Şimdi Ara

Kurallara uymadan hasta/yaralı)taşınması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün şahit olduğum bir olay hakkında başlık açma gereği duydum.Yer Çamlıyol,Urla ve İskele arasındaki ağaçlıklı iki şerit dar yol.Aracı kardeşim kullanıyor,Soldan devamlı korna sesiyle 01 plakalı araç bizi hızla solladı,arkadan görünen içinin dolu olduğuydu,biz içinde hasta olableceğini konuşurken,öndeki araçlar yavaşladı ve karşı şeritte bu aracın hatalı sollaması ile çarpışmamak için fren yapmak zorunda kalan araca minibüs'ün arkadan çarpmış olduğunu gördük,geçerken çarpılan aracın şoförünün dışarda şaşkınca arkaya baktığını ve minibüsçünün,niye fren yaptın yaaaaw.. diye böğürtülerini duyarak,yola devam etmek zorunda kaldık.
    Şimdi bu olay benim de başıma gelebilirdi,arkadan çarpılan arabada yaralanan olabilir,minibüste yolcuların emniyet kemeri yok,ne oldu bilmiyorum.Ama Hastahane zaten buradan 5 dk. ötede ,1dakika kazansan ne olur??Niye bizim insanlarımızda sağduyu yok,bir kişiye yardımcı olduğunu düşünerek onlarca kişinin can emniyetini tehlikeye atıyorlar?.Tabiki cehalet ile panik karıştığında sonucun iyi olmayacağını ben biliyorum,ama belki ilerde aynı durumu yaşıyanlar önce 112 yi arayıp ambulans beklemeyi akıl ederler.Bahsettiğm durumda ambulansın çıkış noktası aynı yol üzerinde 200mt. ilerideydi..







  • Hocam ne olursa olsun 1 dakika değil 10 saniye bile önemlidir hastalanma durumlarında böyle durumlarda elimizden geldiğince yardım edilmesi lazım yaralı taşıyan araca
  • Süre tabi ki önemlidir fakat ilk yardımda önce can güvenliği sağlanmalıdır. Boyunluk takılmadan veya gerekli önlemler alınmadan hastaneye gitmek de yanlış ki zaten belirttiğiniz gibi ambulans çağırılmalıydı.(Ama çağırınca yanında polisle birlikte geleceği için şoförlerden biri istememiş de olabilir)

    Kazada bir şeyi olmayıp da sırf kaza sonrası yapılan ilk yardım vb. işlemlerden zarar gören insan çok gördüm(duydum). Yıl olmuş 2014 her arabadaki ilk yardım çantasında en az 1 adet boyunluk taşınmalı diye düşünüyorum.

    Not: Tıp okuyorum bu sene ehliyet kursuna gittim. Oradaki anlatılan ilk yardım dersinde bile bazı hatalı yaklaşımlar vardı. Öyle olunca da halka pek bir şey diyemiyorsun doğal olarak.
  • 112'de çalışan Sürücü Acil Tıp Teknisyeni olarak çok karşılaştığımız bir durum.
    Sadece bugün 2 trafik kazasına gittim. Bazı durumlarda hastaları tabiri caizse karga tulumba götürmek sakıncalı olabilir. Herhangi bir travma bulunuyorsa vücudunda kişinin bir ömür felç kalmasına sebep olabiliriz. Aydın Menderes örneğindeki gibi. Olabildiğince dikkat etmemiz gereken durumlar bunlar fakat örneğin arrest durumlarında kendimiz götürmemiz mantıklı olabilir.
  • ertug0 kullanıcısına yanıt
    Hastane yerine başka yere mi gittiniz ? Tedavi olamamışsınız da.
  • Plakanın 01 olmasını belirtmenizdeki amaç nedir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacramental kullanıcısına yanıt
    01 di ve bölgenin yabancısıydı belliki,bilseydi o yolda daha dikkatli giderdi.99 olsaydı öyle yazardım.
  • Bir akrabam 112 ambulansında çalışıyor, pek acele etmediğini kalan sağlar bizimdir mantığıyla hareket ettiğini söylemişti.

    Ambulans şoförlerimiz bile malesef bu şekilde bakıyor. O arabayı kullanan kişi hastalanan insanın yakınıysa çok normal bir durum bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minibüs takip mesafesini koruyabilirdi ona bakarsan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.