Şimdi Ara

Compaq nx8220 boot ve bios reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Çok sinir bozucu bir sorunla karşı karşıyayım. Bir tanıdık HP Compaq nx8220 model dizüstü bilgisayar getirdi. Bilgisayardaki sıkıntı biraz garip. Eminim ki usta arkadaşlar benzeri durumla karşılaşmıştır.

     Compaq nx8220 boot ve bios reset sorunu

    Foto 1

    Bilgisayar ilk açıldığında bazen ilk fotodaki gibi, bazende ikinci fotodaki gibi ekran karşıma geliyor. Burası normal olabilir. Ancak, farkettiyseniz iki fotoda da açılış ekran çözünürlüğü farklı. İlk fotodaki (yani düşük çözünürlükteki) ekrandan sonra, 3. fotodaki ekran karşıma çıkıyor ve bilgisayar açılmıyor. HDD'yi söksem bu sefer işletim sistemi yok hatası veriyor. Ayrıca, şifre olmadığı halde biosa girerken şifre istiyor. Biosa girmem lazım, çünkü boot ayarlarını değiştirip yeni bir Windows yüklemeliyim. Fakat mümkün değil.

     Compaq nx8220 boot ve bios reset sorunu

    Foto 2

    2. fotoda şekildeki gibi (yani yüksek çözünürlüklü) halinde açıldığı zaman, bilgisayar boot ediyor, ve BIOS'a giriliyor. Şifre istemiyor. Ayarları kaydedip çıktıktan sonra yine eski haline dönüyor. 2 bios mu var bilemedim? Bilgisayarın kafasına göre, bahsettiğim iki olayın gerçekleştirdiğini de belirtmek lazım. Şizofren misali :P

     Compaq nx8220 boot ve bios reset sorunu

    Foto 3

    Arkadaşlar, teknik bilgim bir teknisyen kadar yok ancak, bildiğim ve internetten araştırdığım bilgiler ışında şunları denedim:

    - Bios'un pilini söktüm. İlk etapta 5dk bekledim. Ardından, 2 saat bekledim. Fakat ilk resimdeki olay olduğunda yine şifre istedi. Bu arada batarya sürekli sökük vaziyette. Kısacası bios resetlemeyle ilgili bildiğim her şeyi denedim. Ne hikmetse şifre konmadığı halde gene soruyor.

    - Ramleri değiştirdim, söktüm gene değişen bir şey olmadı.

    - HDD söktüm başka bir tane taktım. Bu sefer 3. resimdeki ekran çıkmadı. Fakat boot edip yeni bir yükleme yapmadığım için değişen bir şey olmadı.

    - Eski usül bios güncelleyeyim dedim, seyyar floppy taktım bir türlü görmedi.

    Sıkıntı anakartta diye düşünüyorum. Umarım sorunumu anlatabildim. Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler,







  • Yok mu hiç benzer sorunla karşılaşan?
  • Biri birşey yazsın arkadaşlar aynı soruna sahibim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.