Şimdi Ara

vosvosum var ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Alacağıma karşılık 0 vizeli bir vosvos aldım. 1 aydır biniyorum. Daha doğrusu binemiyorum.
    Çok yakıyor. Öyle böyle değil. Yarım litre benzin aldım pet şişeye(2,5tl). Benzin otomatiğine giren boruyu söküp pet şişeyi bemzin hortumuyla bağladım. Sonra 2 km hergün evime gittiğim yokuştan çıktım. Evin oraya 2. Km nin sonunda şişeye baktığımda şişenin dibinde 2 parmak benzin kalmıştı. Hesaplayınca kmde 1,2lira benzin yiyo. Normalmi diye sormak istiyorum. Eğer normalse vosvosçuluğu bırakacağım :) izmirde yaşıyorum. Usta tavsiyeniz varmı bide :) teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • @Big Turtle Sizi bilgilendirebilecek kişi kendisidir.

    Sizin sorduğunuz ve sormadıklarınızın cevapları:

    http://forum.donanimhaber.com/m_60642362/tm.htm

    Kullanıcıları şehiriçi 14 litre benzin yaktığını söylüyor.

    Yani 70 kuruş yakması lazım km de ama sizin ki neredeyse 2 katı yakıyor.

    LPG taktırabilirsiniz.
  • Motor bozulmuş artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Automobilista

    @Big Turtle Sizi bilgilendirebilecek kişi kendisidir.

    Sizin sorduğunuz ve sormadıklarınızın cevapları:

    http://forum.donanimhaber.com/m_60642362/tm.htm

    Kullanıcıları şehiriçi 14 litre benzin yaktığını söylüyor.

    Yani 70 kuruş yakması lazım km de ama sizin ki neredeyse 2 katı yakıyor.

    LPG taktırabilirsiniz.

    Estağfurullah hocam. Fabrika verileri 11 litre diye hatırlıyorum fakat emin değilim.

    @kaya_577

    Hocam, orjinal sistemi neden kullanmıyorsunuz? Benzin deposunu temizletip, filtresini ve benzin hortumlarını değiştirip kullanmanız en güvenlisi. Şuanki sisteminiz çok tehlikeli, yangına sebep olabilir. Benim vosvosum 1.600cc kullanıma göre değişiyor ortalama 60kuruş yakıyor. Pet şişe yöntemiyle yokuş çıkarken şişedeki benzin dökülmüştür büyük ihtimal. İzmir'de vosvos ustaları var fakat ben tanımıyorum şahsen. İzmir'deki vosvoscu dostlarımız yardımcı olacaktır bu konuda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • pet şişeyi sadece ne kadar yaktığını merak ettiğim için yaptım :D onuda 5 dk sonra çıkarttım zaten. şimdi ortalama 60 kuruşta biraz fazla değilmi acaba :D ben hiçbir zaman 25 kuruş 30 kuruş yakan bir arabaya sahip olamayacakmıyım :D teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya_577

    pet şişeyi sadece ne kadar yaktığını merak ettiğim için yaptım :D onuda 5 dk sonra çıkarttım zaten. şimdi ortalama 60 kuruşta biraz fazla değilmi acaba :D ben hiçbir zaman 25 kuruş 30 kuruş yakan bir arabaya sahip olamayacakmıyım :D teşekkürler

    Hocam 1.600cc benzinli motor, 73 model araç ve benzinin litre fiyatı ortada. Tüp taktırırsanız eğer, istediğiniz rakamlara ulaşabilirsiniz :)
  • 1600 olsa birazdaha anlayışla karşılarım bulutu ancak 1300 bizimkisi. bugün kaportacıya verdim taban saçları yapılcak sonra tamircide karbüratör bakımı yapılcak hortumlar değişcek bakalım sonra durum ne olcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya_577

    1600 olsa birazdaha anlayışla karşılarım bulutu ancak 1300 bizimkisi. bugün kaportacıya verdim taban saçları yapılcak sonra tamircide karbüratör bakımı yapılcak hortumlar değişcek bakalım sonra durum ne olcak

