Şimdi Ara

ARZUM AR461 2500W ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE - AYRINTILI İNCELEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖZELLİKLER:

    2200W Nom - 2500W Maks Giriş Gücü

    450W Emiş Gücü

    Elektronik Emiş Gücü Ayarı - 3 Kademeli Led Gösterge (Mavi)

    Elektronik Toz Torbası Doluluk Göstergesi (Kırmızı)

    Hepa Filtre (Numarası Belirtilmemiş)

    Soft-start Motor İlk Çalışma Özelliği (Motor Koruma Özelliği)

    Yıkanabilir & Yeniden Kullanılabilir Bez Toz Torbası

    3,5 Litre Toz Torbası Kapasitesi

    Teleskobik & Paslanmaz Çelik Sürgü Tuşlu Boru

    360 Derece Dönebilen; Açılı, Hortum - Toz Torbası Bağlantısı

    Otomatik Kablo Sarma Özelliği

    6 Metre Kablo Uzunluğu

    67 dB Ses Seviyesi

    5,7 kg Ağırlık (Sadece Gövde)

    Çin Malı



    AKSESUARLAR:

    Sert Zemin & Halı Başlığı (Normal Süpürge Başlığı)

    Turbo Başlık

    Kenar Köşe Aparatı

    Mobilya Başlığı

    Yuvarlak Başlık


    __________________________________________________________________________



    ARZUM AR461 AR-461 CLEANART SILENT 2500W TOZ TORBALI ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE - İNCELEME YAZISI

    İncelememe öncelikle ürünün fiziksel özelliklerinden bahsederek başlamak istiyorum. Ürünün gövdesinde kullanılan plastik malzemenin ABS olup olmadığını tam olarak anlayamadım. Malzeme sağlam görünmesine karşın yüzeyler pürüssüz. Bu yüzden çelişkiye düştüm. ABS değilse bile oldukça sağlam görünüyor. Gevreyen, gevşemiş ya da tam oturmamış hissi veren en ufak bir noktası dahi yok. Kalıp kalitesi çok iyi. Toz torbası kapağını kaldırdığınızda, toz torbasının olduğu haznede, kapağa deyen kısmın ses izolasyonu sağlanması için kauçuk ya da benzeri bir maddeyle desteklenmiş olduğunu görüyoruz. Aynı materyal, hepa filtreyi muhafaza eden plastik koruyucunun çevresinde de mevcut. Yoğun pervane dönüşünün yarattığı titreşimin minimize edilmesi amaçlanmış. Bununla birlikte, ürünün iç kısımları da yoğun olarak süngerlerle desteklenmiş. Bunu, hepa filtreyi kaldırdığınızda görebiliyorsunuz. Gövde kısmında kullanılan bu malzemeler bana göre ince bir düşünce ürünü. Kalite hissi veriyor. Tebrik ediyorum. Kalıp kalitesiyle beraber gövdedeki işçilik kalitesinin de oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Önceden de belirttiğim gibi gevşek, gevrek bir yeri yok. Ayrıca özensiz kesim gibi unsurlarla da karşılaşmıyorsunuz.

    Ürünün hortum, çelik boru ve süpürme başlığı olmadan sadece gövdesi kendi ölçümümle 5,7 kg gelmekte. Bu bilgi, ürünün özelliklerinde ya da kullanma kılavuzunda belirtilmediği için ölçümü kendim yaptım. Merak eden arkadaşlar olabilir diye. Ürünün ağırlığı, Bosch-Siemens-Profilo grubunun 4,5 kg'lık küçük yapılı süpürgelerine göre fazla gibi görünse de, sandığımın aksine kesinlikle hantal değil. Hantal olmamasının sebebi ürünün boyutlarının gerçekten makul ölçülerde olması. Miele, Fakir ya da Nilfisk'in cüsseli ürünlerinin yanında boyutları size oldukça sempatik gelecektir.

