Şimdi Ara

ABRA A7 V3.1 - TULPAR T7 V2.3.1 FARKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birçok konu var genel olarak farklar yazılmış ama dağınık kalmış sormak istediklerimi sorayım cihazların ağırlıkları birbirinden çok farklu bunun asıl nedeni nedir.Birinde 9 hücreli batarya var diğernde 6 çok fark olur mu aralarında kasa olarak nasıl farklılıklar var,soğutma açısından nasıldır çok fark edermi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar mutlaka olacaktır.Birinde 870m var diğerinde 860m aradaki 700 tl lik fark a değermi?



  • Oyun bilgisayarlarında kasanın geniş olması önemlidir, Abra serisi ısınmaya el verişli bir seridir. Ağırlık farkı genel olarak kasadan kaynaklıdır. Tulpar kasası MSI GT70 kasasıdır.
    Pilde bir çelişki mevcut. Pilde uzun süre kullanıyorsan, 6 hücreli bataryalar standart bataryalardır ve uzun süre idare etmez, ortalama bi sürede idare eder. 9 hücreli bataryanın kapasitesi teoride %50 daha fazla olması beklenir. Ancak 9 hücreli bataryayı kullanan Tulpar taşımaya el verişli değilken 6 hücreliyi kullanan Abra'nın taşınabilirliği daha fazla. Ayrıca 860m Maxwell mimarisiyle yapıldığı ve 870m Kepler ile yapıldığı için bataryaları bu 2 pc de doğrudan kıyaslayamazsın, yaklaşık aynı sürede idare edeceklerdir. 860M Pil performansı güzel bir seri. Maxwell teknolojisinin bir prototipi diyebiliriz. Ancak Nvidia'nın oyuncu grafik kartlarında x40 lar düşük, x50 x60 lar orta x70 ve x80 ler üst segment grafik kartlarıdır. Aralarında gerçekten hatrı sayılır bir fark var. Ayrıca Abra serisinin soğutma sistemi Tulpar'ın kullandığı Cooler Boost 2.0'ın yanına yaklaşamaz. Sonuç olarak, eğer aldığım pc yi parçalanana kadar kullanırım, sık sık satıp değiştirenlerden değilim diyorsan Tulpar'ı tercih etmelisin. Abra ile Tulpar'ın performansı 1 yıl belki birbirinden ayrılmaz ancak 1 yıl sonra Abra'yı kullanırken bir değiştirme isteği gelebilir(Benim gibi her yeni çıkan oyunu oynamak isteyen biriysen) Ancak Tulpar 2 yıl ultra, 2 yıl yüksek, 2 yıl da medium da idare eder minimum. Bunu 670M kullananlardan anlayabilirsin. GTX 670M ve 680M hala üst segment kartlar olarak gözükür ve 680M ile BF4 gibi bir oyunu ultrada 31 FPS ortalamasıyla, GTX 670M ile 24 FPS ortalamasıyla oynayabilirsin. 2 si de oynanabilir FPS değerleridir, Ancak High'a ayarladığın anda bu FPS'ler 50 lere 60 lara fırlar.

    Tafsiyem, paran varsa Tulpar'ı al. Pişman olmazsın. Fiyat farkı sadece grafik kartından oluşmuyor.




  • Abra A7 V3.1 MSI GE70 apache kasasıdır daha öncede monster MS-1757 modelindede kullanılmış bi kasadır. MS-1757 diye aratsan zaten kasanın msı sitesi çıkar.
    A7 v3.1 ısınma sorunu kolay kolay yaşamazsın çok yüklensen bile 10 dk turbo fanı açtıktan sonra ısı değerleri direk düşüyor ki antalya gibi sıcak bi memlekette olduğum için en sevdiğim özelliği bu 860m performansı 870M le kıyaslarsan tabiki 870M performansı her halukarda daha iyi ancak 860m le arasında çokta uçurum yok yani aralarında high'ta 8-15 FPS gibi fark var. bataryada oyun oynmadığın sürece dengelide internet vs. takılırsan 2 buçuk saati rahat çıkartır. tek sorunu dvd-rom aşırı titreme ve ses yapıyor felaket düzeyde şahsen pek kullanmadığım için garantiye göndermedim. A7 V3.1 hakkında merak ettiğin sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.