Şimdi Ara

Lenovo G500 sadece hd8570 kullanabilmek ? (Sorun kısmen çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 ay önce lenovo g500 satın aldım, cihazda mevcut intel 4000 hd ve amd 8570 mevcut. Bios da switchlable graphics ve uma graphics modlari mevcut işte burada 1 seçenek daha olsa tamamdır olay Amd oyunlarda gerektiginde devreye giriyor. Driverlar güncel ve sıkıntı yok.

    Arkadaşlar biliyorum bazılarınız bana kızacak konu kalabalığı yapıyosun diye ama dün gece 2 ye kadar uğraştım ama bi sonuca varamadım.
    Lenovo forumları donanımhaber vs bakmadığım yer kalmadı. Bu sabah lenovo müş. hizmetlerini aradım ama onlarda amd control center dan yüksek perf. al gibi youtube da dolanan videolardaki çözümü işaret etti ama soruna çözüm değil malesef.

    Şimdi benim asıl amacım cihazdan 1080p filmlerde dtshd master ses alabilmek. media playera ince ayar çekildi, fakat masaütünde intel 4000 kullandığından, desteklenen ses modlarında dtshd master olmadığından ses devreye girmemekte. media player classic veya vlc player ı amd nin değiştirebilir grafik programına eklediğimde yüksek perf noduna alamıyorum programlarda güc tasarufunda kilit simgesi mevcut.

    Önceki topladığım htpc de aynı ayarlar ile ati ekran kartımda sorunsuz dtshd ma açılmakta idi. buradaki sorun intelin bu formatı desteklememesi ve ekran kartındaki 8570 i masaüstü modda kullanamam

    Şimdi sorum laptopu sadece hd8570 ile nasıl çalıştırabilirim?
    Bios da grafik modlarında amd de olsa bu sorun çözülür gibi duruyor. Burada iş tabi lenovoya düşüyor bekle allah bekle yada yazılım ile yapılabilir mi?


    örnek lenovo t400 bios grafik seçenekleri;


    Thinkpad W520 bios grafik seçenekleri;
     Lenovo G500 sadece hd8570 kullanabilmek ? (Sorun kısmen çözüldü)

    deneyimi olan arkadaşlardan yardım ve yorumlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 26 Ekim 2014; 20:45:27 >







  • Konu ile ilgili 'skesmen@lenovo.com' adresine mail de attım bakalım cevap gelicekmi.

    alternatif olarak mail atabileceğimiz bi adres varsa paylaşırsanız sevinirim..


     Lenovo G500 sadece hd8570 kullanabilmek ? (Sorun kısmen çözüldü)
  • hocam hp'deki gibiyse (çift ekran kartı ikiside amd) masaüstüne sağ tıkladığında çıkan değiştirilebilir grafiklerden ilgili medya oynatıcıya yüksek performanslı gpu'yu atıyabilirsin. yada yine amd'nin control center'ındaki performans sekmesinden belirlenmemiş uygulamalarda yüksek performanslı gpu'yu kullan diye bir seçenek olmalı o da aynı işi görür.
  • Lenovo dan gelen cevabı paylaşıyorum;


    Değerli Müşterimiz;
    Lenovo ile iletişme geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    Cihazınızda kullanığınız "optimus" grafik teknolojisi; Intel grafik kartını kullanmadan AMD grafik kartını kullanmanıza izin vermez. "Değiştirilebilir grafikleri yapılandır" menüsü üzerinden manuel olarak grafik performansı ile ilgili tercihlerinizi yapılandırmanız mümkündür. HDMI ses çıkışını ise sizin de belirttiğiniz gibi Windows'un da default olarak kullandığı Intel grafik / ses chipset'i yönetir. Eğer aygıt yöneticisi üzerinden "Intel Ekran için ses" aygtının dışında "AMD HDMI" aygıtını da görebiliyorsanız, Windows ses ayarlarından, varsayılan ses aygıtını değiştirmeniz mümkün olacaktır.

    Cihazınzıda yalnızca AMD ekran kartını kullanmanız, herhangi bir BIOS upgrade işlemi ile mümkün olmayacaktır. Kullandığınız model, güç tasarrufuna öncelik verecek şekilde tasarlandığından, ihtiyaç duymadığı sürece, cihazınız varsayılan grafik işlemcisi olarak yalnızca intel'i kullanacaktır. Yüksek performanslı grafik kartları çok fazla güç tükettiğinden pil ömrü açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Lenovo'nun ürettiği bir çok kurumsal ve performans serilerinde bahsettiğiniz şekilde kullanmak mümkündür ancak bireysel kullanıcılar için tasarlanmış serilerde bu tercih mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla bu seçeneği aktif hale getirecek bir BIOS sürümü de bulunmamaktadır.

    Saygılarımızla
    Lenovo Türkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 22 Ekim 2014; 13:33:07 >




  • Bende lenovo g500 almayı düşünüyorum tavsiye eder misin oyunlarda sıkıntı oluyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiye ederim, ekran kartının ayarlamalarını yaptıktan sonra oyunlarda kolayca devreye girmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 23 Ekim 2014; 16:42:02 >
  • Splash pro player yüklenip sorun kısmen çözüldü.

    şuan filmlerde intel 4000 ile splash pro programı sayesinde dts hd master ses alabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.