Şimdi Ara

World of Tanks Blitz (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.033
Cevap
33
Favori
141.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Bu konu altında oyun hakkında fikir, taktiklerimizi paylaşabiliriz. Nicklerininizi de söylerseniz oyun içinde birbirimizi ekleyebiliriz.

    Oyunun pc versiyonun incelemesi genel olarak yeterli gibi bizim için ama yine de tank açıklamalarını yazacağım yüzeysel olarak.
    Pc versiyonu inceleme: http://forum.donanimhaber.com/m_41879806/f_//tm.htm#41879806

    Türkçe olarak tank incelemeleri ve eğitici videolardan oluşan kanal ,

    https://www.youtube.com/watch?v=ivrbu2UNGlE

    Başarı yüzdenizi artırmak için detaylar ,https://www.youtube.com/watch?v=gww3JKExfhI&t=5s


    Tank Avcısı: Adından da anlaşılacağı gibi avcı. Çok ağır hasarlar verir tek dahi atabilir. Bunların taretleri olmadığından (yani top sabit) tankın nişan aldığı noktaya doğru dönmesi gerekir. Zırhları yok denecek kadar azdır. Bu tankların rolü pusuya yatıp uzaktan yok etmektir.

    Hafif Tank: Bu tanklar hafif zırhları ve güçlü motorları sayesinde bir kelebek gibidir. Toplarının gücü zayıftır ve bu nedenle hızlıca dolum yapma yeteneğine sahiptir. Bu tanklar hasar vermekten çok gözetlemek için kullanılır. Böylece uzak bir noktada bekleyen tank avcısı düşmanları yok edebilir.

    Orta Tank: Bu tankların her kolda bir parmağı vardır. Orta seviyedeki zırhları,motorları ve topları. Her duruma uygundur.

    Ağır Tank: Bu tanklar bir kabus gibidir. Kalın mı kalın zırhları ve dehşet güçteki toplarıyla karşı takıma zor anlar yaşatır. Fakat oldukça hantaldır ve bir hafif tank etrafında döne döne vurarak onu deli edebilir.

    Şimdi deneyimleri açıklayayım. Her tank bir sonraki seviyedeki tankı açmak için deneyime ihtiyaç duyar. Her tank maç yaptıkça deneyim kazanır. Bunun yanında az miktarda serbest deneyim kazanır. Serbest deneyimler her tank için kullanılabilirken normal deneyim sadece kazandığınız tankta kullanılır.

    Premium Hesap: Maçlardan kazandığınız normal ve serbest deneyimi %50 oranında kazandığınız deneyime ekler. Altınla satın alınır.
    Örnek: Normal 1000 deneyim/ Premium 1500 deneyim

    Kredi: Savaş yaptıkça gelen yeni tank, donanım, mermi, malzeme almaya yarayan oyun içi parası
    Altın: Gerçek para ile alınan oyun içi para.

    Premium Tank: Altınla alınan tank türü. Kolay kredi kasması dışında tierindeki tanklardan üstün bir yanı yoktur. Hatta daha kötü bile olabilir.

    Elit tank: Bir tankın tüm eşyalarını (toplar, paletler vs [donanımları almanıza gerek yok] ) alırsanız o tank elit tank olur. Elit tanklardaki deneyim altınla serbest deneyime dönüştürebilirsiniz.

    MÜHİMMAT

    Yükleyebileceğiniz mermilerin sayısı ve tipi araca bağlıdır, maliyetleri ve ödeme türü farklı olabilir.

    Maliyet açısından, mermiler şu şekilde ayrılır:

    Standart mermiler: atış başına nispeten az miktarda Kredi ile alınırlar. Zırh-Delici ve Yüksek Patlayıcı mermilerin çoğu bu kategoriye girer.

