Şimdi Ara

Kasa İçi Fan Yönleri Nasıl Olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kasa içindeki fanların yönleri nereye bakmalı acaba. Yaptığım yerleştirme doğru mu ?

     Kasa İçi Fan Yönleri Nasıl Olmalı ?

    Speedfan değerlerim.

     Kasa İçi Fan Yönleri Nasıl Olmalı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 20 Eylül 2014; 19:06:47 >







  • fanın çok iyiymiş ana karta vidalanıyor sanırım. bana yönü yanlış gibi geldi. sen ilk defa fan takıoyrsun sanırım. kasayı yere yan yatırmışsın o görüntüde galiba. kasa o şekildeyken zannedersem o fana yukardan baktığın zaman pervanesini direk karşında görecek şekilde takman lazım. aşağı doğru bakan kırmızı okun olduğu yere eğ öyle olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo06

    fanın çok iyiymiş ana karta vidalanıyor sanırım. bana yönü yanlış gibi geldi. sen ilk defa fan takıoyrsun sanırım. kasayı yere yan yatırmışsın o görüntüde galiba. kasa o şekildeyken zannedersem o fana yukardan baktığın zaman pervanesini direk karşında görecek şekilde takman lazım. aşağı doğru bakan kırmızı okun olduğu yere eğ öyle olur.

    teşekkür ederim hocam işlemci fanlarını ya üst-alt bakacak şekilde ya da sağ-sol bakacak şekilde takabilirim. işlemci fanının yapısı o şekilde çünkü. Yan kapak tarafına bakamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 20 Eylül 2014; 19:29:36 >
  • zaten o çektiğin resimde fanı nasıl öyle vidaladın onu da çözemedim baya becerikliymişsin :D fanı iyi vidala işlemciyle arasında açıklık olmasın iyi soğutsun ki b.s'en iyi çalışsın.
  • işlemci fanını ben vidalamadım aslında. toplattığımda taktırmıştım. ben sadece fan bloğunun üzerine bir fan daha taktım. çift fanlı oldu :) fanlar geçgili kolay takılıyor üzerine. ama ana bloğun montesi eminim kolay olmamıştır. (Cooler Master Hyper 212 Evo + Cooler Master Blade Master 120mm Fan)

    aslında benim asıl sormak istediğim fanların hava akımı yönleri doğru mu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 20 Eylül 2014; 19:43:22 >
  • yav kardeşim ne değişik insanlarsınız :D ne gerek var şimdi iki fana birden. çok tozlanır 2 fanla makinen zaten güç kaynağı fanı var işlemci fanı ekran kartı fanı var bir fana daha ne gerek var ? iki tane fanla işlemciyi tirbülansa sokarsın :D hem elektrik faturasını görünce baban evden kovar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo06

    yav kardeşim ne değişik insanlarsınız :D ne gerek var şimdi iki fana birden. çok tozlanır 2 fanla makinen zaten güç kaynağı fanı var işlemci fanı ekran kartı fanı var bir fana daha ne gerek var ? iki tane fanla işlemciyi tirbülansa sokarsın :D hem elektrik faturasını görünce baban evden kovar :D

    evet toz faktörü korkutuyor ama yük altında bile 40 derece görünce işlemciyi insanın yüzü tebessüm ediyor :D
  • diğer fanı nerden buldun hocam ? sırf onun için yeni fan mı aldın ? aslında yöntemini başarılı buldum. mesela antalya gibi sıcak bölgelerde yaşayanlar için sağlıklı bir yöntem gibi gözüküyor.
  • Selam
    Resme göre, işlemci soğutucusunun fan yönleri yanlış olmuş.. Her 2 fanda biri birine üflediği için arada hava sıkışması söz konusudur.
    Diğer yandan, ekran kartı tarafındaki fan sıcak hava, üstteki fan ise soğuk hava üfleyeceğinden, çakışan hava nem ve ardından buhar oluşturacaktır. Oluşan buhara toz da eklenince, kireçleme oluşacak ve zamanla soğutma işlemi gerçekleşmeyecektir..

    Ya üstteki, yada alttaki fanın yönünü değiştirmelisiniz. En mantıklısı üstteki fanın yönünü dışarı üfleyecek şekilde takmalısınız ki hava akımı çakşmasın ve içeriden geçen sıcak hava bir an önce dışarı atılsın..

    Diğer fanlar doğru yöne üflüyor..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • @melo06; evet hocam yeni bir fan daha aldım bu şekilde sadece işlemci soğutma işlemi bana yaklaşık 150 TL ye patladı. Biraz tuzlu oldu aslında ama olsun.

    @Bay_KG; yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. En kısa zamanda üstteki fanı dışarı üfleyecek şekilde değiştireceğim. Tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 20 Eylül 2014; 21:12:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.