    4 adet ayağı ürünün kolaylıkla dönebilmesini sağlıyor. Ayaklarda kullanılan malzeme yumuşak fakat kauçuk değil sanırım. Daha çok dolgulu köpük gibi geldi bana. Açılı tasarlanmış hortum bağlantı noktası da gerçekten başarılı bir ayrıntı. Kolaylıkla dönüyor ve kullanıcıya süpürme esnasında özgür hareket imkanı tanıyor.

    Kablo sarma mekanizması sorunsuz bir şekilde görevini yerine getiriyor. Güç göstergesi yanyana konumlandırılmış, mavi renkte 3 adet led lamba ile desteklenmiş. Güç artırıldığında yanan led lamba sayısı birden ikiye, en yüksek güce yaklaşıldığında ise ikiden üçe çıkıyor. Oldukça hoş bir görsel ayrıntı. Maalesef toz torbası doluluk göstergesi mekanik olarak toz torbasının basıncını ölçerek, kalan hacmi göstermiyor. Eski tip makinelerde olduğu gibi, toz torbasının dolduğunu, süpürme başlığı yerde değilken kırmızı renkte yanan lambadan anlıyoruz. Aynı lamba bize, makinenin boğulduğunu, hava akımının kesildiğini de gösteriyor. Bir miktar kullanışsız. Eski tip.

    Gelelim ses konusuna... Kendi yaptığım ölçümler, sesin, katalog verisi olan 67 dB'i doğruladığını gösterdi. Hatta zaman zaman 2-3 dB daha düşük değerleri de gördüm. Sesi çok çok az değil ama rahatsız edici de değil. Hatta en alt devirde daha fazla rahatsız oluyorsunuz. İlginç ama öyle. Yüksek devirde pervane daha titreşimsiz ve ses vorvorvor'dan vırrr'a doğru hem tizleşiyor hem de kesintisizleşiyor. Muhtemelen motoru, esasen yüksek devir için tasarlanmış, düşük devirde çalışabilmesi için ek devre ve akım regülatörü entegre edilmiş.

    Aslında en önemli kısmı en sona saklamak isterdim... Emiş gücü... Öncelikle şunu belirtmeliyim; ürün, özelliklerinde belirtildiği gibi 2500W değil, 2200W giriş gücüne sahip. 2500W peak değeri. Yani ürün arasıra ve anlık olarak 2200W'ı aşabiliyor ve bu anlık yükselmelerin gördüğü en yüksek değer 2500W'a tekabül ediyor. Fakat teorik olarak, ürünün maksimum güçte çektiği sürekli akım yani nominal akım 2200W. Ürünün arkasında yazan değerler bunlar. Gerçekte bir akım ölçer ile ürünün maksimum güçte sürekli 2200W çekip çekmediği kolaylıkla anlaşılabilse de bu ölçümün pratikte bize vereceği fikir, hiçbir zaman yüzde yüz sağlıklı olmaz. Şöyle ki, ürün tam olarak 2200W çekmese bile, gayet iyi bir çekim gücü olabilir. Ya da ürün 2200W'ın üzerinde bir elektrik akımı çekse bile çekim gücü yetersiz kalabilir. Buna karşın emiş gücü, her ne kadar daha sağlıklı bir veri gibi görünse de; gecikmeler, performans düşmeleri, süreklilik, zemin farklılıkları, başlık farklılıkları ve benzeri çok fazla sayıda değişken tarafından belirlendiğinden, hesaplanması oldukça karmaşık bir süreçtir. Benim elimde de bunu ölçecek cihazlar olmadığından doğrudan konuya dalarak, tamamen sezgisel görüşlerimi aktaracağım. Ürünün emiş gücü bana göre gerçekten ama gerçekten çok başarılı. Biraz kısa ve net oldu ama durumun özeti bu. Ürünün niceliksel verileri ne kadar doğru bilemiyorum fakat çekim gücü kesinlikle hakkını veriyor. Hatta son güçte süpürmek oldukça yorucu bir iş halini alıyor. Bu yüzden aklınızda, bu konuda en ufak bir soru işareti dahi kalmasın.

