Şimdi Ara

Aldığım araba 'change' çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 ay önce araç almıştım. Geçen hafta, ruhsattaki motor numarasıyla, aracın gerçek motor numarasının farklı olduğunu anladım. Ama şase numarasında bir sorun yok. Aracın "change" olduğunu düşünüyorum.

    Ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum...



  • Mağduriyet şöyle gideriliyor, aracı arkadaştan alacaklar. Çete ise ve yakalanırsa arkadaş sıraya girecek parasını almaya çalışacak.

    Eğer yakalanırsa, davası falan tabi parasını da tahsil edebilirse minimum 3 yıl sürer bu olay. Bu sürede de o para olur pul.

    Geçmiş olsun, inşallah öyle bir şey değildir.
  • Change derken, numara farkı çok mu, bir iki hane falan mı?
  • önce bulunduğunuz il veya ilçedeki emniyet birimine gidin. durumu belirtin. şikayetçiyim dediğinizde başvurunuzu işleme alacaklardır. eğer büyük bir ilçede yaşıyorsanız mutlaka asayiş bürosu vardır. onlara bağlı oto hırsızlık birimi olur genelde. change durumundaki araçlara uzman ekipler bakar. umarım muğduriyetiniz giderilir.
  • change tabiri bahsettiğiniz olayla örtüşüyor. bir şekilde ya motor sizin arabaya sonradan takılmış ya da şase numarası o arabaya sonradan takılmış.

    bu arada önemli soru bu : bir iki hanede mi sıkıntı var. motor no tamamen mi farklı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suti0

    önce bulunduğunuz il veya ilçedeki emniyet birimine gidin. durumu belirtin. şikayetçiyim dediğinizde başvurunuzu işleme alacaklardır. eğer büyük bir ilçede yaşıyorsanız mutlaka asayiş bürosu vardır. onlara bağlı oto hırsızlık birimi olur genelde. change durumundaki araçlara uzman ekipler bakar. umarım muğduriyetiniz giderilir.

    Mağduriyet şöyle gideriliyor, aracı arkadaştan alacaklar. Çete ise ve yakalanırsa arkadaş sıraya girecek parasını almaya çalışacak.

    Eğer yakalanırsa, davası falan tabi parasını da tahsil edebilirse minimum 3 yıl sürer bu olay. Bu sürede de o para olur pul.

    Geçmiş olsun, inşallah öyle bir şey değildir.
  • Araç lüks sınıf bir araç mı ?
  • vize yapılırken hata yapılmış olabilir..Bizimde aracımızda zamanında mukerrer çıkmıştı, az kalsın aracı kapatıp istanbula yollayacaklardı..Büyük ihtimal tüvtürk e gönderip doğru şekilde yazılıp tekrar emniyet müdürlüğüne gönderecekler.
  • Motor numarasının harf grubu aynı ancak rakam grubu farklı. yanlış yazılma gibi durum değil gibi geldi.

    Aracı tüv türk'e götürdüm motor numarası çok ters bir yerde olduğu için okuyamadılar, onlar yetkili servise gönderdi. Bu şekilde orjinal motor numarasını öğrendik. Orjinal numarayı emniyetten sorgulattığımızda bu numaraya ait hiç bir kayıt çıkmıyor.

    Yetkili servisin kayıtlarına baktığımızda herhangi bir uyuşmazlık çıkmıyor. Yani üzerindeki orjinal motor no. ile kayıtlar birbiri ile uyuşuyor. Ama ana sorun ruhsatta yazan numaranın farklı olması...
  • Emniyet yanlış girmiştir büyük ihtimalle, can sıkacak bir şey yok, emniyetten düzelttirirsiniz, yeni ruhsat alırsınız olur biter

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1-2 rakam farklı olsa yanlış girildi derim ama 5-6 rakam komple yanlış
  • Olabilir, ben benim arabanın plakasını beklerken emniyette, şasi numarasını (faturada yazan) komple yanlış girmişler.. İptal edildi dosya, pazartesi'ye kaldı denildi, rica ettim, birde Borusan'dan sıkıştırdılar hallettiler.. Sabah 8'de girdiğim emniyetten akşam 17:15'de çıktım.. Arabayı da teslim almam 18:00'ı bulmuştu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Eylül 2014; 20:32:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • organik20 O kullanıcısına yanıt
    Düzeltirler büyük ihtimal, polis numaraları girerken önüne iki evrak açıp evrakın başını doğru sonunu yanlış yazdıysa alın size 5-6 rakam farklılık bence sayıya takılmayın farklı rakamlar dizi halinde yan yana veya grup grup şeklinde ise o büyük ihtimal memurun hatasıdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor üzerinde okunan no ile yetkili serviste aynı şasi üzerindeki no aynı ise hiçbir sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka ne ?
  • mr.shadowx kullanıcısına yanıt
    Evet hocam aynen oyle bir durum var gibi...

    Marka VW
  • kopyala yapıştır sorunu olabilir. ruhsat yenileme sırasında aynı yanlışlık bende de olmuştu. bir sonraki muayeneye kadar ellemeyin. boşuna masraf olmasın.
  • sorunu çözebildik. yazım hatası olmuş.
    motor no tespit: 50 TL
    yeni ruhsat basımı: 160 TL + zaman kaybı ve stres

    ahh bu devlet işleri...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: organik20

    sorunu çözebildik. yazım hatası olmuş.
    motor no tespit: 50 TL
    yeni ruhsat basımı: 160 TL + zaman kaybı ve stres

    ahh bu devlet işleri...

    memurun hatasını siz ödediniz
  • geçmiş olsun... bu şekilde kurtardığınıza sevinmelisiniz.. sonu çok daha kötü bitebilirdi.. memurların hatası yüzünden insan bazen bu şekilde uğraşabiliyor ama günde o kadar numara giren bir kişi de hata yapabiliyor sonuçta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: organik20

    hocam 1-2 rakam farklı olsa yanlış girildi derim ama 5-6 rakam komple yanlış

    Emniyetteki adamın yanlışlığıdır. kendimden örnek vereyim. Günboyu bilgisayar başındayım. Akşama kadar kafa 1 milyon oluyor. Önümde kağıt. Bir isim var. Mehmet diye. Ben tam o ismi yazacakken biri geliyor. Hasan'ı gördün mü diyor. Ona cevap verirken ekrana mehmet yerine Hasan yazıyorum.

    Buyur işte. Ben veya başkası farkedene kadar oradaki isim Hasan olarak kalıyor. Muhtemelen o memura da aynısı olmuştur. İlk iki harfi yazmıştır. Tam numaraları yazacakken tel gelmiştir. Veya işgüzarın biri aramıştır. Başka numaralar yazmıştır yanlışlıkla.

    Umarım anlatabilmişimdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.