Şimdi Ara

Makinede sıcaklık sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Merak ettiğim bir konuda biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Konu makinenin kasasının ısınması.

    Bir ay öncesine kadar Oly E-PM2 kullanıyordum. 4 ay kadar kullandım. Herhangi bir zaman diliminde makinenin sındığına şahit olmadım. Daha önce de E-P2 kullandım o cihaz da ısınmıyordu. Vizörlü bir makine ile devam etmek için E-M10 aldım. Geldiği ilk gün doğal olarak menüyü bolca kurcaladım ve makinenin bayağı ısındığını farkettim. Sıcaklık sağ tarafttan başlıyor ve aşağı kadar iniyordu. Aldığım yerle görüştüm ve bunun normal olmadığı söylendi. Yaklaşık 20, 25 gün servis vs turlarından sonra yeni bir makine gönderildi.

    Gelen makine de ısınıyor. Video denemedim sadece fotoğraf çekiminde ve menü karıştırırken ısınmaya başlıyor ve kullandıkça artıyor. Bir süre sonra avuç içini terletecek sıcaklığa ulaşıyor. Daha fazlasını denemedim.

    İngilizcem çok iyi değil ama netteki araştırmalarımda pek ısındığına dair bir şey göremedim. Testlerde de bahsedilmiyor gibi. Forumda kullanan bir kişi biliyorum ona sordum ama henüz cevap gelmedi. M4/3 bölümünden ubeyd de E-M1 kullanıyor. O da makinenin bir miktar ısındığını söyledi fakatt bire bir karşılaştırma yapamadığımız için aradaki farkı bilemiyorum.

    Makine sorunlu mu değil mi bilmiyorum. 2 de 2 problemli makine almak çok olası değil. Elimden çok fazla makine de geçmedi. Yakın dönemde kullandığım üç aynasızdan sadece M10 da böyle bir ısınma ile karşılaştım. Aldığım firmanın da makinenin yeni bir model olması sebebi ile çok fazla bilgi sahibi olmadığı kanaatindeyim.

    Şimdi benim asıl merak ettiğim orta ve üst segment makinelerin de ısınıp ısınmadığı. Makinenin ısınması normal mi? Ne kadarlık bir sıcaklık uzun vadede problem teşkil etmez? Ya da hakikaten 2/2 sorunlu makine almış olabilir miyim?



  • Bir fotoğraf makinesinde ısıyı ne arttırabilir ki? İlginç? İşlemci desen 100-200 mhz birşeydir tahminim, livewiew'de uzun süre kalıp sensörün ısınması desek sadece menüyü kurcaladım diyorsunuz bu da elendi. Verdiğiniz bi ayrıntıdan hareketle benim fikrim batarya üzerine, sağ taraf ısınıyor diyorsunuz; makinenin sağ tafası neredeyse tamamen bataryaya ayrılmış. (E-M10 Batarya** ) Isının daha doğrusu sorunun kaynağı batarya gibi. Bugünlerdeki aşırı sıcaklarda hiç ısındığını farketmediğim telefonumun batarya kısmı bazen elimi yakacak kadar ısınıyor. Benim fikrim bu yönde Bu seçeneği de şöyle test edebilirsiniz; ısının arttığını farkettiğiniz anda bataryayı çıkartıp makinenin ve bataryanın ayrı ayrı sıcaklığına bakın, belki buradan çözebilirsiniz kaynağı.
  • Konuyla ilgili uzmana da danışmak lazım; Dr. @jiddi ameliyathaneye!
  • Benim kullandığım makineler de:

    *uzun süre video çekerken,
    *çektilmiş yüksek çözünürlükteki uzunca bir videoyu makineden izlerken,
    *çekilmiş çok miktarda fotoğrafa arka arkaya ve seri bir şekilde bakarken,

    bir miktar ısınıyor. Ne kadar? Hani cep telefonunuzla 20-30 dk konuşursunuz ya onun gibi. Ben normal karşılıyorum, sonuçta işlemciler çalışıyor, devrelerden akım geçiyor...
  • tevfikteo kullanıcısına yanıt
    Hocam batarya kaynaklı bir sorun olsa bile bunu kolayca tespit edebileceğimi sanmıyorum. Şöyle ki; pil ile makinenin ana elektronik aksamı aynı bölgede. Her ne ısınıyorsa birbirini etkiler diye düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim tabi.
  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da batarya ısınıyormuş gibi geldi, yoksa ısı üretecek ne olabilir ki? Batarya ömrü olması gerekenden kısa ise o zaman ciddi anlamda üzerine düşmek gerek bence, biryerlerde kısa devre, vs. olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icinde islemci var kullandikca isinir normal. Islemciyi surekli tutulan tarafa koymalari sacma olmus tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

    Icinde islemci var kullandikca isinir normal. Islemciyi surekli tutulan tarafa koymalari sacma olmus tabi.

    Islemciyi tutulan tarafa koyduklarını bilmiyordum, o zaman normal gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Isınmayan modeller de kullandım. İşlemci ayrıcalık ise yani belli makinelere özgün bir durum ise bilemiyorum tabi.

    Dediğimi de yanlış anlamayın kesin işlemciden değildir demiyorum ama şimdiye kadar kullandığım 5,6 makine içinde ilk kez ısınanı ile karşılaştım. Hem ısınması da çok hızlıca oluyor.
  • Simdi birkere isinmayan makine olamaz. Islemci hadi eski yavas desek sensor kendisi isinir. Ufak makinalarda lcd surekli acik o isinir. Sizin makinanin islemcisi saniyede 7-8 kare 4mb civari fotgrafi isleyip kaydedecek guctedir en kotu. Birde bunun fullhd video islemesi var. Bunlar oyle eh denebilecek islemci kapasitesiyle olmaz.

    Ben kesin olarak bildigimden yazmadim ama grip e yakin koymuslardir islemciyi diye dusunuyorum lcd ile yan yana olmamasi icin. Hem lcd acik hem makinayi kurcalayinca isinmasi dogal yani. Benim D600 bir sure sonra yuzumu terletiyor fotograf cok cekince. Kucuk alan, aktif sogutma yok, isi dagili icin uygun degil plastik kapli govde. Normal yani. EM5 icin isinip kapandigindan yakinanlar var nette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz yeni Canon 600D alıp kullanma kılavuzunu baştan sona okudum. Kılavuzda, uzun süre canlı çekim veya video sonrası ısınabileceği hatta çok ısınırsa cihazın kendini kapatacağı ve soğuyana kadar açılmayacağı yazıyordu. Demek ki ısınıyormuş:)
  • Pek az anladığım kadarıyla makinelerde ciddi ısınma mümkün ve normal karşılanıyor. Demek ki ben şimdiye kadar minimum ısınan modeller kullanmışım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.