    Gelelim aksesuarlara... Hortum iyi sayılır, esnekliği hiç fena değil. Eski tip makinelerden çok az daha kısa. Hortumun ucundaki entegre başlık (tetik) son derece basit bir görünümde. Üzerindeki, emiş gücünü anlık olarak düşürmek istediğinizde işe yarayacak açılır-kapanır pencere, çok basit tasarlanmış. Oyuncak gibi. Bu kadar kaliteli gövdeye pazar malı gibi, oyuncak gibi bir tetik hiç yakışmamış. Benim için bir önemi olmasa da belirteyim; tetikteki tutma kısmı (grip) dolgulu plastik değil. Sert plastik malzeme. Bir saatin üzerindeki süpürme işlemlerinizde, elinizi bir miktar ağrıtabilir. Özellikle, makineyi yüksek devirlerde kullandığınız zamanlarda...

    Borular paslanmaz çelik ve/fakat hafif. Teleskobik, yani uzatılıp kısaltılabiliyor. Manşetli değil, kıstırma düğmeli. Mekanizma sorunsuz ve uzun yıllar da sorun çıkarmayacak gibi görünüyor. Fakat en uzun olarak ayarlandığında bile bir miktar kısa kalıyor. 7-8 cm daha uzayabilseymiş daha iyiymiş. Ağır değil, ki bence bu iyi bir şey. Parlak ve kutusundan yeni çıktığında dahi üzerinde onlarca çizik vardı. Umrumda mı. Hayır değil. Bu tarz, kullanıma etki etmeyen küçük ayrıntıları pek takmıyorum. Ama çok sağlam da değil açıkçası. Özellikle Bosch-Siemens-Profilo grubunun gülle gibi, çok sert borularına nazaran... Ama yine de sorun çıkaracak gibi görünmüyor. Hani sorun çıkarsa da 3 yıl garantisi var. 3 yıl bittiğinde kırılsa da, 20 TL'ye alırsınız zaten yan sanayiden. Çok da kaliteli bir şey olmadığından pek fark etmeyecektir.

    Son olarak başlıklar... Yukarıda, aksesuarlar kısmında saydığım beş tür başlıkla geliyor. Başlıkların malzeme kalitesi mümkün mertebe iyi. Turbo başlıkla, ana süpürme başlığı çok ağır değil (ki bu iyi bir şey) ve aynı zamanda sağlam görünüyorlar. Bence başlıklar gayet iyi. Ses olayı da ana başlıkla süpürme esnasında ciddi oranda düşüyor. Turbo başlık elektrik motorlu değil. Hava akımıyla çalışıyor. Bu başlık kılı, tüyü, saçı, ip ve kıl yumaklarını çok daha etkili temizlemek için tasarlanmış. Malzemesi, kalitesi gayet iyi ve kesinlikle görevini yerine çok iyi bir şekilde getiriyor. Böyle bir başlığı almak diğer markalarda en iyi ihtimalle 30-40 TL'den başlıyor, bence kutudan çıkması oldukça hoş bir güzellik olmuş. Başlıklar kısmında olumsuz olarak gördüğüm iki unsurdan ilki, ana süpürme başlığının (normal süpürge başlığının); altında, yanlardan hava alması ve kesintisiz hava akışının sağlanması için, boşluklu yapıda tasarlanmamış olması olabilir. Yan kısımları dolu olan başlıklar halıya yapışıyor. Bu aslında iyi bir durum değil. Gördüğüm ikinci olumsuz husus ise teleskobik boru, başlıklar ve tetik üçlüsünün birbirine sıkıştırma yöntemiyle bağlanıyor olması. Çok zorladığınızda başlıklar veya tetik çıkabiliyor. Ama çok zorladığınızda... Ya da çıkmasa bile gönyesi kayabiliyor. Bir nebze de olsa rahatsız edici bir durum olsa da aktif süpürme işleminize etki edecek ve sizi çileden çıkaracak sıklıkta değil...

