Şimdi Ara

Hamza Yusuf: Medya üzerine

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Medyaya, günlük hayatta aklımıza giren girdiler ile ilgili ilginç bir bakış açısı. Tartışmaya değer.




  • İzlemeyi motive edecek bir özet yazayım.

    Bu konuşmada Hamza Yusuf modern medya ve müzik sektörüne dair görüşlerini ortaya koyuyor. Medyanın insan üzerindeki etkisini, insanları yönlendirmesine dair fikirler ortaya atıyor. Geleneksel bir argüman olan "Televizyon şeytan icadıdır" ı açıklayacak bir konuşma olarak nitelendirebilirim. Şeytan ne demektir? Şeytan kelimesinin etimolojik kökeni nedir? Bir insanın düşüncelerini nasıl saptırabilirsiniz? Bunlardan bahsediyor.

    İkinci kısımda rock müzik sektörüne dair fikirlerini anlatıyor ve dünya çapında üne sahip Lady Gaga, Miley Cyrus gibi kişilerin dış görünüşleriyle, antik medeniyetlerlerdeki şeytan tasviri arasında bağlantılar kuruyor. Abartılı geleneksel bir argüman olan "Müzik haramdır"ı açıklamaya çalışıyor. İnsan doğasını değiştirme çabası ve bazı çıkar odaklarının insanlarda sunni ihtiyaçlar yaratmasından bahsediyor.

    Batı dünyasında "normal" kabul edilen porno kavramıyla alakalı birkaç görüş veriliyor. Google'da "sex" kelimesini en çok aratan ülkelerin İslam ülkeleri olmasına (!) değiniliyor.

    Konuşmanın içeriğinde bazı kısımlar aşırı taraflı olsada, sunulan fikirlerin tartışmaya değer olduğunu düşünüyorum.
  • Medya televizyon ilk çıktığı zamanlarda müthiş bi şeydi.Filmler , sinema ,eğlence....80 'li yıllarda dünyada çok büyük değişiklik yaptı.Ancak geldiğimiz noktada televizyon artık geçerliliğini yitirmiştir.İzlenmeye değer belgesel dışında hiçbişey kalmamıştır nerdeyse.Filmlerde , programlarda konu yok , anlam yok.Boş boş bak izle.İnsanlığın bir an önce bu beladan kurtulup kendini kitap okumaya , bişeylerle uğraşmaya ve kendini geliştirmeye adaması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça cahilce. Asıl meseleye değilde ayrıntılara takılıp kalan cahil zihniyet gene. Boşuna dememişler insan anlayamadığı şeyden korkar diye.
  • Konuşmacının özellikle Bilgisayar oyunları ile yorumlarına katılmıyorum. Birçok bilimsel araştırma var, oyunların zihinsel gelişimi tetiklediğine ve yaratıcılığı geliştirdiğine dair.

    Ama ayrıntılara kitlenip kalmış, cahilce derken daha geniş bir açıklama yapabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.