Şimdi Ara

Yasal Unlock ne kadar yasal ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dönemler de bu tür siteler baya çoğaldı, merak ettiğim konu bu tür Unlock işleminin ne kadar yasal olduğu...

    İphone ve operatörlerin koymuş olduğu bu sim kilitler nasıl açılıyor?
    Gsm operatörle mi görüşülüyor?



  • operatörlerin kendi cihazlarına ait kilitleri appledan herhangi bir izin almaksızın sistemleri üzerinden kaldırabilme yetkisi bulunmaktadır. bunun için apple sadece şu cihazın kilidini kaldır demesi gerekmektedir. herhangi bir evrak bilgi vermesine gerek bulunmamakta cihaz saten kendine ait imei ile bu kayıt altında tutuluyor.

    gelelim unlock olayına.

    sistem şu şekilde işliyor normalde cihazı satın alan ilk sahibi tarafından yapılabilen bir işlem bu başka kişiye yapılmıyor. hani nasıl hattınla ilgili bir işlem yapmak istediğin zaman senin hat sahibi olman gerektiğini başka bir kişinin yaptıramayacağını söylüyorlar ya sana onun gibi

    peki bu adamlar nasıl yapıyor ? firmalar içersindeki elemanları yardamıyla !

    sadece müşteri hizmetleri aranıp bir iki bilgi verilerek unlock işlemini başlatabiliyor sahibi ve burada tüm insiyatif görüşmüş olduğu müşteri temsilcisinin elinde. bilgileri sen doğru söylersen o açar sen doğru söylemezsen o da işlemi yapmaz.

    bu firmaların bu tür yerlerde adamları var ve işlemi onlara yaptırdıklarını düşünüyorum. bilgi yerine para alıyorlar ki güzel bir para çoğu firmanın unlocku hiçte ucuz değil.

    iphone kilidinin açılması ne müşteri için ne firma için çok muhim önem taşıyan bir durum değildir. bu yüzden yasal oluyor ve herhangi bir sıkıntı çıkmıyor.




  • Eyvallah hocam bilgi için teşekkürler.

    Ama diğer açıdan kafama takılan operatörün 2 yıl içindeki getiriri düşünerek kontratlı ucuza sattığı bir ürünün bir kaç ay içinde kırılıp diğer operatörlere açık hale gelmesi şirketi zarara sokmaz mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.