Şimdi Ara

Osmanlı'da Türk düşmanlığı var mıydı? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
3.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    sen mustafa armağan mı kadir mısıroğlu mu okudun? bu saçmalıklar onların lafları
    ben senin yerine bir ek yapayım, ingiltere baktı hilafet kalktı, lozan ı onayladı, çünkü hilafet gibi dini kurum istemedi dinsiz olmamızı istedi
    yav he he

    ingilterede başbakan george un nasıl düştüğünü bir araştır istersen, şu söz onundur:
    ne yapalım, tarih yüz yılda bir dahi yetiştirir, bizim şanssızlığımız da bu yüzyılda bu dahinin Mustafa Kemal olması
    ingiltere korkup kaçmadı, biz yunan ı denize dökünce, ingiltere anlaşma ateşkes önerdi, mudanya ateşkesi yapıldı
    sonra lozan görüşmeleri başladı, ama anlaşma olmadı görüşmeler kesildi, ingiltere ve türkiyede savaş hazırlıkları başladı, şimdi burayı iyi oku, ingiltere boğazlar ve istanbul için savaş kararı aldı, ama sömürgeleri asker göndermeye yanaşmayınca ve ingiliz halkı da savaş istemeyince lozan görüşmeleri yeniden başladı ve anlaşmaya varıldı, madem ingilterenin Mustafa Kemal ile bir anlaşmazlığı yoktu da neden İsmet Paşa aylarca lozan da sinir harbi yaptı? milli mücadele başarı kazandığında ingliizler üç buçuk atıyordu korkudan, çünkü bu başarı sömürgelerindeki hakimiyetini de etkileyecekti, nitekim de etkiledi, hindistandan çekilmek zorunda kaldılar, hint müslümanları milli mücadele sırasında bize para yardımı da yapmışlardı, hatta artan para ile iş bankası kuruldu
    sen gerçek tarihi, objektif yazarlardan oku öğren kardeşim böyle olmaz bu iş, bilmemek ayıp değil sorup öğremmemek ayıp
    ingiliz başbakanı çanakkale önlerinde türk askerine ateş açılması talimatı veriyor, adamın koltuğu gidecek, halkına biz boğazlar için oradayız demiş, ama oradaki sağ duyulu general bu emri dinlemiyor ve türk askerine ateş açmıyor, Atatürk zaten orduya harekat emri vermiş, ingilizler yunan ı maşa olarak kullandı, kendi askerini yollayamazdı çünkü halkı zaten bizim orada ne işimiz var diyordu, ayrıca ingiltere tek kalmıştı, fransa ankara ant ile çekilmiş, italya zaten hiç müdahil olmamış hatta izmir meselesindeki küskünlüğünden ötürü bize el altından silah ve uçak satmıştı, güzel kardeşim ordu yoktu, para yoktu, silah yoktu, bunlar zaman içinde kuruldu, senin dediğin gibi olsa kimse zaten ingiliz mandası amerikan mandası demezdi, nasıl olsa ingiltere osmanlıyı yıktı çeker gider diye bakılırdı, düzenli ordu ancak birinci inönü savaşında faaliyet gösterebildi, onda da çok eksiği vardı, hatta ordununun büyük taarruza kadar eksiği bitmedi, sakarya savaşı öncesi tekalifi milliye emirleri ile halk elindeki son kırıntıları da vermiş asker bir nebze donanmıştı, düzenli ordudan önce kuvayı milliye başarabildiği kadar düşmanı durdurmuştu, burada özelllikle Yörük Ali Efe yi saygı ve rahmetle anıyoruz,, ruhu şad olsun, şunu da bil, Atatürk ingilizlerin onayı olmadan evet samsun a gidemezdi, giriş çıkışlar tutulmuştu, Atatürk görev ile samsun a gitti, ama görev vatanı kurtarmak değildi, yani resmi görev bu değildi, oradaki halkın elinde kalan 3-5 silahı toplamak ve sakın direnmeyin itaat edin işgaller anlaşmaya uygundur diye halkı ikna etmekti, ingilizler de bu yüzden izin vermişlerdi, sonrasında ne olduğunu biliyoruz, Atatürk geri çağrılacak, sonra görevden alınacak, ardından yakalama kararı ve idam fermanı çıkarılacaktı, hepsi de padişah tarafından imzalandı, lozan neden hilafetin kaldırılmasından sonra ingiltere tarafındaan onaylandı- bunu da anlatıp bitireceğim, bunun hilafetin kalkması ile alakası yok, öyle denk gelmiş bir tarih, hilafet zaten ingilizlerin işine gelen, kullandıkları bir kurum, hilafetin kaldırılmasını hiç istemiyorlar, hatta hintli ajanları ile haber yolluyorlar, adam ingiliz ama güya hintli müslüman gibi bize haber yolluyor, sakın hilafeti kaldırmayın diyor, şu anda da aynı oyun var, emperyalizm asla demaokratik düzen, halk egemenliği istemez, bir tek adam ister, böylece o bir adamı yönetip koca ülkeyi sömürmek daha kolaydır, daha az masraflıdır, yani sen geç o kendi düzenine benzer düzen kuruldu diye bizi destekledi laflarını, deli raporu olan adamları okuyacağına biraz objektif tarih yazarlarını oku
  • tarihin bir bilim olduğunu, belgelere dayanması gerektiğini unutma, belgelere dayanmazsa tarih değil masal olur, o zaman ben de kafama göre bir şeyler yazar tarih diye yuttururum
    bu karşı devrimci yazarlar belge sunmazlar, sunamazlar, ne yaparlar biliyor musun, belge diye bir başka karşı devrimcinin kitabını alıntılar, bak benim dediğim bu kitapta da var, belgeli diye halkı kandırmaya çalışırlar
  • Bahsettiğiniz şahısları tanımıyorum.

