Şimdi Ara

Leon 1.2 TSI Style Alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Alma süreci:

    Nihayet uzun süredir düşüncelerimin sonucunda bir modelde karar kıldım. Aradığımı da buldum. Kaporamı yatırdım. Pazartesi işlemler başlayacak ve bir aksilik olmazsa Salı günü teslim alacağım arabayı. Bence Leon'a en çok yakışan kırmızı rengini tercih ettim. Beyaz çok şirket arabası modunda oluyor.

    Esasında maddi yetersizliklerden dolayı peşinatı denkleştirip biraz daha yukarı çıkartamıyordum. Ama Polo alıp, jant kapaklı ve sis farı olmayan arabaya 45.000 verene kadar 6 7 bin lira daha bulup ağzına kadar dolu C sınıfı bir araba alırım çok daha iyi dedim. Açıkcası 1.2 TSI motoru uzun süredir kullanıyordum. İlk nesil 1.2 TSI 8v olanı devir yükseldikçe nefesi kesiliyor ve yakıtı artıyordu. Jetta kullanıcıları da bilirler.

    1.2 TSI 16v biraz daha az yakan bir motor. Ayrıca üst devirlerde de kesilmiyor. Start Stop olması ve 6 vites olması da yakıt düşüren etmenlerden. Benim için yakıtı ve performansı yeterli diyebilirim bu motor için.

    Leon Style'ı 50.400'e alıyorum. Bu fiyata 6 tane hava yastığı, hız sabitleyicis, çift bölgeli dijital klima, bluetooth - SD kart - Aux ve USB girişi olan 6 hoparlörlü ve gerçekten güzel ses veren bir ses sistemi, dokunmatik ekran, deri direksiyon ve direksiyondan kumanda, yokuş kalkış desteği, ESP, ABS vs vs, katlanabilir dikiz aynası gibi pek çok özelliğe sahip olmuş oldum.

    Arabada kullanılan yumuşak plastik miktarı gayet tatminkar. Yalıtımı da lastikten gelen sesler hariç başarılı. Yani motor sesi falan gelmiyor kullandığım kadarıyla. İnşallah kullandıkça takırtı tukurtu olmaz.

    Bakalım inşallah uzun süre memnun bir şekilde kullanmayı hedefliyorum. Zaten arabada pek çok özellik var. Şımarmadıkça yetersiz gelecek bir araba değil.

    Aldıktan Sonra:

    Merhaba arkadaşlar dün Avek'ten arabayı teslim aldım. Açıkcası Avek'in müşterileriyle ilgilenmesini çok olumlu buldum. Gayet güzel bir şekilde ilgilenildi. Arabayı da hiç bir sorun yaşamadan teslim aldım.

    Açıkcası aldıktan sonra ilk söylediğim şey, iyi ki almışım oldu. Yani 50.400 seviyesinde alabileceğiniz arabalardan ender kendinizi iyi hissedebileceğiniz araç olmuş. (sıfır olarak) Yani o paralara C sınıfı araba neredeyse yok. B sınıfını da karıştırmayalım.

    Start Stop çok güzel çalışıyor. ESP'ye gerek olmadı şimdilik. Zaten ilk bi 500 600 kilometre sıkıştırmadan kullanmam lazımmış. 4000 deviri geçmedim. İhtiyaç da olmuyor zaten. 6 ileri. Vites oranları kısa tutulmuş. Sürekli vites değiştiriyorsunuz alışmak lazım 5 ileriden sonra. Fakat araba hep canlı ve az yakıt tüketir olmuş.

    1.2 TSI 16V, 1400 devirden sonra maksimum torku vermeye başlıyor. Üst devirlerde 8v'lik motorlardan daha canlı. Yani 3000 4000 civarı verdiği his öyle. Arabaya kesinlikle yeten bir motor. 1.6 TDI yerine tercih edilebilir.

    Ortalama 30 KM hızla bugün FSM'den Ataşehir 4.Levent istikametinden işe gittim. Daha önce de Seat kullandığım için biraz yabancılık çekmedim. 5.9 litre gösterdi. Daha önceki Ibiza daha fazla yakıyordu.

    Açıkcası şimdilik memnunum. Fiyatına göre özellikleri çok güzel ve kullanıcıya yönelik bir araba.Sizi memnun ediyor.

    Fotoğraflar:

     Leon 1.2 TSI Style Alındı

     Leon 1.2 TSI Style Alındı

     Leon 1.2 TSI Style Alındı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 25 Ekim 2014; 21:31:14 >



  • Hayırlı olsun demek düşer bizede siz beğenip aldıktan Doya doya kullanmanız dileğiyle.
  • Hayırlı uğurlu olsun, hem aldığınız arabayla ilgili bilgileri paylaşmişsınız, hem de sürekli daha iyisini isteyen doyumsuz insanlara sosyal mesajlarınızı adeta şırıngayla basmışsınız. Umarım vücuttan atilmadan faydasını görürler.
  • Güle güle kullan. Gayet mantıklı bir seçim olmuş. LED paketi + sunroof var mı araçta?
  • Hayırlı olsun çok güzel araç almışsınız

    Tavsiyem maddi olarak rahatlayınca 17 inç orjinal jantı alın üstünde gelen jantlara kış lastiği takın aracın duruşu değişiyor
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.

    Keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.
  • Araba gibi araba almissiniz. Gule gule kullanin. Poloyu da kucumsemeyin ama jant kapaginin da 4 teker 1 direksiyonun da fetisistleri var. Hatta 90 hp ye roket diyeni de var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Araba gibi araba almissiniz. Gule gule kullanin. Poloyu da kucumsemeyin ama jant kapaginin da 4 teker 1 direksiyonun da fetisistleri var. Hatta 90 hp ye roket diyeni de var.
    hayırlı olsun.fiyata göre en güzel seçim olmuş
  • Vay anasini be soylemeden edemeyecegim. 2008 te 60 bin liraya 1.6 full a4 almistik.

    Araciniz hayirli olsun guzel bir arac almissiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Combalac

    Hayırlı uğurlu olsun, hem aldığınız arabayla ilgili bilgileri paylaşmişsınız, hem de sürekli daha iyisini isteyen doyumsuz insanlara sosyal mesajlarınızı adeta şırıngayla basmışsınız. Umarım vücuttan atilmadan faydasını görürler.
    Çok çok iyi bir tercih tam bir fp aracı hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
  • Seat forumuna bekliyorum gerci onceden de Ibiza vardı degil mı ?

    Hayırlı uğurlu olsun gercekten Kırmızı ibiza ve leon a cok yakışıyor .

    Opsiyonel renklerde apollo mavisi ve alor mavi de cok guzel ama iste para konuşuyor o zaman özellikle apollo mavisinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Seat forumuna bekliyorum gerci onceden de Ibiza vardı degil mı ?

    Hayırlı uğurlu olsun gercekten Kırmızı ibiza ve leon a cok yakışıyor .

    Opsiyonel renklerde apollo mavisi ve alor mavi de cok guzel ama iste para konuşuyor o zaman özellikle apollo mavisinde
    hayırlı uğurlu olsun kardeşim bende 1 - 2 ay boyunca bu araca kafayı takmıştım. Sonucunda başka araç almıştım. En güzel rengini tercih etmişsin kazasız belasız kullanırsın inş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetalb

    hayırlı uğurlu olsun kardeşim bende 1 - 2 ay boyunca bu araca kafayı takmıştım. Sonucunda başka araç almıştım. En güzel rengini tercih etmişsin kazasız belasız kullanırsın inş.

    Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Allah kaza, bela ve ceza vermesin inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Allah kaza, bela ve ceza vermesin inşallah.

    Alıntıları Göster
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar

    Hep telefonlara mı SDN'de inceleme videosu çekeceğiz :) Bunu da inceleyebilirim. Go Pro var nasılsa ahah :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powermoon

    Güle güle kullan. Gayet mantıklı bir seçim olmuş. LED paketi + sunroof var mı araçta?

    Yok hocam. Düz style paket

    4000 + 2500 verecek pek durum kalmadı. Yani bunu almak için de zorladım açıkcası. 45.000 verip boşline almaktansa biraz daha bulup buluşturup mantıklı bir araç almak istedim. LED evet çok güzel gözüküyor ama performansı da çok iyi değil hani. Sırf şekil olsun diye 4000 vermek pek mantıklı gelmedi. Sunroof güzel ama o da tıkırtı yapabilir. Çoğu arabamda yoktu. Alışkanlık olmayınca çok aramıyorsun da :)
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Mavi VW'e daha çok yakışıyor olsa da geçenlerde 18 jantlarla özel mavi bir Leon görmüştüm iki üç kez bakmıştım evet güzel renk.

    Arabayı alayım foruma geleyim. Epey Seat tecrübemiz oldu :) Seat'çı olduk sanırsam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgacem

    Mavi VW'e daha çok yakışıyor olsa da geçenlerde 18 jantlarla özel mavi bir Leon görmüştüm iki üç kez bakmıştım evet güzel renk.

    Arabayı alayım foruma geleyim. Epey Seat tecrübemiz oldu :) Seat'çı olduk sanırsam
    Hayırlı olsun hocam.
    Aynı araçtan bende de var. Çok çok memnunum.
    Kazasız belasız sürün inşallah.
    Sorunuz olursa yanıtlayabilirim.
  • knowledqe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    Sol direksiyon yanındaki gözün tikirti yapma potansiyelini yüksek buluyorum :) kullanıcı olarak hassas yerleri nereleri? Oralara dikkat edelim
  • tolgacem kullanıcısına yanıt
    selam
    bende de 2013 aralikta sifir aldiğimcitroen c ellysee var. 1.6 dizel exclusive sifir olarak aldim ama2ayda silecekler gitti. aldiğimdan beri süspansiyonlar lok lok diye sesli çalişiyo.arabanin havalandirmasindan garip bi fan sürtme sesi geliyo. fren disklerinden fren yapinca islik sesi geliyo. eski 150bindeki getzim gibi geri vitese 2tikta yarim debriyajla giriyo.daha bi sürü şey var....
    neyse artik aracimi yil sonuna doru satip kurtulmak istiyorum. 10 ayda 10 kez servise gittim ama hiç bi sorunu çözmediler. bende seat leon 1.2 tsi style manuel baz model yada focus 1.0 ecoboost trend x alcam. 50400 tl ye hangi bayiden aldiniz? ve deeddiğim focus için bi fiyat teklifi almişmiydiniz?
  • Hayırlı olsun. Hangi bayiiden aldınız. Bir de hediye falan verdiler mi diyeceğim de çok cimriler. Kasko ne tuttu bu arada
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.