Şimdi Ara

EMİSYON VERGİSİ GELİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
6.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hürriyet'teki habere göre;

    "Çevre kirliliğini önlemek amacıyla trafiğe yeni çıkacak araçlardan karbondioksit salınımı düşük olanları vergisel açıdan teşvik edici bir model planlıyoruz. Pek çok AB ülkesinde de uygulanan bu modelle ilgili düzenlemeyi yeni yılın bütçesine yetiştirmek istiyoruz. Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."


    Görünen o ki mevcut ötv ve mtv'nin üstüne bir de emisyon vergisi alacaklar.

    Ama yanlış anlaşılmasın, maksat yeni gelir elde etmek değil, çevre kirliğini azaltmak, tabii yerseniz.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27246369.asp







  • Bir vergi daha kalktı geliyor anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları hem eski , güvenliği olmayan arabalara binmeye mecbur et ondan sonra bir de binenleri iyice bitirmeye çalış .

    Yakında İstanbul da denize bakan evlerden de baktı parası , ormana yakın yerlerden de temiz havayı ilk siz alıyorsunuz vergisi alırlar .

    Emisyon vergisi alacaksan MTV yi kaldırın o zaman .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Eylül 2014; 13:25:45 >
  • Ben otv yerine gelecek diye biliyorum. 2lt motorlu honda, 1.6 motorlu forddan daha az karbon saliyor ve daha az yakiyor ama vergi geregince o araclari goremiyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv denen saçmalığı kaldırıp emisyon vergisi koysunlar madem, gerçi bu halk böyle herşeye kuzu kuzu evet derse daha çok vergiler görürüz böyle, her antin kuntin şeyde protesto yapanlar çıksınlar bu vergiler için sokağa bak nasıl herkes destek veriyor.
  • o halde adamsanız emisyona vergi koyuyorsanız emisyonu düşük sıfır otomobillere ötv yide kaldırırsınız diye sormazlar mı adama ....

    hem insanların cebine elini uzat 1 arabadan 2 araba parası al gücü yetmeyen insanları 2.ellere eski nesil emisyonu yüksek modellere mahkum et sonrada kalk gel yok senin emisyonun yüksekmiş diye karşılarına dikil ekstra vergi topla. Bu nasıl bir zihniyettirya resmen tefecilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 21 Eylül 2014; 15:00:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski model dogana sahine binenin vay haline.300000 lik arabaya binen daha az vergi verecek.bu millete mustehak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal vergiler yetmedi bir de bu geliyor... Şimdi bana tüm Avrupa'da böyle demesin kimse... Bizdeki kadar her yönden ve ağır vergi yükü az ülkede var... Çevreye çok duyarlıllıkları varsa HES'lere, sahillleri doldurmaya, ormanlık alanlara turizm tesisi yapmaya, nükleer santrallere bir son versinler... Temiz enerji kaynağı kullanımına öncelik versinler... Nedir bu ya son 30 senedir bir kere giren verginin çıktığını görmedik... Satacağım arabayı, alın teriyle canımız çıka çıka para kazanıyoruz, her aşamasında paramıza ortak oluyor. Pes kardeşim pes, gelirinden vergi verirsin, tasarrufunla ya da kredi çekerek araba alırsın 3 ayrı vergi alır. Kredinden bile vergi alır. Yakıtından vergi alır, çıkardığı gazdan vergi alır, bir tek taharetimiz var. Gel ondan da vergi al koşşş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 21 Eylül 2014; 13:31:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sekillensin bakalım ne çıkacak altından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaşirdikmi.


    Hayır.


    Emisyonmuş gitsin.elektrikli araca.binsin bakan lar o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne desek az. suriyelileri topla topla ülkeme sok her turlu imkani ver universitelere sinavsiz sok , dagdan inene ev iş kredi ver, benim Türk vatandaşım da ota b*ka misli misli vergi ödesin. El insaf !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba fiyatları İngiltere'deki gibi olacaksa gelsin.. rahatlayalım be

    Clio olmuş 56k
  • Özünde hemfikiriz de hocam, onlar antin kuntin şeyleri protesto etsinler, siz de bunu protesto edin. Tutan mı var? Hem halkı kuzu gibi olmakla suçlayıp, hem de protesto edenleri eleştirmek garip değil mi? Hak aramak bir bütündür; evde, apartmanda, okulda, işyerinde, sokakta...
  • Ehehehehe
    Bizim devlete de bu yakışırdı. O kadar emisyona göre vergi alın diye bir tarafımızı yırttık, alın size emisyon vergisi.
    Muhahahahah
  • mtv+emisyon

    golf 1.2tsı+sürüş konfor paketi gibi
  • "amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil,"

    Hadi len!

    (mobil olmasam güzel karikatürlerle süslerdim ama ortak noktası aynı bu olurdu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bundan anladgim mevcut vergiler duruyor, ustune bir de emisyon vergisi oduyoruz. e masrafların bir yerden cikmasi lazim.
  • Emisyon vergiside saçmalığın daniskası. Clio'ya binip yılda 50,000km giden mi çevreyi daha fazla kirletiyor yoksa mustange binip yılda 5-6 bin km binen mi?

    Bu emisyon saçmalığı yıllardır avrupadada tartışılan bir konu, çevrecilik bahane, avrupalı üreticiyi korumak şahane. Yoksa çevreyi kirleten araba değil akaryakıt amaç çevrecilikse koy yakıta vergiyi akaryakıt satışı düşsün.

    Ben bu ülkede insanlar nasıl araba alıyor şaşırıyorum doğrusu. Bugün b sınıfı benzinli araçların bile başlangıç fiyatları bile 35-40 lira. C sınıfı araçların fiyatları 100 liraya kadar çıkıyor ortalama bir model 65-70 lira. Buna rağmen hertaraf yeni araç kaynıyor. Nasıl oluyorda oluyor cidden akıl sır erdiremiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he..
    yıllardır aynı hikaye...
  • Amacımız yeni gelir değil çevreyi korumak diye vergiyi açıklayan kim? Mehmet Şimşek... Çevre bakanı değil maliye bakanı! Lütfen efendim yemeyelim birbirimizi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.