Şimdi Ara

İSVEÇ te protesto yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Atların altında kalan 5'i ağır onlarca gösterici yaralandı.
    İSVEÇ'in Malmö şehrinde Limhams meydanında ırkçı partiye karşı gösteri düzenleyen ırkçılık karşıtları polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Atlı polislerin müdahalesi sonucu atların altında kalan 5'i ağır onlarca gösterici yaralandı.

    Limhams Meydanı'nda toplanan bir grup ırkçı partiyi protesto etti. Göstericilere atlı polisler müdahale etti. Sert müdahale sonrası onlarca gösterici atların altında kalarak yaralandı. Yaralıların arasında, eylem için Kopenhag'dan Malmö'ye gelen Danimarkalıların da da bulunduğu bildirildi.

    Malmö şehrini de kapsayan Skaane bölgesi nöbetçi basın sözcüsü Louise Ercolina yaptığı açıklamada, "Olaylar sırasında ağır yaralanan 5 kişi hastanede tedaviye alındı. Hafif yaralılar ise ayakta tedavi edildiler" dedi.

    Bir görgü tanığı ise, “Ben en az 3 kişinin başından ağır yaralandığını gördüm. Polis acımasız davrandı" dedi.

    Emniyet sözcüsü Katrin Bergquist, yabancı düşmanı İsveçlilerin Partisi'nin Malmö şehir merkezinde yaklaşan seçimler nedeniyle kampanya yürüteceğini öğrenen ırkçılık karşıtlarının kalabalık bir şekilde saldırıda bulunduklarını savunarak, "Bizim atlarımız göstericileri dağıtmak için kullanıldı, ama bu arada yaralanan sadece bir kişi gördüm" dedi.

    Irkçı partiye karşı yaklaşık bin kişinin protesto gösterisine katıldığı bunlardan yaklaşık 200'ünün Danimarka'dan giden ırkçılık karşıtları olduğu bildirildi. Emniyet müdürlüğü olayları yatıştırmak için 400 polisin görev yaptığını bildirdi. Olayların hala yer yer devam ettiği, polisin bir çok caddeyi kapattığı bildirildi. Gözaltına alınanların sayıları hakkında ise bilgi verilmedi.

    Öte yandan İsveçlilerin Partisi Başkanı Stefan Jakobsson ise bölgeden polis koruma altında uzaklaştırıldı.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.