Şimdi Ara

RC Uçak motor tekleme sorunu(motor düzgün dönmüyor,ESC-Motor sorunu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modelim el yapımı jet görünümlü ama pervaneli bir uçak. Videoda gördüğünüz gibi gaz verildiği anda sanki motorun bir kablosu bağlanmamış gibi titriyor pervane. Kullandığım ESC, emax2'in 30A modeli. Bu esc(emax 30A), başka bir motoru çok rahat çalıştırıyor. Başka bir ESC(Art Tech 20A) de bu motoru(jetin motorunu) rahatlıkla çalıştırıyor ama bu esc 20a olduğu için tam gazda yetersiz kalıp akım kesiyor. 30a esc aldım bunun için ama yeni aldığım esc de jetin motorunda böyle bir durum ortaya çıkardı.

    Emax'in esc'leri programlanabilen bazı parametreler barındırıyor bildiğimiz gibi; timing,start mode parametrelerinde tüm seçenekleri denedim. Motoru defalarca esc'den ayırıp bağladım, fark etmeyecek olmasına rağmen kabloların yerini değiştirdim, konnektörleri söküp direkt lehim ile temas sağladım. Değişen hiçbir şey yok.

    Art Tech'in 20A'lik esc'si ile konnektör dahi kullanmadan direkt bant sararak kabloları bir arada tutup denediğimde bile çalıştırdığını gördüm ama bana gereken kapasitedeki emax 30a esc ile sorun başlıyor.

    Video:http://www.youtube.com/watch?v=dnAZM1KlPfw







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.