    Ürün genel manada oldukça iyi. Ama ben gövdedeki sağlamlık ve işçilik kalitesini aksesuarlarda ne yazık ki göremedim. Yukarıda saydığım hususlar konusundaki hassasiyetinize göre siz karar verin fakat benim açımdan aksesuarların yukarıda saydığım olumsuz yönlerini hesaba katacak olmamıza rağmen, bence (gövde ve aksesuarlar) uzun vadede çok sorun çıkaracak bir görünüm arz etmiyor. Çok da takmayın bana göre. Ürün güzel. Alıp kullanmaya başladığınızda aksesuar konusunun aslında kağıt üzerinde yazılan birkaç olumsuz görüşle çok da bağlantılı olmadığını, bu olumsuz görüşlerin çoğu anlamda sadece kağıt üzerinde kaldığını, pratik kullanımda size etkisinin çok da dramatik olmadığını anlayacaksınız. Çünkü ürün çok iyi.

    İncelemeyi burada sonlandırıyorum. Okuduysanız teşekkür ederim. Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım.


    ARTILARI:

    - Yüksek emiş gücü.

    - Tozu dışarı vermemesi. (Etraf, süpürmeden sonra toz kokmuyor)

    - Kompakt gövde. (Makine hantal değil)

    - Kaliteli malzeme ve işçilik. (Gövde)

    - Sessizlik. Titreşim izolasyonu için düşünülen ince ayrıntılar.

    - Yıkanabilir ve yeniden kullanılabilir bez toz torbası.

    - Hepa filtre.

    - Turbo başlık dahil 5 farklı süpürme başlığı.

    - 360 derece dönebilir şekilde tasarlanmış; açılı, hortum - toz torbası bağlantısı.

    - Özelliklerine göre makul fiyat.


    EKSİLERİ:

    - Vasat malzeme kalitesi ve işçilik. (Aksesuarlar)

    - Sert plastik tetik tutma kısmı. Basit (bayağı) tasarımlı manuel güç düşürme penceresi.

    - Nispeten kısa teleskobik boru ve hortum. (Genel kullanıma etkisi neredeyse hiç olmasa da)

    - Sıkıştırmalı tetik, boru ve başlıklar. (Çok zorlandığında çıkıyor veya gönyesi kayıyor)

    - Kapalı tasarım ana süpürme başlığı (Hava sirkülasyonu olmadığı için, halıyı vakumluyor)

    - Kenar-köşe aparatı biraz daha dar ve uzun olmalıydı.

    - Toz torbasının hacmi en azından 4 litre olabilirdi.

    - Belirsiz hepa filtre toz tutma kapasitesi. (Numarası belirtilmemiş)


    TAVSİYE EDİLİR !!


    P U A N

    7,5 / 10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 19 Temmuz 2015; 23:31:14 >







  • MeE M kullanıcısına yanıt
    inceleme için teşekkürler, ayrıntılı olduğu için tebrikler...

    listemdeki süpürgelerden biri bu diğeri fakir prestige 2000 modeliydi, fakirin turbo başlığının elektrikli olması ilgimi çekmişti ama fiyat farkı bu ilgiyi dağıttı, süpürge 500 lira, turbo başlığı servise sipariş veriyorsunuz onun fiyatı ayrıca 120 lira...

    geçenlerde ar-461 baktığım bir mağazada ar-456 ve ar-476 modellerini gördüm, özellikler aynı gibi ama onların tekerlekler büyük tip, seçimi hanıma bırakırız artık...

