Şimdi Ara

ACİL YARDIM LÜTFEN AİRTİES 6271

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA ARKADAŞLAR ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR
    evde A.P. olarak kullandıgım airties 6271 yanlış firmware yüklemelemesi yaptım güncelleyelim derken hepden modemden olduk
    power ve eternet ledleri yanıyor ama arayüze giremiyorum normalde verdigim ip 192.168.2.37.iken şunda ag adaptöründen gördügüm kadarıyla 169.254.210.144 diye bir ip almış denemedigim yol kalmadı reset hiçbir işe yaramıyor bir çok kombinasyonla denedim reseti ama çalışmadı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim



  • ayrıca nette böyle bir yazı buldum tplink için ipleri degiştirip denedim ana modem olan airties 5452 de işe yarıyor ama 62 71 e baglanamadım



    Uyarı: Bu yolu TP-LINK firmasının Çin'deki yetkililerinden bizzat yazışarak öğrendim ve sorunumu çözdü. Ben de bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Lütfen bu yolu aygıtın bozulabileceği riskini göz önünde bulundurarak izleyin. Ayrıca çözüm de garanti değil. En doğru bilgi tp-link.com adresinden ulaşabileceğiniz Çinli yetkililerde. Ben sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum.

    Sorunun Kaynağı

    Benim aygıtımın donanım sürümü 2.3 (V2) idi. Ben tp-link.com sitesinden yanlışlıkla donanım sürümü 3 olan (V3) bellenimi (firmware) indirip kurdum. Daha sonra alet V3 sürümüne yükseldi, ancak V2 sürümüne geri dönemedim. V2 bellenimini yüklemeye çalışırken şu uyarıyı alıyordum: HATA: Güncelleştirme Başarısız... Hata nedeni: Yüklenen dosya modem tarafından kabul edilmedi. İngilizcesi: ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... The uploaded file was not accepted by the router.

    Özetle Ver 2.3 olan aygıta V3 bellenimi yükledim ve V2'ye geri döndüremedim. Sonuçta aygıt kullanılamaz duruma geldi.

    Şimdi amacımız aygıta eski bellenimi yüklemek ve çalışır duruma getirmek.

    Çözüm

    Çinli yetkililer bana şu yolu önerdi ve sorunum çözüldü:

    1. Modemi bilgisayara bağlayın. Güç ve ethernet bağlantı ışıklarını yanıyor olmalı.

    2. Windows XP'de Başlat > Çalıştır yolunu izleyin ve çıkan pencereye cmd yazıp Tamam'a basın. Karşınıza Windows komut sistemi ekranı gelecek. Windows 7'de ise başlat düğmesine basıp arama çubuğuna cmd yazıp, çıkan sonuçtan cmd'yi seçin ve çalıştırın.

    3. Komut sistemi ekranında telnet 192.168.1.1 yazın ve Enter düğmesine basın. Windows 7'de Telnet kurulu değil. Kurmak için Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Windows özelliklerini aç veya kapat yolunu izleyin ve listeden Telnet istemcisini seçip Telnet'i kurun.

    4. Size kullanıcı adı ve parola soracak. (Password: ) Oraya modeme giriş kullanıcı adınızı ve parolanızı girin. Bu parola başlangıçta admin olan parola. Hatırlamıyorsanız aygıtı sıfırlayın, parola admin olsun. Bana sadece parola sordu, kullanıcı adı sormadı ki o da admin.

    5. Karşınıza Copyright TP-LINK vs. şeklinde bir yazı gelecek. Oraya sys modelcheck off yazın ve Enter düğmesine basın. Burada ekranda old model check flag: on ve altındaki satırda new model check flag: off yazması lazım. (Yazmazsa da devam edin, bende 2. denemede yazdı bu ve öyle çözüldü. Bu noktada sanırım eski bellenime dönme sırasındaki kontrol devre dışı bırakılıyor.) Ancak henüz işlem tamamlanmadı. Komut sistemi ekranını kapatın ve bir sonraki adıma geçin.

    6. Şimdi sıra geldi aygıtı eski hâline çevirmeye, yani eski bellenimi kurmaya. Nasıl mı? Öncelikle, aygıtın altına bakıp donanım sürümünü öğrenin. Benimkinin altında Ver 2.3 yazıyor O zamanhttp://www.tp-link.com/tr/support/download sayfasından en güncel bellenimi indiriyoruz.
    Sonra tarayıcıdan 192.168.1.1'i açıp Bakım > Yazılım (İngilizcesi Maintenance > Software) yolunu izliyoruz ve indirdiğimiz bellenimi seçip Güncelleştirme düğmesine basıyoruz. Bu sırada aygıtı elektriksiz bırakmayın, aygıta müdahale etmeyin. İşlem bitince modem kapanıp açılacak.

    7. Ardından aygıtı ya sayfadan ya da üstünden sıfırlayın ki kendine gelsin. ADSL ayarlarınızı yapın. Sonra gelsin internet. :D
    Not:yanlış yüklenen dosyanın ismiyle doğru olan dosyanın adı aynı olunca kabul ediyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.