Şimdi Ara

Lucid Rüya..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba.

    Uzun zamandır başımdan geçen,somut olarak bakılırsa saçma gelebilecek fakat fizikçilerin var olduğu hakkında tartışma yaşadığı lucid rüya hakkındaki deneyimlerimi aktarmaya çalışıcağım.
    Lucid rüya,en basit anlamıyla içinde bulunduğunuz rüyayı kontrol etme durumudur.Bunu anlatmaya başlarken okuyan çoğu insan sorcaktır "nerden buluyorlar bu saçma şeyleri?" Bunu bir sosyal paylaşım sitesinde görmemle ilgimi çekti.Geçmiş zamanlarda da rüyamı kontrol ettiğim 1-2 uykum sırasında hatırladığım kadarıyla tüm fantezilerimi gerçekleştirmiştim.Evet tüm fanteziler :) Burdan sonrası tabiki her insanın ilgisini çeker ki benimde çekti. Lucid rüya görmek için internette araştırmalar yaptım. Renk yöntemiydi,youtubeden lucid dreming şarkılarıyla yatmaktı veya kendini çimçiklemekti gibi hepsini okudum. Tabii ki deneyimler çok farklı burda ezberden çok deneyimlerimi aktarmayı düşünüyorum.
    İlk zamanlar çoğu yöntemi denememe rağmen en etkili olanı şu oldu; Kendimi gün içinde dalgın olduğum zamanlarda rüyada mıyım diye soruyodum içimden. Bu belki saçma gelebilir ama öyle yaptım. İlk zamanlar dalgınken bunu yapmak zor gelsede zamanla alıştım. Bilimsel verilere göre yılda sadece 2 kez lucid olurmuşuz. Bense bir haftada 3-4 kez oldum. Burda ilk hatırladığım lucid deneyimini aktarayım.
    O gece yine lucid rüya müzikleri bulup açtım ve yattım. İçimden sürekli lucid olmak istiyorum diyodum ve dalmışım. Rüya gördüğümde bir mağazada başladım. İlk önce istemsizce kafamın dikine gidiyodum. Kasa görevlisi ile konuşurken rüyada mıyım diyip kendimi çimcikledim ve o da ne? Hiç bir şey hissetmiyodum. Hemen bunun bir rüya olduğunu anladım. Arkamı koşarak çıkış kapısından geçtim. -Eskiden beri rüyada camdan atlamaya alışıktım- Kapının çıkışında balkon vardı ve aşşağıya atladım. Zaten indiğimde hiç bir şey olmadı.(Aman korkunuz varsa geri dönün,Kalp krizi geçirebilirsiniz) Aşşağıda havuz vardı tamamen kendimdeydim. Duvara bir yumruk attım. vurduğumda elim geri tepti fakat acı hissetmedim. Havuzdan biraz su içtim. Boğazımı ıslatıyordu fakat doyurmuyordu. Geldiğim yöne döndüm baktım ki geldiğim gibi değil değişmiş.Köpük partisi vardı daldım milletin arasına dans etmeye başlıycaktım ki annem uyandırdı.
    Tabi bunları anlatırken uzun geliyo ama çok ta uzun sürmedi. 2 dakika falan sürdü eğlenceliydi. Her ne kadar hikayemi sansürlü anlattıysam da lucid görmek sanıldığı kadar zor değildir.En az bir hafta uyanır uyanmaz rüyalarınızı yazarsanız. Aynı rüyayı gördüğünüzde beyniniz rüya olduğunun farkına varcaktır. Bunun bir sonraki basamağı astral seyehattir.Tabi bu konular hala muamma şunlarıda ekliyip bitireyim. Fizikçiler formülle paralel evreni hesaplamışlar fakat normal yaşamda uygulayamamışlardır.Duyduğum kadarıylada yapılan çalışmalar gizlenmektedir.
    Teşekkür ederim.. AKIN