    Premium mermiler: Kredi veya Altın ile satın alınabilen gelişmiş özelliklere sahip mermilerdir. Bu tür mermiler standart mermilerle karşılaştırıldığında daha etkin bir şekilde zırha nüfuz edebilirler ama sonuçta ciddi oranda daha pahalıdırlar. Sert Başlıklı Zırh Delici (APCR) ve Yüksek Patlayıcılı Tanksavar (HEAT) mermilerin çoğu bu kategoriye girer. Hiçbir şeyin iyi bir nişan almanın yerini alamayacağını unutmayın; vuruş açılarına ve karşılaştığınız düşmanlara dikkat etmiyorsanız premium mühimmat dahi başarılı atışlar yapacağınızı garanti etmez.

    Mermi Çeşitleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Dört sınıf mermi vardır:

    Zırh-Delici (AP) en sık görülen ve oyundaki silahlar için genellikle varsayılan olarak yüklenen mermilerdir. Bu mermi sadece düşmanın zırhına nüfuz ederse* hasar verir.

    Sert Başlıklı Zırh Delici (APCR) mermiler, AP mermilere oranla daha yüksek nüfuz değerine ve hıza sahiptirler. Genellikle, APCR mermileri bir tankın premium mühimmat çeşididir ama bazı X. Seviye tanklar bunlara standart mühimmat olarak sahiptirler.

    Yüksek Patlayıcı (HE) mermiler en yüksek potansiyel hasara fakat en düşük nüfuz değerine sahiptirler. Eğer bir HE mermisi zırhtan içeri nüfuz etmeyi başarırsa, tankın içerisinde patlayacak, çoğunlukla parçaların tahrip olması ve mürettebat üyelerinin tamamen etkisiz hale gelmesiyle sonuçlanan ciddi oranda hasara yol açacaktır. HE mermilerinin hedefe hasar vermesi için nüfuz etmelerine gerek yoktur: eğer mermi nüfuz etmezse tank zırhının dışında patlayacaktır. Bu, zırha ve vuruş yaptığı yüzeye bağlı olarak sadece küçük miktarda bir hasar verebilir. Bazı durumlarda düşük can puanı kalmış olan bir tankı imha etmeye ya da üssü işgal eden bir tankın işgalini sıfırlamaya yetecektir; nüfuz etmeyen AP mermiler kullanmaktan daha akıllıcadır. HE mermi tarafından bir düşman tankının dışına verilen hasar, paletler ve boşluklu zırh gibi kısımlar tarafından emilir; bu yüzden çok az veya hiç hasar verememe tehlikesine karşı hâlâ dikkatli bir şekilde nişan almanız gerekmektedir.

    Yüksek Patlayıcılı Tanksavar (HEAT) mermilere bazı tanklarda premium mühimmat olarak rastlanmaktadır. HEAT mermiler oyundaki en iyi nüfuz değerine sahiptir, en önemlisi, AP ve APCR mermilerin aksine mesafe arttıkça nüfuz değerini kaybetmezler. Nüfuz, AP ve APCR'de olduğu gibi merminin kinetik enerjisi ile değil, patlama sırasında ortaya çıkan bir parçacık akımının enerjisi ile sağlanır. Bu nedenle, HEAT mermiler aslında nüfuz etmezler fakat zırh boyunca yanarlar. Bu özellik aynı zamanda HEAT mermilerin temel dezavantajını açıklar: bunlar boşluklu zırha karşı neredeyse işe yaramazlar ve paletlere hasar veremezler. Her zaman olduğu gibi, dikkatli nişan almak esastır!




    AP

    Genel amaçlı mühimmattır. Pek çok tank ve silah için mühimmat yükünüzün çoğunu oluşturmalıdır

    Hasar vermek için nüfuz etmesi gerekir, bu yüzden dikkatli nişan alın ve karşılaştığınız düşmanlara dikkat edin.

    Küçük çaplı toplar için en etkili mühimmat çeşididir
    (premium mühimmat haricinde)

    APCR

    Çok yüksek nüfuza sahiptir ama uzun mesafelerde etkinliğini kaybeder.

    Normal AP mermilerle aynı hasarı vermelerine karşın daha maliyetli olmaları sebebiyle aşırı kullanmaktan kaçının.

    Acil durumlar için yanınızda birkaç tane bulundurun.

