Şimdi Ara

Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce Turkcell İletişim Merkezinden 450TL ye aldığım Asus Zenfone 4 Akıllı telefonu klavyem elverdiğince incelemeye çalışacağım. Eğer kusurumuz olduysa şimdiden affola diyerek, telefonu tanıtmaya başlamak istiyorum.

     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi

    Kutu içeriği resimde görüldüğü gibi sadece usb kablo, şarj cihazı, batarya ve yalandan bir kitapçıktan ibaret.

    Cihazı ilk elime aldığımda ne çok kalite nede plastik hissi veriyor orta karar. Cihazın arka kapağını açmak ise tam bir işkence ama güzel tarafı arka kapak garç gurç oynamıyor.

    Gelelim cihazın kağıt üzerindeki özelliklerine:

    115 gram ağırlığında ( bu boyutta bir cihaz için çok hafif sayılmaz )
    Çift Çekirdek Intel Atom Z2520 işlemci
    PowerVR SGX544MP2 Gpu
    1GB Ram
    TFT 16milyon renk 480 x 800 piksel, 4.0 inş (233 ppi) ayrıca gorilla glass 3 özelliği var ( ekran beni oldukça tatmin etti "fiyatına göre" )
    8GB dahili depolama alanı ( tamamı kullanılamıyor İşletim Sistemi yarısına yakın bir kısmını alıyor. )
    Micro Sd genişleme soketi
    1600MAH batarya
    5mp arka Vga ön kamera
    1080P video kaydı
    Android 4.3 Jelly Bean İşletim Sistemi ( Kitkat gelecek )

     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi

    Kağıt üstündeki özellikler bunlar ama asıl önemli olan bu özelliklerin kullanıcıya ne derece ve nasıl yansıdığı, İşlemci, Ram ve GPU üçlemesinde
    cihazdan yana herhangi bir sıkıntım olmadı. Yüklediğim her uygulamayı sorunsuz takılmadan kasmadan kullanabiliyorum. İş oyun kısmına geldiğinde Real Racing 3, Asphalt 8, Boom Beach, Minion Rush gibi oyunları kasmadan sıkıntısız bir şekilde oynadım ve halada oynamaktayım. Bu yazdığım oyunlar arasında yüksek grafikli olan oyunları kasılmadan oynama sebebinin ekran çözünürlüğünün düşük olmasının olduğunu unutmamak gerek.

    Ekran:
    Gelelim ekrana piksel piksel kalitesiz bir ekran değil hatta fiyatına göre iyi olduğunu bile söyleyebilirim. Ama ekranın sinir bozucu kısmı malesef ekran parlaklığını ayarlayan sensorunun bulunmaması, buda şu anlama gelmekte ışıklı ortama çıktığınızda elle ekran parlaklığını açmanız gerekiyor yoksa ekranı malesef göremiyorsunuz özellikle
    güneşli ortamlarda

    Depolama:
    Depolama kısmına geldiğimizde 8GB dahili hafızanın neredeyse yarısını Android işletim sisteminin kapladığını görüyoruz. Fakat hafıza kartı taktığınızda uygulamaları ve oyunları
    hafıza kartınıza kurabiliyorsunuz. Almak isteyen veya alacak arkadaşlara bir kötü haberim var. Kesin olmamakla beraber kitkat güncellemesiyle beraber malesef bu özeliğe
    veda edebiliriz. Yani sadece dahili hafızaya uygulama kurabiliriz. Root yapan veya yapacak arkadaşlar farklı yöntemler bulabilirler.

    Arayüz:
    Arayüz kısmına geldiğimizde akıllı telefonumuz Zen UI adında bir arayüz kullanıyor. Uygulama galeri vs.. kilitleyebiliyorsunuz. Telefon görüşmesi yaparken görüşmeyi kayıt edebiliyorsunuz. onun dışında şimdilik gözüme fark yaratacak bir özellik çarpmadı.

    Ahize:
    Cihazın ahize sesi çok yüksek değil ve hafif tizli geliyor. Güncellemeyle düzeleceği söyleniyor.