    @MeE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    inceleme için teşekkürler, ayrıntılı olduğu için tebrikler...

    listemdeki süpürgelerden biri bu diğeri fakir prestige 2000 modeliydi, fakirin turbo başlığının elektrikli olması ilgimi çekmişti ama fiyat farkı bu ilgiyi dağıttı, süpürge 500 lira, turbo başlığı servise sipariş veriyorsunuz onun fiyatı ayrıca 120 lira...

    geçenlerde ar-461 baktığım bir mağazada ar-456 ve ar-476 modellerini gördüm, özellikler aynı gibi ama onların tekerlekler büyük tip, seçimi hanıma bırakırız artık...

    @MeE



    Okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Arzum alacaksanız, Eylül ayı sonuna kadar 90 gün memnuniyet garantisi var. Beğenmezseniz iade edebiliyorsunuz.




  • alıntı
    Aslında en önemli kısmı en sona saklamak isterdim... Emiş gücü... Öncelikle şunu belirtmeliyim; ürün, özelliklerinde belirtildiği gibi 2500W değil, 2200W giriş gücüne sahip. 2500W peak değeri. Yani ürün arasıra ve anlık olarak 2200W'ı aşabiliyor ve bu anlık yükselmelerin gördüğü en yüksek değer 2500W'a tekabül ediyor. Fakat teorik olarak, ürünün maksimum güçte çektiği sürekli akım yani nominal akım 2200W. Ürünün arkasında yazan değerler bunlar. Gerçekte bir akım ölçer ile ürünün maksimum güçte sürekli 2200W çekip çekmediği kolaylıkla anlaşılabilse de bu ölçümün pratikte bize vereceği fikir, hiçbir zaman yüzde yüz sağlıklı olmaz. Şöyle ki, ürün tam olarak 2200W çekmese bile, gayet iyi bir çekim gücü olabilir. Ya da ürün 2200W'ın üzerinde bir elektrik akımı çekse bile çekim gücü yetersiz kalabilir. Buna karşın emiş gücü, her ne kadar daha sağlıklı bir veri gibi görünse de; gecikmeler, performans düşmeleri, süreklilik, zemin farklılıkları, başlık farklılıkları ve benzeri çok fazla sayıda değişken tarafından belirlendiğinden, hesaplanması oldukça karmaşık bir süreçtir. Benim elimde de bunu ölçecek cihazlar olmadığından doğrudan konuya dalarak, tamamen sezgisel görüşlerimi aktaracağım. Ürünün emiş gücü bana göre gerçekten ama gerçekten çok başarılı. Biraz kısa ve net oldu ama durumun özeti bu. Ürünün niceliksel verileri ne kadar doğru bilemiyorum fakat çekim gücü kesinlikle hakkını veriyor. Hatta son güçte süpürmek oldukça yorucu bir iş halini alıyor. Bu yüzden aklınızda, bu konuda en ufak bir soru işareti dahi kalmasın.
    alıntı

    Üstad yazı için eline sağlık, bir çoğu doğru ve tarafsız bir inceleme olmuş. Süpürgeyi incelemiştim ben de teşhirde ve gayet fiyat/kalite/performans makul üstü bir ürün olduğunu gösteriyor.

    Neden yukarıdaki kısmını alıntıladım? Zira herhangi bir ürünün beyan gücü belirlenirken; ürün çalıştırılır, yükte iken ve akım çekerken ayarlı güç kaynağı ile gerilim 230 VAC getirilir. Ürün belirli bir süre rejime girene kadar çalıştırılır ve powermeter ekranında okunan değer Pt belirlenir. Daha sonra süpürgenin emiş ağzı tamamen kapatılır ve bu vaziyette iken powermeter değeri Pi belirlenir. Pm yani güç, Pt ile Pi ortalamasıdır. Pm=0,5*(Pt+Pi)
    Ölçümler her zaman 230 VAC beyanı ile yapılır. Bu demek oluyor ki ürün durdurulduğunda yük de duracağından ayarlı güç kaynağının çıkış gerilimi 230 VAC'den 250-255 VAC civarına yükseldiği görünür.