    HE

    İnce zırhlı araçlara ve açık kabinli tank avcılarına (M10 Wolverine gibi) karşı faydalıdır. Bütünüyle nüfuz edip, tam olarak hasar verebilirler.

    Düşük can puanı kalmış tankları imha etmekte veya nüfuz etmeden dahi hasar verebildiklerinden, üssü işgal eden bir tankın işgalini sıfırlamada etkilidirler

    Ateşlendiği anda, boşluklu zırh ve paletler üzerinde zayıf bir etki gösterirler.

    Çok büyük çaplı bir topunuz veya havan topunuz varsa bunları esas mühimmatınız olarak kullanmayı göz önünde bulundurun.

    HEAT


    Paletler haricinde ve yüzey boşluklu olmayıp, düz olduğunda en kalın zırh boyunca bile yanabilir.

    Ateşlendiği anda, boşluklu zırh ve paletler üzerinde nerdeyse hiç etki göstermezler.

    Acil durumlar için yanınızda birkaç tane bulundurun

    İmza

     [center][image]https://store.donanimhaber.com/f5/68/4d/f5684d84a3d3317d9d9b737b44f0ec92.jpg[/image]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_95801785/tm.htm][b]World of Tanks Blitz Oyuncuları[/b][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 15 Şubat 2017; 11:55:41 >







  • Birde asıl söylemem gereken şeyi söylememişim , tabi bunu sadece clanturk ve bizim klan için söylüyorum yabancı klanları bilmiyorum . Biz bu olayı 2 ay önce öğrendik , clanturk de max 3 ay önce öğrenmiştir. Ama oyunu yaklaşık 1.5 seneden fazla süredir oynuyoruz yanı charge olayı ile bizim istatistiklerin bir bağlantısı yok ama yine dürüst olayım ben noobluktan çıktıktan sonra hiçbir tier 9 ve 10 u yüzde 75 mürettebat ile oynamadım normal yollarla aldım altını direk yüzde yüzde yaptım.

    Yeni hesaptada hıcbır tankı stok oynamadım cunku birinci olmak gibi bir amacım vardı.
  • Gördüğüm kadarıyla güzel bir oyun indiriyorum şimdi online oynanıyor sanırım. Bağımlısı olabilirim :)
  • fatihgaucho kullanıcısına yanıt
    Online oynanıyor evet. İlk başta biraz zorlanabilirsiniz sizde 2 seviye hafif tank varken karşıda 4 seviye ağır tank olabiliyor zırhını delerseniz mucize gibi bir şey ama o zamanlar hemen geçiyor. Geliştirmeleri yapmayı unutmayın ben ilk başladığımda bidonlara aynı devam ediyordum silahları falan değiştirmeden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu biraz hortlayayım.
    Kimse oynamıyor mu bu oyunu? Niye bu kadar sessiz. Golden Joystick'te 2'lik aldık sevinmemiz lazım. Şu an x5 tecrübe kazanma fırsatı da var.

    ABD, Rus ve Alman tankarın tier 5-6 olanların tamamına sahibim (rus destroyerlar hariç). Beraber oynamak isteyen olursa beklerim.
  • Şu anda Blitz'e bağlanamıyorum sorun mu var acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben normal oynuyorum, sıkıntı yok. Ping 100 civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 27 Ekim 2014; 18:01:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    Şu anda Blitz'e bağlanamıyorum sorun mu var acaba?

    Ben de oyuna giriyor az önce maç da yaptım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hergün oynuyorum.e75 im var full e100 e az kaldı.isteyenle takım kurarız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre the king

    hergün oynuyorum.e75 im var full e100 e az kaldı.isteyenle takım kurarız.