    Hoparlör:
    Hoparlör sesi düşük özellikle zil sesi bana göre baya düşük.

    Batarya:
    Sıkıntı konu şu ki 1600mah bataryası bulunan cihaz malesef ki yoğun kullanımda kullanıcıyı pek tatmin etmiyor. Telefon sürekli elimden düşmez diyenlerin bu telefondan kesinlikle uzak durması gerekiyor.

    Kamera:
    Kameraya geldiğimizde 5mp olan kamera gündüz çekimlerinde bana göre gayet başarılı gece çekimleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim zira telefonda flash bulunmamakta. Ön kamerayı denemedim gerçekten çok kötü ön kamerayı yok sayın. Örnek resimler aşağıda artistlik resimler çekemedim :) normal önüme geleni çektim umarım kamera hakkında size bir fikir verebilir.

     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi
     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi
     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi
     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi
     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi
     Asus Zenfone 4 Kullanıcı İncelemesi



    Sonuç:
    Sonuca geldiğimizde bu cihaz kimlere göre ve kimlere göre değil.

    Ben sürekli mesajlaşırım, telefon elimden düşmez, sürekli oyun oynarım diyorsanız kesinlikle bu telefondan uzak durun çünkü bu telefon kesinlikle size göre değil çünkü bataryası malesef buna elverişli değil.


    Gün içersinde sosyal ağlara bakarım, arada sıkılınca oyun oynarım, sadece sosyal ağlara anlık fotoğraf koymak için fotoğraf çekerim, uygun fiyatlı bir cihaz arıyorum diyorsanız verdiğiniz 450TL nin hakkını veren bir cihaz aynı fiyattaki diğer markaların cihazlarına baktığınızda bunu daha net anlayabiliyorsunuz.

    Çok ayrıntılı bir inceleme olmadı cihaz hakkında merak ettiğiniz yazmayı unuttuğum herhangi bir konu hakkında yorum atarsanız elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaktas -- 5 Eylül 2014; 22:17:58 >







  • güzel inceleme eline sağlık.
  • Cihazı 2 gün kadar kullandım.4.4.2 güncellemesinden sonra birisiyle görüşme yaptıktan sonra mutitask menüsüne geçtiğimde belli bir müddet android sistem ui.com durduruldu gibilerinden hata verip ana ekrana dönüyordu ve duvar kağıdı kendini değiştiriyordu..Bu durum kendi kendine düzeliyordu yada illede cihazı kapatıp açmak gerekiyordu..Sanıyorum son güncellemede ufak tefek problemler var..Onun dışında herhangi bir problemle karşılaşmadım...
  • Arkadaşlar nişanlıma almıştık bu telefondan.Çok güzel bir telefon.Yanlız 2 sorum olacak.

    Bende s3 mini var.Mesaj hatırlatıcı var.İstediğin süreye ayarlıyorsun mesela 10 dakika.Sana mesaj geldiğinde okumadığın sürece 10 dakikada bir ses çıkararak hatırlatıyor.Zenfone 4'te bu özellik yok mu acaba bulamadım bir türlü.

    Birde Facebook'ta fotoğraf çekmeye girmiş nişanlım.Hangi uygulamayı kullanmak istiyorsunuz diye sorunca sadece bir kere yerine Retrica seçmiş ve her zaman demiş.Artık Facebook uygulamasına girip fotoğraf çekmeye bastığımızda sürekli Retrica açılıyor.Bunu nerden değiştirebiliriz ?
  • inceleme iyide zaten by telefonun detaylı incelemesi forumda mevcut herkesin kendi başına inceleme yazması hoş değil bence.
  • Cihazı uzun araştırmalarım sonucunda bugün satın almaya karar verdim ve aldım. Cihaz beklediğimden daha iyi çıktı menü arası geçişler hiç takılmıyor çok seri uygulama açılışlarında da aynı seriliği koruyor. Cihazın tek eksi yönü bataryasının 1600mah olması daha yüksek mah bir batarya daha güzel olurdu. Bu fiyata alınabilecek tek cihaz bu bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.