Şimdi Ara

Omurilik Felçli Adam Kök Hücresi Sayesinde Yürüdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün haber bültenlerindede konu geçildi ama duyamayan arkadaşlar olabileceği için konu açtım, en az Aya ayak basmak kadar önemli olduğu söyleniyor, Polonyalı felçli bir hastanın burundan alınan kök hüçreleri ile zarar görmüş omur sinirleri onarılmış ve hasta belden aşağısını hissedip yürümeye başlamış, konuyla ilgili haber kaynakları aşağıda, daha ayrıntılı bilgi bulabilenler ekleme yaparsa hepimizi sevindirirler.

    http://www.dunyabulteni.net/aile-saglik/312257/dunyada-ilk-felcli-hasta-hucre-nakliyle-yurudu

    http://www.thetimes.co.uk/tto/science/article4242734.ece

     Omurilik Felçli Adam Kök Hücresi Sayesinde Yürüdü


     Omurilik Felçli Adam Kök Hücresi Sayesinde Yürüdü







  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    bu beklediğim haberdi. güzel oldu.
  • Mükemmel haber.İyice geliştirilip yaygınlaşması dileğiyle
  • Kankokan'ı mı kıracaz yani?
    Bilgisayarımda tuhaf sorunlar var, video ve link veremiyorum bu yüzden ama düzeltince konuyu biraz geliştirmeye çalışabilirim, şimdilik alttakileri ilave edeyim;

    Hasta bıçakla yaralanmış, ve omuriliğinde 0.8 mm. 'lik bir boşluk ( tam bir kesik yani, iki kesik uç arasında hiçbir bağlantı yok, 1 cm.'ye yakın boşluk ) oluşmuş, bu nerdeyse boynun en altının biraz daha altından itibaren tam felç durumu anlamına gelir.
    İşlem aslında sıradan damar operasyonlarında kullanlan graft tekniğine benzer bir şekilde yapılmışa benziyor;
    Sinir topuk bölgesinden alınmış. Gezdiğim yerlerde cerrahi detaya fazla girilmemiş ama büyük olasılıkla poliglikolik asit vs.'den yapılmış bir " sinir kılavuzu " ( böyle çevirebildim, sinirin doğru yönde ilerleyebilmesi için vücutta eriyen malzemelerden yapılan incecik bir oluk ) kullanılmıştır, ve sinir vs. bunun içine yerleştirilmiştir.
    Hastada yalnızca yürümede gelişme gözlenmemiş. İdrar, bağırsak ve cinsel fonksiyonlarda da olumlu yönde epey gelişmeler gözlenmiş.
    Omurilik hasarından hareketleri kısıtlanan milyonlarca insana bir kapı açılmasını dileyim bu şekilde.

    http://arstechnica.com/science/2014/10/paralyzed-patient-regains-partial-movement-due-to-olfactory-nerve-cells/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Ekim 2014; 16:32:33 >




  • Mutlu edici haber. Yazıyı okuyunca bilimgazm oldum.
  • Bildiğim kadarıyla olfaktor mukozadaki sinir hücreleri bölünebilen tek sinir hücreleri, onlarda olmasa bu ameliyat olmazdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru, vücuttaki yenilenebilen tek sinir hücreleri orada. Ama bu ameliyatta başka sorunlarda varmış, şimdiye kadar yapılan benzer ameliyatlar başarılı olamamışlar. tek başarılı olan bu ameliyatmış, ve şimdi de ( kısmen de olsa ) başarılı olmasının nedeni araştırılıyormuş. Şimdilik tedavi sonrası uygulanan ağır rehabilitasyonun epey etkili olması baş şüpheli olarak görülüyor, ama yinede çok fazla bilinmez var henüz.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen hemen her konuda bilginiz var. Yüzeysel de değil, gerçekten donanımlısınız. Cevap yazarken gayet bilimsel ve mantıklı dolu cevaplar yazıyorsunuz. Merak ediyorum işiniz nedir, kaç yaşındasınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Yaşım forum ortalamasının epey üstü, tıbbi malzeme satıcılığı yaptım, artık emekliyim, forumda şamata yapıyorum.
    Okumaya meraklı olununca ( ve zamanda olunca ileri yaş gibi ) donanım kazanmak zor değil. Ve KB'de bana göre yaşı genç ama gerçekten donanımlı çok arkadaş var.
    Teşekkürler, iltifata ayrıca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    Doğru, vücuttaki yenilenebilen tek sinir hücreleri orada. Ama bu ameliyatta başka sorunlarda varmış, şimdiye kadar yapılan benzer ameliyatlar başarılı olamamışlar. tek başarılı olan bu ameliyatmış, ve şimdi de ( kısmen de olsa ) başarılı olmasının nedeni araştırılıyormuş. Şimdilik tedavi sonrası uygulanan ağır rehabilitasyonun epey etkili olması baş şüpheli olarak görülüyor, ama yinede çok fazla bilinmez var henüz.

    Benzer bir durum iyeleşen bir aids hastasındada yaşandı, lösemili bir aids hastasına ilik nakli yapılmış, hatırladığım kadarıyla ameliyat öncesi hem aids için yoğun ilaç tedavisi uygulamışlar hem lösemi için kemoterapi yapılmış, ardında ilik nakli gerçekleştirilmiş, hem lösemi tedavi edilmiş hem aids vucuttan tamamen yok olmuş, şimdi tedavinin hangi aşamasının etkili olduğunu araştırıyorlar, zira kemoterapi aids hüçrelerini azaltırmış ama tamamen yok etmezmiş, ilaç tedaviside öyle, ilik naklide öyle, ya bunların grup halinde yapılması etkili oldu diyorlar yada ilik nakli için kullanılan donörde aidse karşı gelişmiş bir çeşit mutasyonunda etkili olabileceğini söylüyorlar, yani kazayla bir aids hastasını iyileştirmişler şimdi nasıl yaptıklarını araştırıyorlarmış.




  • Yakında sadece kellemizi yaşatacak konuma geleceğiz galiba. Ha gezip dolaşmak istersek torunumuza rica edip kafayı poşette koyup parkta 2 tur bile attırız .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karpuz luteum

    Bildiğim kadarıyla olfaktor mukozadaki sinir hücreleri bölünebilen tek sinir hücreleri, onlarda olmasa bu ameliyat olmazdi.

    yani zihinsel hastalar da tedavi edilebilir mı bu sinirler sayesinde, ya da beyin hastalıklari?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde arkadaşım 7 yıl kadar önce kaza geçirdi. %80 raporlu...
    Allah bu insanların yardımcısı olsun... çok zor bi hayatları var.

    son durum nedir bu tedavi yöntemi herkese uygulanmaya başladımı ?

    o gerçi takip ediyor ama kök hücre umut diyordu hep...
    bunu şimdi arkadaşıma anlatıımmi boşunada umutlandırmak istemem gerçi umut iyidir ama
  • Üzgünüm, yukarda sözü geçen hasta hakkında benim bulabildiğim en son haber Şubat 2015 tarihli, hastada araştırmaların sürdürülebilmesi için fon bulunmaya çalışılıyor.
    Böyle tedavilerin başarılı olsalar bile pratiğe geçirilmesi, hayvan-insan deneyleri vs. yıllar alabilir. ( en az 4-5 yıl diyeyim çok büyük bir iyimserlikle )
  • Güzel bir haber.Felç gibi geri dönüşü olmayan hastalıklar gerçekten çok kötü Allah korusun herkesi.Sinirsel hastalıklara yeni tedavi yöntemlerinin uygulanması sevindirici.Yaygınlaşması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.