Şimdi Ara

Powerline ile komşuyla internet paylaşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Şu anda 24Mbps VDSL im var ve 100Mbps e çıkarmayı düşündüğüm için fiyatıda ikiye bölmek maksatlı yan komşum ile internetimi paylaşmak istiyorum. Kablo karmaşası olmaması sebebi ile Powerline ile intereti sağlıklı bir şekilde paylaşabilirmiyim? TP-LINK TL-PA4010PKIT 500Mbps sağlıklı bir çözüm olurmu?

    Bu konuda tecrübesi, önerisi olanların görüşlerini almak istiyorum.



  • up up
  • Dostum kendi araştırmam sonucu edindiğim bilgi kadar bişeyler söyleyeyim.

    Eğer komşunuzla aynı elektrik fazı üzerinde ve monofaz sayaç kullanıyorsanız (ki daireler bildigim kadarıyla monofaz sayaç kullanıyor) bu dediğiniz olayı yapabilirsiniz. Aynı fazda olup olmadığınızı bir elektrikçi çağırarak doğrulayabilirsiniz.

    Daha sonra teknosa gibi bir mağazadan ürünü alın gelip ayarlarını yapıp deneyin. Muhtemelen sonuç istediğiniz gibi olacaktır. Ha baktınız olmadı hemen kutusuyla falan sağlam bir şekilde memnun olmadım bu üründen diyerek müşteri memnuniyeti adı altında geri verebilirsiniz. Ben böyle yaptım.
  • malesef yemeeezz. sadece interneti değil elektriğide ortak kullanmanız lazım bunu sağlaman için :)
    kablo karmaşasını ortadan kaldırmanın repeater gibi bi yöntemide var.
  • Repeater güzel bir yöntem fakat Modem konumu sebebi ile mümkün değil. Zaten bir uçtan diğer uca powerline. Oradan da kablo ile diğer tarafa ulaşmak gibi bir çözüm var şu an için. Tabii powerline ı apartman içinde daireden daireye kullanamıyorsak. Bu gerçekten temiz olacak benim için. Tabii mümkün olduğu takdirde. Yeni önerisi olan? (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozleyen kullanıcısına yanıt
    yada kablo dış cepeden havalandırmadan ordan yada burdan bi şekilde modemden kablo çekebilirsen ucuna bi accespoint bağlarsın sorunsuz bi şekilde kullanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.