Şimdi Ara

24 mbit süper yavaş hipernet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Afyon'un 13 bin nüfuslu Şuhut ilçesinde görev yapmaktayım, bekar evinde kalıyoruz ve başlıktaki hızda hipernetimiz var. Santrale 300 metre mesafedeyiz. Hani akşamları yavaşlama ülkede pek çok yerde normal bir durum ama bizimki artık yavaşlama değil bildiğin İstanbul trafiği gibi kilitlenip kalıyor. Speedtest ile en yakın Eskişehir'e hafta içi 1 mbit civarı sonuç alıyorum, ama hafta sonu oldu mu 56k zamanlarını aratıyor. Geçen cumartesi bi test yaptım tamı tamına 0.06 mbit çıktı! O da testin açılabilip bitmesi 5 dakika falan sürdü. Wifi kapatıp kabloyla bağlayınca da aynı yani modeme sızan falan da yok, zaten ilçe geneli böyle.

    Bugün ttnet bayisine gittim, özellikle bir haftadır onlar da çok şikayet aldık dediler. Az önce müşteri hizmetlerine de arıza kaydı bıraktık bakalım. İlçenin merkezi bu belli bölgesinde altyapı yetersizmiş, dıştaki daha yeni yerleşimlerde sorun yaşanmıyormuş.

    Sizce ttnet bu şikayetleri dikkate alıp iyileştirme yapar mı yoksa biz böyle deli olmaya devam eder miyiz?







  • Deli olmaya devam edersiniz.
  • Eyvallah
  • Slm.

    Mutlaka iyileştirme yaparlar. Ama 3 ay, 3 yıl, ne kadar süreceği belli olmaz.
  • hat değeleri ne bir paylaş kardeşim
  • Bu işin doktoru btk. Ayrıntılı bi şikayet kaydı oluşturun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hat değerleri geçen sene mükemmeldi ama modemin şifresini değiştirip unuttuğum için şimdi bakamıyorum reset de atmak istemiyorum. Ama mesela gece 2'de hız testi yapınca 20 mbiti geçiyor yani hat sorunsuz. Problem yoğunluk saatlerinde. Gerçi şu anda 4-5 mbitlerde geziyor da bir günde de ne yapmış olabilirler, herhalde daha millet yüklenmedi.
    Bayi dün bişeyler yapılacak gibi falan diye konuştu. Bilmiyorum eğer devam ederse btk'ya başvuracağım. 4-5'e de artık eyvallah bazen gerçekten 56k veya 256k zamanlarını aratıyor. Mesela arkadaşımda digiturk hd web paketi var, 1800 kaliteyi bırak geçen 600'de maçı kesintisiz seyredemedik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 15 Ekim 2014; 19:22:48 >
  • Elbruz E kullanıcısına yanıt
    Sana söyle bir şey söyleyim kardeşim
    benimde internet saglayıcım ttnet
    benımde yaşadıgım bölgede alt yapı sorunu var
    bundan dolayı benimde internetim hep kötü +700 ms download 3-4 filan ama gece 3-4 saatlerinde canavar.
    ve ben bu olayı 2-3 senedir yasıyorum.
    inş. sen bu dertten kurtulursun.
    TELEKOM ÇALIŞMIYORRRRRRRR
  • Biz hafta sonu akşamları 3-4 downloada razı olur haldeyiz, ne diyorum 600k ile maçı donmadan seyredemiyoruz 1800k paket var geçen sene hiç kesilmeden seyrediliyordu. Ha gene yavaşlama oluyordu ama senin dediğin 3-4'lere iniyordu. Bu sene 1'i bulursan öp başına koy.
  • Aynı durum var bende de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve mutlu son. İlçe dışındaydım, eve geldim ve normalde bu saatte sürünerek açılan sayfalar bi baktım takır takır geliyor. Speedtest yaptım gece 2'de gibi 23 mbit sonuç veriyor.
  • Elbruz E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, şu hat değerlerinide görebilseydik keşke.
  • Sağolun, valla hat değerlerine ben geçen sene bakmıştım downstream kayıp 13 db miydi neydi öyle hatırlıyorum. Zaten dedim ya bizde değer sorunu yoktu çünkü saat 1'den sonra teorik hızını çıkıyordu, hem sorun olsa kopma sorunu olur hiç daha koptuğunu görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbruz

    Ve mutlu son. İlçe dışındaydım, eve geldim ve normalde bu saatte sürünerek açılan sayfalar bi baktım takır takır geliyor. Speedtest yaptım gece 2'de gibi 23 mbit sonuç veriyor.

    Afyon ilinde, Şuhut kavşağına hala hipernet alamıyoruz ADSL ye mahkumuz . Şuhut a gelmiş ne güzel :)

    Ekleme
    AA birde geçen sene iyi idi demişsiniz. 2 senedir Hiper varmış birde Telekom bizede. hizmet please



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 20 Ekim 2014; 22:39:32 >




  • Bulunduğunuz yer santrale veya saha dolabına uzak demek ki, mesafe az olan yerlerde hiper verilebiliyor. Biz burda santrale 300 metrede olduğumuz için alabiliyoruz ama daha uzak yerler burda da alamıyor. Adı hiper de daha yeni hiper hıza kavuştuk, geçen sene iyiydi dediğim de gene 23 görmüyordu da 8-10 civarında dolaşıyordu akşamları. Son zamanları normal hızında çalışan bir adsl hatta razı hale geldik ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.