Şimdi Ara

Cevap: Bilgisayarım açılmıyor! Mavi siyah çizgiler çıkıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şıracıya şahit bozacı gibi olmasın benimkisi . Öncelikle kesin bir şey söylemek sizinde takdir edeceğiniz gibi mümkün değil, ancak işletim sistemini yeniden kurduğunuzu düşünürsek fiziksel hasarlı olma olasılığı yüksek gibi. Yinede yukarıda gönderdiğim hwmonitor adlı program ile voltaj ve sıcaklık bilgilerine ait ekran görüntüsünü alıp gönderin ve aşağıda bahsettiğim çözüm önerisini bu değerleri görüp analiz edinceye kadar kesinlikle uygulamayın.

    Genelde bu arızanın temel kaynağı ekran kartı işlemcisine ait lehimler de oluşan minik çatlaklar. Tamiri mümkün mü derseniz çoğu zaman onarılıyor ancak ekran kartının değeri ve fiyatı karşılaştırıp onarılıp onarılmayacağı belli olabilir. Ben onarım fiyatlarını kesin bilemiyorum ancak minimum 45 TL gibi bir rakamdan başladığını duymuştum. Arızanın durumu ve çipset modellerine göre fiyat yükseliyordur diye tahmin ediyorum.


    Bunun yerine siz kendi evinizde de bir girişimde bulunabilirsiniz ki ekran kartını servise vermiyorsanız ya çöpe ya da fırınlamaya gitmesi gerekecek. Basitçe ekran kartı üzerindeki plastik aksamı sökeceksiniz, fan ve çıkarılabilir kabloları vs alın ardından da 180-200 derecelik fırında takribi 8-10 dakika kadar pişireceksiniz. Aşağıdaki videoda olduğu gibi umuyorum ki sizinkisi de mutlu bir son ile bitecektir. İşlemi uygulamadan evvel bir kaç farklı video izleyip daha geniş çaplı bilgi edinmeyi unutmayın. Ve aklınızda bulunsun bu işlem çöpe gideceği kesinlik kazanan ekran kartları için son çare olarak uygulanabilir, uygulamanın her aşaması dikkatlice yapılmalıdır ve belirli bir oradan risk içerdiği unutulmamalıdır. Ayrıca her ekran kartını onarabileceği de kesinlik arz etmemek ile birlikte %90 ları geçen lehim mikro çatlağı onarım yüzdesi ile evde uygulanabilecek mükemmel bir çözüm yoludur. Geçmiş olsun, kolay gelsin.





    NOT: Fırınlama işlemini videoya çekebilirseniz hem videoyu hemde fırınlama sonucunu bildirirseniz sevinirim.

    NOT 2 : Satıcı olarak dürüst biri olduğunuzu düşünerek fırınlama olumlu olursa dahi durumu karşı tarafa iletmeniz yerinde olur diye düşünüyorum. Fırınlama işlemi ile mevcut kartlar 6 ay ila 1,5 yıl kadar daha sağlıklı bir şekilde kullanılıyor ancak yinede bilgilendirmek ve fiyatı bu duruma göre bir miktar revize etmek daha uygun olur kanısındayım. Ayrıca mikro çatlakların en büyük nedeni aşırı ısınan ekran kartıdır, soğutma uygun şekilde sağlanır ve ısı problemi düzeltilirse fırınlama sonrası 1,5 yıl daha çok sağlıklı bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorum. Selametle.

    NOT 3 : Herhangi bir konuda aklınıza takılan bir nokta olursa önce sorup sonra uygulamanız çok daha isabetli olacaktır kanısındayım. Zira fırınlama işlemi geri döndürülemez bir işlem olup meydana gelebilecek hasarların telafisi çoğu zaman mümkün olamamaktadır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.