    Bu konuyu tekrar araştıracağım.

    Fakat, ingilizlerin 1.dünya savaşı sonrası güçsüz düşmesi hatta sömürgelerinden çekildiği gerçeğini göz önüne aldığımızda bu dediğiniz gayet mantıklı oluyor.

    Benim atatürke ve cumhuriyete özel bir düşmanlığım yok, osmanlıcıda değilim, o bitti gitti. Bazı arkadaşlar Atatürk düşmanı olduğumu ima ettiler ama alakası yok.

    Fakat oturmayan taşlar var onları dillendiriyorum. Bize anlatıldığı gibi olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 8 Mayıs 2016; 13:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 19:41:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K A N U N İ

    quote:

    Orijinalden alıntı: fincankahve

    şimdi arabistan çöl, tarım yok üretim yok sadece ticaret var
    yayılacaksın fetih yapacaksın ki dini yaymak deyip hem askeri hem mali yönden güçleneceksin
    hz alinin kaç kafa kestiğini bir araştır istersen
    islam tamamen fetih dinidir, Eyüp Ensarinin mezarı ise bir rüya tabirine dayanmaktadır. Rüyamda ben de çok defa sayısal lotoyu tutturduğumu görüyorum ama çoğu hafta 2 bile tutmuyor, ne iş?
    cihadı 1. dünya savaşında gördük, araplar cihadı anladı ama bize karşı cihat yaptı



    Arap bize karşı cihat yaptıda, Türk ne yaptı acaba? Osmanlıyı Türkler yıktı aziz kardeşim. Biz yıktık biz. Mesele Arap olunca nasılda Osmanlı sevdalısı oluyorlar hayret.
    Son dönemde İngilizlerinde gazlamalarıyla herkes Osmanlıya sırt çevirdi, Arap, Türk, Ermeni vs vs. Fakat sen burada Arabın yaptığını görüyorsunda, neden yüzyıllarca Osmanlıya tek bir başkaldırı yapmayıp, vergi ve asker gönderdiğini görmüyorsun? Neden?

    Hz Ali'nin kestiği başlardan haberim var, hainlerin başını kesmiştir.

    Rüya ile bulunduğu iddiası belki efsanedir fakat adamın mezarı bellidir be kardeşim, bu kadarda şey yapmayın yani.

    Mısır Memlukları veya Kölemenler denilen devletin gerçek adını biliyor musunuz?