    Gaz ayarı yaptır, devir saati var mı arabanda?
  • Aracım 1 haftadır kaportacıdaydı. tabanındaki çürükler tamamen kesildi. sağ ve sol taban sacı değişti. ancak ben aracı en son bıraktığımda bu kadar kötü değildi :D daha doğrusu ben aracı bıraktığımda havalar sıcaktı şimdi soğudu ondan galiba. şuan aracın çalışma durumu şöyle. 3 kere marşa basıyorum zor çalışıyor. sonra arabayı kaldırırken gazı okşamam gerekiyor yoksa araç boğuluyomu yemiyomu anlamadım stop ecekmiş gibi oluyo. ateşlemedemi sıkıntı var anlamadım ama izmirde tanıdık dost işi az dürten bir vosvoscuya ihtiyacım var. bence hava gaz ayarında sıkıntı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya_577

    Aracım 1 haftadır kaportacıdaydı. tabanındaki çürükler tamamen kesildi. sağ ve sol taban sacı değişti. ancak ben aracı en son bıraktığımda bu kadar kötü değildi :D daha doğrusu ben aracı bıraktığımda havalar sıcaktı şimdi soğudu ondan galiba. şuan aracın çalışma durumu şöyle. 3 kere marşa basıyorum zor çalışıyor. sonra arabayı kaldırırken gazı okşamam gerekiyor yoksa araç boğuluyomu yemiyomu anlamadım stop ecekmiş gibi oluyo. ateşlemedemi sıkıntı var anlamadım ama izmirde tanıdık dost işi az dürten bir vosvoscuya ihtiyacım var. bence hava gaz ayarında sıkıntı var.

    Akü zayıf olabilir, marş motorunun kömürleri bitmiş olabilir, ateşleme arızası olabilir, gaz ayarı, avans ayarı bozuk olabilir. Ustaya baktırmanız daha iyi olur tabi. İzmir'de Tanju usta varmış sanırım.

    Bu arada hayırlı olsun kaporta işlemleriniz. Vosvosunuzun resimlerini koyabilirsiniz, merak ettim. Onunla da tanışalım :))
  • kendisi biraz yorgun :D fırsat bulduğumda resimlerini çekip koyacağım. ancak akü veya marş ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. aracın iyi bir gaz ayarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. en kısa sürede işten vakit bulduğumda ise bi ustaya göstereceğim. gelişmeleri buraya yazacağım. teşekkür ederim ilginiz için
  • Kolaylıklar dilerim:))
  • Son durum şu, distribütör söktüm ve iyice temizledim. vakum alttaki tabakayı çekmiyor ama çok büyük sorun olcağını düşünmüyorum. asıl sorunun ne olduğunu buldum. ben arabayı aldığımdan beri sanırım 2 tane silindir çalışmıyordu. yada ben distribütörü sökerkenmi karıştırdım bilmiyorum ama arabanın tekleme sorunu düzeldi. sorun ise şu. buji kabloları karışmış ve ateşleme yapmıyordu. bende madem 2 tanesi çalışmıyor bitanesini daha sökeyim nolcak dedim. 3 tane duran silindir bitane çalışan silindiri götürüyormuş (öysy sınav mantığı :D). neyse çalışmayan 2 tane kabloyu yer değiştirdim ve her doğruyu taktığımda motorun sesi bi hoş oldu. teklemiyor artık. hatta 2 silindir olmadan gaza bastığım şekil alışkanlık yapmış. düzeldiği haldede istemeden gaza bastım araba 3 saniye yerinde saydı pati. arabanın canını almak gibi bir niyetim yok tabiiki. şimdiki amacım ön gögüslüğü toplamak. 169 tl gibi bir fiyata 0 ını görmüştüm bir sitede onumu alsam yoksa göğüslüğü söküp önce çelik macun ve ardından suni derimi kaplasam :D daha önce hiç yapmadım ama maliyet düşecekse yaparım.

