Şimdi Ara

islemciyi degistirdim ekran karti isinmaya basladi ? [sorun çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Durum aynen baslikta yazdigi gibi bu isinma neden kaynakli olabilir. Onceki islemcideyken hic bir sorun yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speederly -- 24 Eylül 2014; 18:46:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • speederly kullanıcısına yanıt
    İşlemcin neydi , neyle değiştirdin ? Kartın modeli nedir ?

    Belki sski işlemciyle GPU 99& oranında çalışmıyodu ve şimdi çalışmaya başlamış ve haliyle ısınmaya başlamış olabilir.
  • Eski işlemcin ekran kartına darboğaz yapıyorsa kart %100 kullanılmadığı için daha serin çalışmış olabilir veya yeni aldığın işlemci eskisine göre çok daha sıcak çalışıyorsa kasanın içini ısıtıp ekran kartının daha çok ısınmasına sebep olabilir.
  • Bir kaç tahmin yapılabilir. Birincisi arkadaşın dediği gibi eskiden işlemcini ekran kartından dolayı tam kullanamıyordun şimdi tam yüke girebiliyor ya da daha fazla yüke girebiliyor daha yüksek performanslı ekran kartıyla birlikte. Daha fazla yük, daha fazla ısı demektir.

    İkincisi ise ekran kartı ısınan bir karttır, kasayı ısıtıyordur dolayısıyla heatsinkte ısınıyordur cpu'daki ve işlemci de ısınıyordur.
  • rahatsız ettim arkadaşlar sorun tamamen cpu ve soğutucu ile alakalıymış . ''over temperture error'' hatası verince ben ney ısınıyor diye baktım işlemci soğutucusu buz gibiydi ekran kartı da sıcaktı sorun bu sandım ama değilmiş. ilk önce bekledim pc bir soğusun diye çünkü sıcakken direk reset atıyordu. soğuduktan sonra açtım pc açıldı olağan şekilde hemen test programını açtım ''cpu temperture'' %100 gösteriyordu sıcak algılandı diye de bir yazı cıktı. soğutucuyu söktüm biraz daha termal macun sıktım soğutucuyu sıkı sıkı tekrar taktım sorun düzeldi. 30 dk dir açık pc reset vs. yok test programı da herhangi bir sıcaklık göstermiyor. yorumlarınız için teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.