    Hocam bana atın x5 i bile alamıyorum bu is8 yüzünden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickim:straussking :)

    bence bu oyunda ki en büyük sıkıntı ping muhabbeti.buna bir çare bulmaları lazım.oyundan soğutuyor.tabi bir de pusucular var ki çileden çıkartıyor insanı.bunun dısında iphone da hiç bir oyunu bu kadar oynamadım.gercekten keyif veriyor.bir de şarzı sömürmese..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre the king

    nickim:straussking :)

    bence bu oyunda ki en büyük sıkıntı ping muhabbeti.buna bir çare bulmaları lazım.oyundan soğutuyor.tabi bir de pusucular var ki çileden çıkartıyor insanı.bunun dısında iphone da hiç bir oyunu bu kadar oynamadım.gercekten keyif veriyor.bir de şarzı sömürmese..

    Hocam birazdan arkadaşlık atarım bekleyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Citizen


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre the king

    hergün oynuyorum.e75 im var full e100 e az kaldı.isteyenle takım kurarız.

    Hocam bana atın x5 i bile alamıyorum bu is8 yüzünden.

    nickiniz nedir hocam bulamadım ama?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sürekli sotalanıp bekleyenlere bende ayar oluyorum.. Ezik ezik durduğum yerden tank indireyim diyebilecek tek sınıf anti tanklardır. Onlarda bir noktaya kadar bekliyor ve bekledikleri yer belli..

    Aslında bu sotalanma olayına, oyun içinde oynamayanlara Dota 2'deki gibi bir çözüm bulmaları gerek.. Bıktırıyorlar çünkü..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapımcılardan cevap var, AFK'lara, kendi takımını bilerek vuranlara vb. zarar veren elemanlara cezai yaptırımlar geliyor. Bunun üzerinde çalışıyorlar ilerdeki güncellemelerle getirecekler.
  • Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    Süper o zaman.. Bıktırıyorlar çünkü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    Süper o zaman.. Bıktırıyorlar çünkü

    Şu mm ye de düzen gelsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Citizen kullanıcısına yanıt
    mm'den kastınız matchmaking (eşleştirme) ise ona düzenleme gelmeyecek maalesef. Bu sistem Blitze büyük WOT'tan getirildi ve aynı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Düzenlemek için baştan yazmak lazımmış, onu da yakın zamanda planlamıyorlarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 27 Ekim 2014; 23:15:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chronos1121

    mm'den kastınız matchmaking (eşleştirme) ise ona düzenleme gelmeyecek maalesef. Bu sistem Blitze büyük WOT'tan getirildi ve aynı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Düzenlemek için baştan yazmak lazımmış, onu da yakın zamanda planlamıyorlarmış.

    Ya lanet olsun şu is8 i aldığımdan beri zar zor maç kazanıyorum. Hayır is3 kullanırken takımı ben mi taşıyordum yani bu niye böyle saçmaladı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Citizen kullanıcısına yanıt
    İyi bir takım her zaman şart kazanmak için. Onun dışında her tank için eşleşmede +-2 tier kuralı var. Avantajlı tierlara sahip bazı premium tanklar hariç ve 1-2 tier hariçtir.
    Bazen ben son dakkaya kadar dayanıyorum geriye bir tank kalmış beni öldürüyor. Ortada bizim sazanlardan 2 tane daha var, ya salakça ölüyorlar yada afk oluyorlar sinirlerim tepeye vuruyor.

    Bu arada belki duymuşsunuzdur 1.4.0 güncellemyle birlikte ingiliz ağacı ve alman mouse ağacı geliyormuş. 1.5.0 ile beraber ise bize androidçiler katılacak Onun için de bence bu konuyu ana WOT bölümünde yapsaydık iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 27 Ekim 2014; 23:25:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar kendi ana konularını oluştursunlar ya da buradan devam etsinler.. bize ne? Oyun aynı nasılsa..

    Bende TR'de server kurulmasını istiyorum aslında.. Bugüne kadar gördüğüm en düşük anlık ping değeri 68ms idi.. 25mbit uydunet kullanıyorum genelde 80 - 100ms arası gidip geliyor. Yurtdışı çıkışlarımız rezalet olduğu için normal..

    Eskiden 1mbit adsl varken Battlfield 2'de 120ms'in altına düşmezdi, hiçbir gelişme yok demek ki 10 yıldan fazla oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 28 Ekim 2014; 0:19:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.