    Aslında piyasada var olan tüm süpürgeler beyan ettikleri tüketimden daha az tüketirler, hem de büyük farklarla az

    Yanlış anlaşılmasın, bu aslında ne senin hatalı olduğunu ne de Arzum'un süpürgesini kötüleme niyetli değil, tüm süpürgelerin böyle ölçüldüğünü belirtmek için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 5 Kasım 2014; 16:07:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    alıntı
    Aslında en önemli kısmı en sona saklamak isterdim... Emiş gücü... Öncelikle şunu belirtmeliyim; ürün, özelliklerinde belirtildiği gibi 2500W değil, 2200W giriş gücüne sahip. 2500W peak değeri. Yani ürün arasıra ve anlık olarak 2200W'ı aşabiliyor ve bu anlık yükselmelerin gördüğü en yüksek değer 2500W'a tekabül ediyor. Fakat teorik olarak, ürünün maksimum güçte çektiği sürekli akım yani nominal akım 2200W. Ürünün arkasında yazan değerler bunlar. Gerçekte bir akım ölçer ile ürünün maksimum güçte sürekli 2200W çekip çekmediği kolaylıkla anlaşılabilse de bu ölçümün pratikte bize vereceği fikir, hiçbir zaman yüzde yüz sağlıklı olmaz. Şöyle ki, ürün tam olarak 2200W çekmese bile, gayet iyi bir çekim gücü olabilir. Ya da ürün 2200W'ın üzerinde bir elektrik akımı çekse bile çekim gücü yetersiz kalabilir. Buna karşın emiş gücü, her ne kadar daha sağlıklı bir veri gibi görünse de; gecikmeler, performans düşmeleri, süreklilik, zemin farklılıkları, başlık farklılıkları ve benzeri çok fazla sayıda değişken tarafından belirlendiğinden, hesaplanması oldukça karmaşık bir süreçtir. Benim elimde de bunu ölçecek cihazlar olmadığından doğrudan konuya dalarak, tamamen sezgisel görüşlerimi aktaracağım. Ürünün emiş gücü bana göre gerçekten ama gerçekten çok başarılı. Biraz kısa ve net oldu ama durumun özeti bu. Ürünün niceliksel verileri ne kadar doğru bilemiyorum fakat çekim gücü kesinlikle hakkını veriyor. Hatta son güçte süpürmek oldukça yorucu bir iş halini alıyor. Bu yüzden aklınızda, bu konuda en ufak bir soru işareti dahi kalmasın.
    alıntı

    Üstad yazı için eline sağlık, bir çoğu doğru ve tarafsız bir inceleme olmuş. Süpürgeyi incelemiştim ben de teşhirde ve gayet fiyat/kalite/performans makul üstü bir ürün olduğunu gösteriyor.

    Neden yukarıdaki kısmını alıntıladım? Zira herhangi bir ürünün beyan gücü belirlenirken; ürün çalıştırılır, yükte iken ve akım çekerken ayarlı güç kaynağı ile gerilim 230 VAC getirilir. Ürün belirli bir süre rejime girene kadar çalıştırılır ve powermeter ekranında okunan değer Pt belirlenir. Daha sonra süpürgenin emiş ağzı tamamen kapatılır ve bu vaziyette iken powermeter değeri Pi belirlenir. Pm yani güç, Pt ile Pi ortalamasıdır. Pm=0,5*(Pt+Pi)
    Ölçümler her zaman 230 VAC beyanı ile yapılır. Bu demek oluyor ki ürün durdurulduğunda yük de duracağından ayarlı güç kaynağının çıkış gerilimi 230 VAC'den 250-255 VAC civarına yükseldiği görünür.

    Aslında piyasada var olan tüm süpürgeler beyan ettikleri tüketimden daha az tüketirler, hem de büyük farklarla az

    Yanlış anlaşılmasın, bu aslında ne senin hatalı olduğunu ne de Arzum'un süpürgesini kötüleme niyetli değil, tüm süpürgelerin böyle ölçüldüğünü belirtmek için...

