar kurulu gelmiyor mu ?

    hayır.. makine freedos olarak geliyor hepsinden önce. işletim sistemi yüklüyorsunuz sonra o işletim sistemine uygun sürücüleri yüklüyorsunuz(sürücü cd'leri kutudan çıkıyor zaten)

    Teşekkürler ayrıca birşey daha sormak istiyorum misal freedos olarak kullansak laptopu performansda düşüş olurmu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lahana35


    quote:

    Orijinalden alıntı: srvngrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: lahana35

    Birşeyler sormak istiyorum bu koularda biraz cahilim şimdi biz bu g701 Aldığımızda driverlar kurulu gelmiyor mu ?

    hayır.. makine freedos olarak geliyor hepsinden önce. işletim sistemi yüklüyorsunuz sonra o işletim sistemine uygun sürücüleri yüklüyorsunuz(sürücü cd'leri kutudan çıkıyor zaten)

    Teşekkürler ayrıca birşey daha sormak istiyorum misal freedos olarak kullansak laptopu performansda düşüş olurmu ?

    freedos denilen bi işletim sistemi değil aslında..
    o şekilde kullanamazsınız yani. windows, macos ya da linux gibi bi işletim sistemi kurmanız lazım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverGiveLife

    Kasa yapisi oyun testleri video veya fotograflari bekliyoruz hayirli olsun

    Atlamışım mesajınızı.. Umarım yakında yapacağım bunları..
  • Bir kaç fotoğrafla konu tutar hatta ileride g701 kullanıcıları konusuna dönebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanGLR

    Bir kaç fotoğrafla konu tutar hatta ileride g701 kullanıcıları konusuna dönebilir.

    o da olacak :)

    bu arada ilk mesaj güncellendi. 1-2 günlük deneyimlerimi de toparlayıp ekledim elimden geldiğince...
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    benim laptop gelsin ben daha incelemedim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.