Şimdi Ara

Askere gidiş ile ilgili spesifik bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu anda üniversite 4.sınıf öğrencisiyim. Haziran-Temmuz gibi mezun olacağımı düşünüyorum. Aynı zamanda lisans AÖF mezunuyum.

    Örgün eğitim aldığım bölümün belgeleri Ağustos'a yetişmeyeceği ve zamandan kazanmak için AÖF lisans diplomamı kullanarak 2015 Ağustos'ta askere gideyim diyorum. Gitmeden öncede örgün bölümümü bitiririm. Bu mümkün müdür?

    Nüfusa kayıtlı olduğum ilçenin celp dönemi Mayıs 2015 imiş. Bu ne demek oluyor ben Ağustos 2015'te gidemez miyim yani?

    Bir de diyelim Ağustos'ta gitmek üzere Aöf diplomasıyla başvurdum Haziran'da örgün bölümümden mezun oldum ben bir bölümden daha mezun oldum bunu da ekleyin bilgilerime diyebilir miyim?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincee -- 28 Ağustos 2014; 19:12:08 >







  • Çoğu kişi bu konuları bilmiyor sanırım, cevap gelmemiş.

    İlçenin celp dönemini falan unut önce, onlar eskidendi. İstediğin celp döneminde gidebilirsin bu sana bağlı bir durum.
    2015 ağustosta gitmek istiyorsan tecil bozdurma ve ön kayıt işlemleri muhtemelen 1.5-2 ay önceden yapılır. Mesela haziranda tecil bozdurma yapılsa temmuzda kaydın alınır ve ağustosta gidersin.
    Sistem 2 gruba ayırdığı için 2. grupta da gidebilirsin yani eylülde.

    Diyelim ki aöf diploman ile kayıt oldun ve sonra mezun oldun örgün diplomanı aldın. Canın isterse örgün bölümünü de kayıt ettirebilirsin sisteme ama değişen birşey olmayacaktır. Tamamen zaman kaybı. Yinede sen bilirsin tabii ama bence gerek yok.

    Özetlemek gerekirse; aöf diplomanı al haziranda herhangi bir şubeye gidip kayıt tarihlerini öğren ağustos celbi için. Sonra ağustosta mı eylülde mi gitmek istediğine karar ver, diğer diplomayla hiç uğraşma.




  • Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi pek kimsenin bilgisi yok sanırım. Cevabınız için öncelikle teşekkürler.
    Cevap gelmeyince askerlik şubesine sormuştum. Sizin gibi celp dönemi seninle ilgili değil demişti ve diğer getirdiğin diplomanın bir bağlayıcılığı olmaz demişti. Okuduğum bölüm havacılıkla ilgili olduğu için o diploma üzerinden gitmek istiyorum. Şimdilik aynı bölümden mezun kişileri araştırıyorum eğer bir artısı yoksa o diploma üzerinden gitmeme de gerek yok demektir. Mayıs 15'ten önce başvurursan büyük ihtimal 1.grup gidersin denildi, kesin değilmiş tabiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.