    (Foruma sık giren biri değilim, o yüzden geç yazıyorum, lütfen kusura bakmayın)

    Neden yanlış anlaşılsın ki, çok güzel bir teknik açıklama yapmışsınız. Fikir verici ve de öğretici. Sonuçta benim mesleğim bu değil, ben bir iktisatçıyım. İşin teknik kısmıyla ilgilenen, bu konuda gerçek anlamda üstadlar sizlersiniz. Biz sadece gözlemlerimizi aktarıyoruz. Teşekkürler, kolay gelsin. :)




  • Arzum müşteriz hizmetleriyle konuştum. Hepa filtresi h12'miş. Süpürge genel olarak fena değil gibi.
  • Bende süpürge araştırıyorum.Bu süpürge de listemde. Başka süpürgelere de bakıyorum yorumları okuyorum.Bakalım hangisini alıcam. Bu arada bu güzel inceleme için teşekkürler MeE.
  • Hazır hb da indrim varken hala bu makineyi önerir misiniz sn MeE ve diğer kullanıcılar..
  • Ben kullanıyorum, daha doğrusu bir süre kullandım ve abime verdim. Aslında iyi bir makine. Kesinlikle vasat değil. Toz torbası doluluğu boştan yarıya dek iken çekiş gücü oldukça iyi fakat yarıyı geçtiğinde çekiş gücü bir miktar (aslında biraz hissedilir derecede) düşüyor ve doldukça da düşmeye devam ediyor. Buna da uzun dönem testi diyebiliriz. Sözel betimleyecek olursak, çekiş gücü çok iyiden iyiye düşüyor. Toz torbası da ufak olduğu için, sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir sorun ya da handikap. Şimdi her toz torbalı makinede bu olur diyebilir arkadaşlar fakat değil... Bosch'un 80000 serisi bir makinesi vardı öncesinde... Motoru yanmıştı. Motorunu değiştirdik ve çekiş gücünde azalma sorunu yok. Yani belki azalıyordur ama bunu hissetmiyoruz. Elbette bunda toz torbasının büyük omasının (6 litre) da etkisi var. Bunun yanı sıra Philips'in toz torbalı modellerinin de çekiş gücünün azalmadığından bahsediyorlar.

    Bunlara alternatif olarak toz torbasız modelleri de forumdan kullanan arkadaşlara sorabilir ya da daha önce yazılmış yorumları inceleyebilirsiniz. Özellikle toz torbasız makinelerde kullanıcı deneyimi çok önemli. Bence kullanan arkadaşlardan bilgi almak daha mantıklı. Ben marka model tavsiye edemem fakat her süpürme işleminin ardından çile çekmek istemiyorsanız (özellikle toz torbasızlarda) dikkatli karar verin, mutlaka kullanıcı deneyimine başvurun derim. Astım, alerjik vb. hastanız varsa toz torbalı almanızı tavsiye etmem. İyi bir toz torbasız makine alın. İyi günler dilerim.

    @thall



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 19 Temmuz 2015; 22:43:52 >




  • http://www.hepsiburada.com/arzum-ar476-cleanart-2500w-hepa-filtreli-mano-elektrikli-supurge-p-EVARZAR476?utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=pc&utm_content=cpc&utm_term=kategori-genel&wt_pc=akakce.cpc.kategori-genel.cpc&v=1.46.6

    Arzum 476 modeli 461'in üst modeli mi , yoksa bağımsız başka bir model mi? zira ilk defa HB fiyatı heryerden ve 461'den ucuz. Eğer ki, 461'in aynı performansını verirse çok iyi fiyat.
    Yine ucuza kaçmış en azından 3 yılı daha kurtarırım diye düşündüm.:)




  • ar-461 en üst model sessizliğiyle öne çıkıyor, ar-476'da motor aynı sadece tekerlekler farklı ar-476'nın tekerlek yapısı daha iyi...ikisinde de turbo başlık var...