    "Ed Sultan'ı Devlet't Türkiye"dir (Türk Devleti)di.

    1.Türk devleti adını tarih sahnesinden silen de Yavuz Sultan Selim'dir.

    2. Kanuni, Şah İsmail'e Osmanlıca mektup yazarken, Şah ismail'in yazdığı mektuplar Türkçe'dir.
    3. Kanunin batıda savaştığı ülkeden Jermen imp. Şarken'dir.

    Okuduğunuz kitapların sonunda kaynakları verilirse, doğruluk oranı yüksektir. Verilmeyenleri okursanız, tarih hakkında roman okumuş olursunuz.

    Türklerin Tarihi, Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 yıl, Jean-Paul Roux
    Sayfa: 261, Sanat

    ...Nizamülmülk'ün yaptıkları temel niteliktedir. Nizamülmülk, mÜSLÜMAN ORTODOKSLUĞUNU (doğru yol - SÜNNİLİK) güçlendirmek ve yaymak amacıyla bir Kuran okulu ya da daha bir din üniversitesi sayılan, yeni bir mimari ve KÜLTÜREL yapı olan MEDRESE'yi yarattı. Ama bu mimari ve kültürel yapı haksız olarak bir Kuran okulundan ya da üniversitesinden ibaret sayılmıştır. Aslında daha çok İNGİLİZ "KOLEJ"ine veya EĞİTİM ve ARAŞTIRMA kurumuna benziyordu...

    Celalettin Rumi (Mevlana)
    Hayat Ansikl., Sayfa: 820 (Doğum yerei ve kimliği)
    ...Mevlana,'da Türklük sevgisi çok güçlüdür. Türk ırkını övmekten (Tebrizli Mehmet Şemsettinle tanışmasından ve uzun tartışmalar sonrası) çok hoşlanır. O yüzyılda Türkçe, Anadolu (ANA- DOLU)da ileri bir şiir dili olarak daha gelişmemiş bulunuyordu. Mevlana da bu yüzden, şiirlerinde FARSÇA kullanıyordu. Hatta, BUNA ÜZÜLEREK söylediği şu mısra pek ünlüdür: <<ASLEM TÜRK EST E GERÇİ hindû güyem>> (Her nekadar FARSÇA söylesem da, aslım TÜRK'tür.

    Büyük Türk Sözlüğü
    HİNDÛ: (hi. f.). Hind'in BRAHMAN AHALİSİNDEN adam, BRAHMA DİNİNDE Hind'li.

    Kitap okumak da budur. Mevlana Hz. kendi deyişiyle kimliğini açıklamıştıe. Hind,stan'da doğmuş, Brahman ahaliden birisi imiş, BRAHMA DİNİNDE ve öğretilerini, ŞEMS'le tanışmasına kadar Konya'da büyüklere vaazlar verim çocuklara da dersler veriyormuş. Şems'le tanışmasından sonra birdaha Müslümanların arasına dönmemiştir.

    MEVLANA
    Mesnevi, 2. Cilt, Çeviri: Veled İZBUDAK, İstanbul.. 1957 - MARİF BASIMEVİ
    Sayfa: 21, beyt: 255
    "Yüzbinerce 'LÂHAVLE' OKUYAN Şeytan'a bak; EY Âdem, İBLİS'i gör, bak, nasıl YILANDA gizlenmiş!" (Yılan, tıpçıların sembolüdür!)
    1. Cilt, sayfa: 310, beyt: 3895 , İstanbul. 1960 - Milli Eğitim Bakanlığı, 3. baskı

    "O zaman yüzlerce ÂDEM (ADAM/ERKEK)'in perdesini yırtar, yüzlerce YENİ MÜSLÜMAN olmuş SUÇSU, günahsız İBLİS yaratır!"

    Ortodoks Hıristiyan: Kutsal (KUT) bakire Meryem ANA diyor!
    Müslümanlar da KUTSAL (KUT) ANA diyorlar!
    Katolikler ise: KUTSAL İSA (KUT) erkek diyorlar!

    Katolikler, ATA erkillik güderken, Ortodokslar ve Müslümanlar ANA erkillik güdüyorlar.

