Şimdi Ara

TELEFON CALINCA İNTERNET GİDİYOR!NEDEN:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar benim sorunum ev telefonu acılınca int baglantısı gidiyor sonra geri geliyor ama kapanınca yine gidiyor?türk telekomu aradıgımda ev hatlarından dediler ama pek bilgili olmadıgım icin birsey yapamadım.zoom x4 modem kullanıyorum bu sorun cok sinirimi bozuyonoolur bi care:)



  • splitter kaynaklı bir problem yaşıyorsun. senin modemde dahili bir splitter olması lazım eğer böyleyse telekom kaynaklı olma ihtimali yüksek. ama yok harici bir splitter varsa bu ufak parça arızalanmış olabilir.değiştirmeni öneririm.

    ama herşeyi yaptığın halde olmuyorsa da telekom suçu gene atacaktır kesin. bidaha aramadan önce bina içindeki telefon kablolarının kontrol edilmesinde fayda var.

    kolay gelsin..
  • bende splitter yok nerden temin edebilririm?ve nereye takilir bu?
  • yada en aznından öyle biliyorumbi yardım lütfen yaa
  • telefonla modemi paralel bağlamış olabilirsin. dışarıdan gelen hattı modemde "adsl" kısmına, telefonu da yine modemde "phone" kısmına bağlayacan. bu şekilde olabilir.
  • pek anlamadım dediginizden.modemi teknik servis bagladı ben degil ayrıca zaten bir tane duvaran telefon icin kablo cıkıyo oda adsl kısmına takılı baska kablo yok modeme takılan?(usb ve power haric:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhSiKoPaThH

    pek anlamadım dediginizden.modemi teknik servis bagladı ben degil ayrıca zaten bir tane duvaran telefon icin kablo cıkıyo oda adsl kısmına takılı baska kablo yok modeme takılan?(usb ve power haric:)


    duvardan çıkan hat splitter denen aletin line çıkışına girecek daha sonra modem yazan çıkışına modemi,phone yazan çıkışınada telefonu bağlayacaksın sorun kalmayacak eğer varsa splitter bozuktur değiştirin sorun kalmaz
  • duvardan gelen telefon hattı splitter denilen küçük bir kutuya girecek. splitter de 1 giriş 2 çıkış vardır. splitter dan çıkan kablo telefonunuza gidecek. diğer splinter çıkışı ise modeme gidecek.ikinci bir telefon bağlayacaksanız paralel olarak yine splitterin telefon çıkışından sonra almak zorundasınız. Yani direkt gelen hat hiçbir yere bağlanmadan splitter a bağlanacak. Bu şekilde bağlantıyı çok sıkı yapın. parazit olursa internet devamlı kesilebilir. Ek yapılmış yerler varsa bunları da kontrol etmeyi unutmayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhSiKoPaThH

    pek anlamadım dediginizden.modemi teknik servis bagladı ben degil ayrıca zaten bir tane duvaran telefon icin kablo cıkıyo oda adsl kısmına takılı baska kablo yok modeme takılan?(usb ve power haric:)



    dostum demek istediğim; dışarıdan gelen telefon hattını 2 ye ayırıp kullanamazsın. başka kablo yok demenden bu anlaşılıyor. yapman gereken dışarıda gelen telefon hattını 2ye falan ayırmadan direkt modeme (adsl girişine) bağlayacan. 2. bir kablo yoluyla da (bu kablonun her iki ucunda da fiş olacak.) bir ucunu modemde "phone" kısmına diğer ucunu telefona bağlayacan. sorunun çözülecek. istersen bir elektrikçiye yaptırabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.