Şimdi Ara

Ati' den Stream Computing teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ati, ekran kartlarındaki işlem gücünü grafik işlemlerinin yanında diğer uygulamalarda da kullanımına imkan sağlayan "Stream Computing" adlı teknolojisini bugün duyurdu. Ati, Stream Computing sayesinde, GPU' ların işlem gücünü sadece fizik hesaplarına yardımcı olmakla bırakmıyor aynı zamanda giriş seviyesi hesap işlemlerini yapmasına da olanak sağlıyor. X1900 serisi grafik kartları ile beraber kullanılabilir hale gelen Stream Computing' in hızlandırma sağladığı alanlardan bazıları şimdilik şu şekilde açıklanmış;

    Homeland security: Kimlik tanımlama ve görüntü analizi gibi güvenlik uygulamalarında Stream Computing sayesinde işlemlerin hızlandırılması mümkün olabilecek. Hava alanı yada stadyum gibi yerler uygulama alanı olarak örnek verilebilir.

    Financial forecasting: Büyük firmalar risk analisi ve fiyatlandırma politikaları gibi hesaplar için çok büyük işlem gücüne ihtiyaç duyuyorlar. Monte Carlo simulasyonları, Black-Scholes modelleri gibi methodların işlemleri çok uzun zaman alan hesaplar. Ati yaptığı açıklamada Stream Computing sayesinde bu hesapların süresinde büyük oranda kısalma sağlanabildiğini belirtmiş.

    Database searching: Çok geniş veritabanlarında arama yapmak zorunda kalan firmalar için Stream Computing ile arama işlemini kısaltmak ve ekstra işlem gücü ihtiyacını ortadan kaldırmak olası. (Örneğin kendi üzerinde 512Mb 1.2ns hızında bellek taşıyan bir ekran kartının veritabanında arama yapması, işlemci+sabit disk konfigürasyonuna göre çok daha hızlı ve düzenli olacaktır)

    Consumer applications: Dünya çapında kullanılan yazılımsal uygulamaların tamamı ( işletim sistemleri ofis uygulamaları vb) Stream Computing' in nimetlerinden faydalanabilecekler.

    Videogames: Stream Computing' den önce de Ati GPU' ları oyunlarda fizik hesapları için oldukça ağır şekilde kullanılıyordu. Gerçek hayattaki fiziksel hareketleri oyunlara adepte etme yolunda çalışmalar devam ediyor.

    Özetlemek gerekirse Ati, Stream Computing ile beraber GPU' lardaki işlem gücünü oyunlardan ayrı olarak diğer uygulamalarda da kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor. Kullanım alanı sadece burada yazılanlarla sınırlı değil tabiki, çok daha geniş. Böylece aynı bilgisayar hacminde yapılabilen hesap sayısı artacak bunun sonucu olarak yer ve enerji tasarrufu sağlanacak. Henüz daha çok yeni fakat ileriye dönük düşünüldüğü zaman kazandıracaklarının büyük olduğu kesin.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4285




  • İşte Kullanıcı Memnuniyeti için çaba harcamak buna denir 100 lerce dolar verip aldığımız neredeyse kasanın içindeki aygıtların yarsı kadar para tutan bu grafik ünitelerinin sair zamanlarda oyun oynamazken de kullanılabilmesi çook iyi bir amaç vistadan önce böyle bir işe başlanılması çok yerinde

    Tek bir problem var niye x1900 ve üzeri???

    bence bütün kartlar fayda miktarı değişse de bu amaç için kullanılabilir

    e atinin de bu işten bi karı olsun tabi yeni kart almaya zorlayacak bizi (X850XT kullanıcısıyım)
  • Haber için teşekkürler. Atii her zaman başarılı zaten. Bir de daha az güç isteyen kartlar yapsalar başka birşey istemem.
    Teknoloji ilerledikçe ve hızlar yükseldikçe ihtiyaç duyulan enerji de artıyor. Ama esas teknoloji, daha az enerjiyle daha fazla iş yaptırabilmektir.
    Malesef bunu başaran yok.Varsa da ben bilmiyorum. Amd ve intel bu konuda daha başarılı bence.
  • gzl walla
  • biz x1900 alana kadar daha neler çıkar
  • ee Arkasında amd var


  • Ati zaten x1000 serisi ekran kartlarında avivo sayesinde video kodlama özelliği ekleyerek bu tür bir sisteme giriş yapmıştı. Şimdi aynı sistemin video kodlamanın dışında uygulamalarda da düşünülmesi gerçekten güzel bir gelişme.
  • işletim sistemi ve ofisuygulamalırına yardımcı olacağını belirtmiş....acaba ne kadar etkisi olacak...? herhangi bi test bulan varmı?
  • böyle yuksek bi ekran kartini kim nie evine alsin ki
  • anandtech in haberine göre x19... ile yapılan testlerde cpuya göre 20-40 kat hız farkı varmış.zaten gpuların cpulara göre çok abartı güçlü oldukları bilinen bir gerçekti.inşallah vistanın çıkışıyla beraber g80 ve r600'de bu özelliğin kapsamı genişletilerek daha fazla uygulamada gpuların gücünden yararlanabiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Arheneus

    anandtech in haberine göre x19... ile yapılan testlerde cpuya göre 20-40 kat hız farkı varmış.zaten gpuların cpulara göre çok abartı güçlü oldukları bilinen bir gerçekti.inşallah vistanın çıkışıyla beraber g80 ve r600'de bu özelliğin kapsamı genişletilerek daha fazla uygulamada gpuların gücünden yararlanabiliriz.


    vista bırseylerı degıstırcek o kesinde bir çıksa yaşlandım bekle bekle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.