    Bütün dinlerin çıkış merkezi Hindistan'dır. Budisler ATA erkillik güderler, Barahmanlar ise ANA erkillik güderler.

    Tü-rk'üm diyenlerin Tanrısı: Alkan'dır. Alkan'ı temsil eden, Al bayrağımızdır. Ay, müslümanların Kut-s-Al anaya ait yumurtayı sembolize eder ve oradan gelir. Yıldız da Erkeyi semboliz eder. Bunun için Türklkerde ATA ve ANA eşlittir!

    Zaten tıpta erkek "o+" bu Haç denen semboldür, dişi de ">" budur.
    Haç dedikleri Katoliklerin sembolüdir. ">" bu da 1826 öncesi Ortodoksların dişi semboli idi. 1826'da Yunan Kralklığının İngilizler tarafından tanınması ve Rusların da destek vermesi ile kurulmasından sonra bu ">" ikona/sembolden vaz geçilerek, bütün patrikhaneler üzerine Kutsal haç/Ata erkilli sembolü konmuş olup, Ortodoksluğu bitirmişlerdir.

    Ortodoksluk kalktığı için EKÜMENLİK de 1826'da sonlanmıştır!

    "BİRTÜRK DÜNYAYA BEDELDİR!" Mustafa Kemal Atatürk

    Neden? Kainat, Allah'ın aynasıdır! Aynadaki görüntüde gerçeklik olmadığı için, Hayaldir! Türk ise Alkan Hücresindeki "o+" Haç denilen gerçek erkektir. Bunun kendisinden yarattığı bedenlerin tümü hayaldir. Dünyadaki bedenlerin tümü ölsede, bir Alkan hücresi varsa, onun içindeki erkekten tüm ölmüş olan bedenler tekrar dirilebilir/dirilir. M. Akif Ersoy (Tüten enson ocak, o benim milletimin YILDIZIDIR parlayacak!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Din meselesine girmeden;

    Üzerine çok çalışmadım, okumadım ama 2 sorunun cevaba götürebileceğini düşünüyorum.

    1- 19. yüzyıla kadar günümüzdeki gibi bir Türklük ya da millet/ulus bilinci var mıydı?

    2- Türkmen sözcüğü ve o zamanlardaki kullanımı ile şu anki bakış açısı aynı şey mi?(Konuyu açan arkadaşın paylaştıklarında bile bunun cevabı bulunabilir.)

    Bir Tarih bölümü öğrencisi olarak 19. Yüzyıla kadar milliyetçilik diye bir şey duymadım ben.

    Buradaki hakaret olan şiirlere padişahın kese altın verdiğini de duydum ama bu tüm Türklerle alakalı bir şey değil Sipahilerin çoğu Türk olur zaten benim bildiğim adam niye kendi askerine de hakaret edip karşısına alsın. Burada bahsettiği Türkler dağlarda yaşayan sürekli göçtükleri için doğru düzgün vergi alınamayan belki de belirli bir yere iskan ettirilmeye çalışılan Türk'lerdir. Bu Türkler'den bazıları da Safeviler'le iş birliği yaptığı için sevilmez çünkü kendi devletini satmak her şekilde hainliktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 9 Mayıs 2016; 0:33:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı döneminde benim naçizane araştırıp gördüğüm, düşmanlık belki ağır bir kelime, çok doğru ifade etmiyor olabilir ancak Türklere, Türkmenlere, Anadolu ya karşı bir yok sayma, önemsiz görme, devlette iyi kademelere gelememe, toplumun en kötü şartlarında, en alt tabakada yaşayan insanlar oldukları benim gördüğüm ve kaynaklardan öğrendiğim.


    Zaten insanların da akın akın, toplu şekilde Şah İsmail'e, Safevi devletine gitmek istemeleri, topluca ona katılıp devlet kurmak istemeleri de bundan.

  • Anadolu Türkleri gocebe yasamis Türkmenler yörükler Alevi olmalari sebebiylede, Osmanli sunniligi devlet mezhebi olarak kabul edince buyuk baskilara maruz kalmislar. Turkmenlerin Sah Ismaile katilma sebebide mezhepleridir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.