Şimdi Ara

mahalle arası elit mekan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar! Sizden yeni dükkan konseptim hakkında fikir ve görüşlerinizi esirgemenizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum

    Bundan yaklaşık olarak babamın 17 sene önce açtığı esnaf tarzında bir pastaneyi daha kaliteli, daha modern, daha üst düzey bir mekana çevirmek istiyorum amma ve lakin bu pastane lokasyon olarak elit bir bölgede değil fakat karşısında biri lise diğeri orta olmak üzere 2 adet okul bulunmakta her gün öğle saatlerinde orada görevli olan öğretmenler için günlük ev tarzı yemekler çıkıyor bu dükkanda ve sabahları ciddi anlamda poğaça, börek vs. satılıyor ama gelin görün ki bu insanoğlu çok hırslı, doyumsuz, dur durak bilmeyen nefsi ile daha çok nasıl kazanırım diye düşünüp duruyor haliyle bende bu mekanı böyle bir mekana çevirmek istiyorum, sizce neler yapmalıyım veya böyle bir şeyi yapmamalımıyım nedir ne değildir tecrübeleriniz varmıdır böyle bir mekan hakkında?



  • Memur ve öğrenci kesimine iş yaparken f/p oranı veya sadece fiyat oldukça önemli hale geliyor.Çünkü sizin potansiyel müşterileriniz haftada min 3 gün sizden alışveriş yapıyor ve bütçeleri de belli.

    Bu bağlamda yapacağınız yatırımın geri dönüşünü fiyat artışları ile almak gibi bir planınız varsa bu size eldeki müşteriyi kaybettirebilir.Esas önemli olan bu tadilat size eski müşteriyi elde tutarken sadece mekan eski diye gelmeyen bir kitleyi işletmeye çekebilir mi?

    Pek tabi bu sorunun cevabını verebilmek için ciddi bir fizibilite çalışması yapmak gerekir ancak anlattıklarınızdan bu yatırımın geri dönüş oranının ciddi düşük olduğunu düşünüyorum.

    Şahsi tavsiyem eldeki işletme ile nakit akışı (belki öncesinde bir miktar birikim) yaratıp şuan bulunduğunuz bölgeye oranla nispeten daha yüksek gelir düzeyine sahip bir lokasyonda ikinci şube ile şansınızı denemeniz yönünde.




  • Oranın formatını değiştirme abi bence zarar edersin malum gelenler öğrenci , memur.

    Sadece sandayle masa koyarsın tatlı , pasta vs. yaparsan mekanı daha da canlandırırsan belki müzikle falan okul çıkışında da gelen olur yani dahada artar iş.

    Daha sonrasında inş. gonlune göre olur herşey işler artar bi mekan daha açarsın hayal ettiğin gibi . Ama şuan bu mekanı değiştirme kaubedersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.