    Teşekkürler.

    ha bide instagramdan bir foto
    http://instagram.com/p/s2iz01rRfA/?modal=true
  • kaya_577 K kullanıcısına yanıt
    Hocam, sorunu çözmenize sevindim. :) Göğüs sökme, deri kaplayıp geri takmak biraz dikkat ve beceri gerektiriyor. Ben şahsen cesaret edemedim. Sökmeye sökülür, elektrik kablolarını numaralandırarak geri sökülen yere takılır fakat deri kaplama işi zor kısım. O kadar uğraştıktan sonra ortaya güzel birşey çıkması ve uzun süre bu güzelliği muhafaza etmesi lazım. Göğüsü kaplamak için deri bile aldım fakat sonradan vazgeçtim. Plastik göğüs kaplamalardan aldım türkyılmazdan 60 liraya. Silikonla birgüzel yapıştırıp iple sabitleyip 24 saat yapışmasını bekledim. 5 ay oldu hala ilk günkü gibi. Kullandığım göğüs kaplamasına güneşte yamuluyor, sıcağa dayanıklı değil hemen bükülür vs. diyenler vardı, taktıktan bir hafta sonra yamulanını da gördüm fakat bu tarz sorunları, ya göğüsü iyi yapıştıramayanlar yada hiç yapıştıramayanlar yaşıyor. Dediğim şekilde silikonlayıp güzelce yapışmasını sağlarsanız sorun yaşamazsınız.

    http://i.imgur.com/jyEtoV5.jpg

    http://i.imgur.com/P3geEwA.jpg

    http://i.imgur.com/ymf68lg.jpg

    http://i.imgur.com/tgxlKfD.jpg

    http://i.imgur.com/9SDAc1s.jpg

    http://i.imgur.com/Ktq7zBb.jpg

    http://i.imgur.com/6iJfFJ5.jpg
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Merhabalar bende yeni bir volkswagen aldım
    trafik sigortası ile başım belada
    1987 doğumluyum
    2006'dan beri ehliyetim var
    2009'dan beri kendi aracıma sahibim
    hiç kazam yok çok şükür
    ama sigorta bedeli 585 lira çıktı
    ve aracı yalovadan almıştım
    ankaraya getirip plakayı 06 yapınca 339 lira sigorta prim farkı çıkıyor dedi sigortacı firma
    volkswagen'inizin sigortasını nereye yaptırıyorsunuz nasıl bedeller çıkıyor.

    Aracım 1967 model vw1500 düz cam pre kasa
    Sizce belirttiğim sigorta bedelleri normal mi

    birde araç ruhsatta marka Volkswagen tipi 113 diye geçiyor.
    Sigortacı firma böyle bir araç modeli göremediklerini belirtip sigorta poliçesine aracın tipini new beetle 1.6 smile olarak işlediler.
    Eski sahibinin sigorta poliçesinde de araç 1.9 jetta tdi olarak geçiyor.

    buna bağlı olarakta sigorta bedeli değişiyor sanırım
    Aracın sigortasını hangi sigorta firmasına hangi tip ile yaptırmalıyım
    Eğer sigortacı firma 339 liralık ek bedelde ısrar ederse iptal ettirip başka firmadan yaptırmayı düşünüyorum.
    yardımınıza ihtiyacım var lütfen acil bilgi verebilir misiniz konuyu bilenler
  • @hakankilicbm

    Hocam merhaba,

    Sigorta şirketleri biraz farklı rakamlar çıkartıyor. Ya iyi araştırmadıklarından yada çalıştıkları firmalardan dolayı bilemiyorum. Benim vosvosumun plakası 26, 3 yıldır bende, hiç kazam yok. AXA sigorta 179 TL sigorta bedeli. Marka 111van diye görünüyor sigortada.

    Ben hem sigorta düşük olsun hemde plakayı sevdiğimden 06'ya çevirmemiştim. Araştırın sigorta şirketlerini 585 TL fazla bence de.
  • Bu kilometre teli nereye giriuo acaba
     vosvosum var ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaya_577 K kullanıcısına yanıt
    Hocam km telinin bir ucu km saatine diğer ucu da sol ön tekerin ortasında yeri var, oraya takılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.