  • Rüya zaten 2 dk surmuyor yazı niye uzun bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstün açık uyuma emi oğul
  • Onlerden , ozelden yardimci olabilir misiniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğümüz rüya 1 saat olabilir fakat bunları sadece saniyeler içinde görmüşüzdür.
  • Bende çok takılmıştım bu konulara. Ama sadece 2 defa rüyada olduğunun farkına varabildim. Ama pek rüya gören yada hatırlayan birisi degilim . göremeyince insan soğuyor tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYoqA -- 8 Eylül 2014; 22:55:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal paylaşım sitesinde takılırken şu bilgiyi gördüm: Rüya içinde kendi kontrolünüzü ele almanız durumunda lucid rüya görüyorsunuz demektir. O zaman 2 kız arkadaşıma anlattım. Onlarda denememi söylerdiler ve başardım. Lucid rüyadan uyandıktan sonra kendimi çok dinlenmiş hissediyorum,o sabah erken kalkıyorum ve enerji dolu oluyorum. Ciddi anlamda güzel bir his.
  • Bana da olmuştu bir keresinde yarı yarıya istediğimi yapmıştım. Arada sırada rüya içinde aynı mekanda daha önce rüya gördüğümü de hatırlıyorum. Ancak hiç istemiyorum rüya görmek. Karanlık bir şekilde yatayım uyanayım.
  • tüm fantezileri gerçekleştirdin değilmi ?? yalan söylüyorsun, 3 rüyamdan biri lusid fakat ben bile her istediğimi tam olarak yapamıyorum o kadar deneyimim olmasına rağmen. Arkadaşlar lütfen burada her söylenene inanmayın adam rüyasında herşeyi yaptım diyor , kardeş sen ne saçmalıyorsun allah aşkına rüya zihin olayıdır . Sen rüyanda lusid oldun diye istediğin yere gidip istediğine istediğini yapabileceğinimi sanıyorsun ? Her allahın günü lusid oluyorum başımdan bir sürü olay geçti rüyada , neler neler gördüm ama ben her istediğim fanteziyi hala yapamıyorum.
  • Lucid rüya yaparsanız gerçek hayattan zevk almamaya başlayabilirsiniz.Hiç bulaşmayın gençler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada oluyor arada sırada bu lucid olayı istediğimi yapmak yerine istediğim zaman kendimi korkutuyorum vücudumu soğuk hissediyorum daha bulutlarda yürüme olayına gelmedim :P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r4hm4n

    tüm fantezileri gerçekleştirdin değilmi ?? yalan söylüyorsun, 3 rüyamdan biri lusid fakat ben bile her istediğimi tam olarak yapamıyorum o kadar deneyimim olmasına rağmen. Arkadaşlar lütfen burada her söylenene inanmayın adam rüyasında herşeyi yaptım diyor , kardeş sen ne saçmalıyorsun allah aşkına rüya zihin olayıdır . Sen rüyanda lusid oldun diye istediğin yere gidip istediğine istediğini yapabileceğinimi sanıyorsun ? Her allahın günü lusid oluyorum başımdan bir sürü olay geçti rüyada , neler neler gördüm ama ben her istediğim fanteziyi hala yapamıyorum.

    Çok göreceli bir kavram. Herkesin yeteneği aynı değil.
  • ben yarı uyanık bir şekilde iken rüya görürsem onu azda olsa kontrol edebiliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞevketMarco

    Lucid rüya yaparsanız gerçek hayattan zevk almamaya başlayabilirsiniz.Hiç bulaşmayın gençler.

    Aynen, Lucid rüya gördükçe öyle bir dünyada yaşamak istersiniz, gerçek dünyadan soğursunuz. Psikolojiniz bozulur.
  • bende lusid rüya gördüm bi kere ama durduk yere adamlar beni kovalamaya başladı manyak gibi genelde kaçtım yani uçarak falan öyle her istediğimizi yapamıyoruz bende lusid görünce yanıma 2 rus alırım diyordum ama gerçek hayat gibi birazda aslen . Belki de biz lusid gördüğümüzü sanıyorda olabiliriz yani. Bi de son zamanlarda rüyada olduğumu farkedince rüya çöküyor ve kararıyor. Geçen rüyamda bi adam gördüm mıııııııııyykkk diye manyak manyak bağırıyordu lan niye kedim gibi miyavlıyorsun dedim aha gerçekten kedim miyavlıyor dememle rüya çöktü ve heryer karardı uyandım ya :'( rüya olduğunu fark ettiğimde bu oldu bunu nasıl önleyebilirim ?
  • kardeşim sen bu işin aslını bilmiyorsun boşver . hiç girme bu konulara . Rüyaları tam kontrol etmek için geçmişte ne kişiler uğraşmış da yapamamışlar fakat bazı büyücüler bu ilmi öğretiyorlarmış sende bana gelmiş yetenek diyorsun , bu konuda bilgin yok bari forumları falan araştır. Bu tür şeyler yetenekle olmaz , zamanla olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.