    @thall
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    ar-461 en üst model sessizliğiyle öne çıkıyor, ar-476'da motor aynı sadece tekerlekler farklı ar-476'nın tekerlek yapısı daha iyi...ikisinde de turbo başlık var...

    @thall

    Mh aradığımda 476'nın 461'in geliştirrilmiş üst modeli dedi. :) daha.sonra çıktı model numarasından da belli dedi.
    Tam olarak Mh nin söylediği gibi hataların giderildiği daha yeni bir model değil mi?

    476 200 Tl
    461 300 tl

    Fakat 200 tl lik fiyat başka hiç bir yerde yok. Genelde fiyatları aynı satılıyor.

    Birindende arnica Bora al diyen var. Sıfır toz, emişi iyi diye tavsiye var kafam yine. Karışık.
    Nilfiks, phlips 9194 Off!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kendi sitesine bakarsanız en üst model ar-461...ar-456 ve ar-476 onun alt modelleri oluyor... http://www.arzum.com.tr/kategori/toz-torbali-elektrikli-supurgeler/29...
    ar-461'i 300'e, ar-476'yı 200'e bulduysanız birini muhakkak alın kaçırmayın...
    arnica bora 5000 iyi süpürge ama çok sesli ve her süpürmeden sonra temizlik gerektiriyormuş...
    philips 9194 hiç düşünmeden tavsiye ederim favorilerimden biri ama 550 fiyatı var, 450'ye bulsam ben de alırım...
    @thall
  • @baberti haklı. Arzum'un en iyi modeli AR-461. Sessiz bir makine. Hatası olan bir makine değil. :) Sadece toz torbası biraz çabuk doluyor. Arzum, sizi pişman etmez. Genel anlamda ürünleri kalitelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 21 Temmuz 2015; 14:01:32 >
  • bu akşam philips fc-8657 sipariş ettim...
  • bu arzum ar 461 in üzerindeki hepa filtresi hangisi? değiştirmek istersek yerine hepa 13 ya da 14 takabiliyormuyuz? uyumlumudur?

    baberti aldığın ürünü denedin mi nasıl memnunmusun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lupavri -- 24 Temmuz 2015; 19:01:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lupavri

    bu arzum ar 461 in üzerindeki hepa filtresi hangisi? değiştirmek istersek yerine hepa 13 ya da 14 takabiliyormuyuz? uyumlumudur?

    baberti aldığın ürünü denedin mi nasıl memnunmusun?

    arzum'un filtreleri standart dışı, şekli kendine özel yapıda ve zaten hepa numaralandırması yok...arayıp soranlara tatmin edici bilgi vermiyorlarmış kendi sitesinde...

    aldığım ürüne gelince; ürünü kutusuna koydum ve iade işlemini başlattım sonuçlanmasını bekliyorum...
    kısa ifade ile ürünü 5 dak. kullandım ve tercih nedenim olan "turbo fırça başlığı"nın tam bir fiyasko olduğunu gördüm...
    philips'e teessüf ederim...




  • iyi ki değişme şansı var.yerine almayı düşündüğün model ne?

    şimdi benim arzum için dışarıdan alacağım herhangi bir hepa filtresi uyumlu olmayacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lupavri

    iyi ki değişme şansı var.yerine almayı düşündüğün model ne?

    şimdi benim arzum için dışarıdan alacağım herhangi bir hepa filtresi uyumlu olmayacak mı?



    değişim değil iade, alırsam electrolüx scanimal olabilir...

    benim incelediğim kadarıyla arzum modellerinin hepa filtreleri şekil olarak farklı, ancak beğendiğim bir yönleri de var filtreler gerçekten yıkanabilir materyalden yapılmışlardı...
  • arzum ar 461 elime ulaştı evde denedik.çekim gücü gayet iyi ve önceki süpürgelerimize göre gayet sessiz.düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.