Şimdi Ara

İkinci El İle İlgili Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 3 aydır kendi başıma ikinci el araç piyasasına bakınıyorum da bir türlü alamadım bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Araç için tek şartım OTOMATİK olması evimizde B sınıfı (VW Polo DSG) bir araç olduğu için genelde C sınıfı araç bakıyorum. Bütçem 38-40 arası.

    İlk düşündüğüm Chevrolet Cruze (2012-2013) epey baktım fakat herkes ikinci el de satamayız diye beni soğuttular açıkçası. Araç alırsak zaten ikinci araç olacağı için 5 yıldan önce satmayı düşünüyoruzda fakat bugün 35-40 bandında alıp 5 yıl sonra 20-25 bandına satarsak kötü olur.

    İkinci olarak Peugeot 308 1.6 VTİ (2011-2012) bulabiliyorum açıkçası şanzımanından dolayı tavsiye etmeyen birkaç kişiye rastlasamda yinede listemde bulunuyor.

    Üçüncü olarak Megane 3 (2012-2013 model) biraz bütçe artışına sebep oluyor diye listemin en son sırasında bulunuyor.

    Dördüncü olarak Fiat Bravo bulabiliyorum fakat Bravo'nunda artık üretilmeyeceği gibi dedikodulara rastladım.

    Bonus soru: İkinci el araç alışında sahibi ile nasıl pazarlık yapıyorsunuz anlamış değilim.

    Örnek veriyorum ilan 36000 lira telefonda "Eğer pazarlık payınız var ise gelip aracı görmek istiyorum" diye soruyorum. Satıcı anında "35 son diyor"

    Anlayacağınız gel bir bak beğenirseniz konuşuruz yok bu yüzden ne pazarlık yapabiliyoruz ne bir şey zaten satıcı kafasında 35 i belirlemiş 36 yazmış. Bunun için bir formülünüz var mı?

    Eğer ikinci el araç almak için beklememde gerekiyorsa bekleyebilirim dediğim gibi evin ikinci aracı olacağı için herhangi bir aciliyeti yok.







  • öncelikle paranızı cebinize koyun hazır olsun. Sonra modele karar verin. Sonra da ilanları takip edin. Çünkü doğru düzgün fiyat yazılan araçlar 1-2 gün durmadan satılıyor. ben olsam o bütçeye madem polo varmış D segment bir araç bakarım, şehir dışı konfor olsun hiç olmazsa örnek olarak;
    Alfe romeo 159 2008 model
    Modeo 2008-2009 Model
    Accord 2007
  • Önce kasko değer listesinden aracın fiyatına bakıyorum mesela sizin aracınız 2012 modelse 1.4 tsi dsg nin kasko bedeli 38.116 tl. Yıllık 15-20 bin km kabul ederim daha fazlaysa ya da küçük kazaları varsa ona göre fiyat düşerim. Sahibindende şuan buna uygun 35.000 km de var bir tane 44 istemiş 41-41.50 ye bırakır ama 38 den fazla vermem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 13 Ekim 2014; 20:57:54 >
  • dusau kullanıcısına yanıt
    Daha genç C sınıfı varken 7-8 yaşındaki araçlara aynı parayı vermek bana mantıklı gelmiyor. Sonuçta C sınıfı da bize fazlasıyla yetecek.

    Ama diğer dediğinizde kesinlikle haklısınız gerçekten satmak isteyenlerin ilanları pek durmuyor.
  • Piastre kullanıcısına yanıt
    Eğer kasko değer listesine göre fiyat belirlesek sahibinden.com ilan verenlerinden yarısı bizi döver (-: Çünkü kasko değeri 38 olan arabaya 50 isteyen yine var.

    Kasko değer listesine göre sorgulamayı burdan mı yapıyorsunuzhttp://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
  • kulilka azadi K kullanıcısına yanıt
    Evet o sitede açılır liste kutusundan hızlıca erişebilirsiniz ya da Gelir İdaresi Bşk. lığının sitesindenda takip edebilirsinizhttp://www.gib.gov.tr/

    Aracın fiyatını yine aracın kendisi belirler satıcının keyfi fiyatlandırmasına bırakmıyorum ama tahmin edeceğiniz gibi çoğuyla anlaşamıyoruz.
  • Piastre kullanıcısına yanıt
    Size son bir soru sorabilir miyim? Şimdi takipte olduğum bir araç için kullandım Kasko Değeri olarak 45,500 olarak görünüyor fakat acil bir araç satıcısıyla konuştuğumda 39,750 liraya ancak verebileceğini söyledi. Benim aklımda hep acaba yüksek mi fiyat istiyor endişesi vardı fakat sizin taktikle eğer zarar etmemiz minimuna indirgeniyorsa bu aracı almayı düşünüyorumda.
  • kulilka azadi K kullanıcısına yanıt
    Kasko değeri araca verilebilecek ortalama fiyattır yılda 15 binden fazla yol yapmışsa kazası vs varsa fiyat düşüyorum km daha az boya vs yoksa kaskonunda üzerine çıkıyorum. Ama sizin baktığınız araçta bi sorun olmasın?
  • Piastre kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum temiz bir aileye benziyor. KM'si de oldukça düşük yılda 10 bin km yapılmış. Araçta kaza-boya yok halen garanti kapsamında. Kullanıcı yurtdışında olduğu için vekaletname ile satılacağı için biraz aciliyet söz konusu olmasından dolayı aldıkları fiyata satmayı düşünüyor olabilirler.
  • kulilka azadi K kullanıcısına yanıt
    Değerine baktığımız sitenin altında aynen şunlar yazıyor :

    Birligimiz üyesi sigorta sirketlerinin sigortaladiklari motorlu kara tasitlarinin kasko degerlerini belirlemelerinde yardimci olmak üzere, piyasa fiyatlari gözönüne alinarak saptanan ve sektör içi bir hizmet geregi Birlik üyelerine duyurulan bu fiyatlarin......

    yani rakamlarda sorun yok. o baktığınız aracın değerini düşüren başka ne olabilir? Aynı modeldeki diğer araçların fiyatlarıda aynı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.