Şimdi Ara

modernleşmenin yanlış anlaşılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizim gibi az gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda çok gözlenen bir durum insanlar batının modasını , popüler olan şeylerini alıyoruz. Örneğin sosyal medya insanları istediği gibi yönlendiriyor insanlar hayatlarındaki boşluğu doldurmak için sosyal medyaya sığınıyorlar. Bu yorumlarımdan sosyal medyaya karşı olduğum sonucu çıkmasın dünya globalleşiyor artık ülke sınırları sanal olsa bile kalktı artık göre bilgi çağındayız. İnsanlar eskiden bilgiyi elde etmek için çok emek harcıyordu. Günümüzde ise insanların çoğu bir tık ötedeki bilgiye ulaşmak yerine twitterda olsun facede başkalarının profillerini sabah akşama göz gezdirmeler, bir söz veya bir fotoğraf paylaşsam kaç kişi bunu beğenir derdinde .Ayrıca o kadar ekledikleri arkadaşların takip ettiklerin kaçını tanıyorlar kaçınla konuşuyorlar sırf insanlar egolarını tatmin etmek derdinde. Cahil, araştırmayan ,günlük hayaller peşinde, üretmeyen , bağnaz düşüncelerden kafasını kaldırmayan bir nesil yetişiyor. Nasıl Osmanlının son zamanında modernleşme yanlılarının yaptığı gibi batının sadece modasın vb şeylerle uğraşıyoruz .Batı'nın bilimi üretkenliğini vs nedense almıyoruz







  • Almak isteyenlere devlet destek veriyor mu? Halkı eğitiyor mu? Hayır.

    Sorgulamayan, biat eden, sözde dindar özde kindar bir nesil yetişiyor.

    Şimdiki çocukların soyut düşünebilme yetenekleri neredeyse sıfır. Sadece ezber kafası.

    Ülkede öğretilen fizik, kimya, biyoloji derslerine bak. İnsan zekasına hakaret derecesinde. Salt ezber.

    Trenini Siemens'e ürettiren kafadan ne beklersin?

    Ülke o kadar mühendis kaynıyor? Bir tren üretmek mi zor?
  • En büyük sorunumuz tüm toplum olarak şekilcilik bataklığına saplanmak. Öz yerine şekil ön plana çıkınca çöküş dışında birşey olmuyor.
  • Şimd yetişen gençlerde maalesef umursamazlık, tembellik hat safhada. Bende gencim ve beraber yetiştiğim nesilin ne kadar boş olduğunu görüyorum. Milli duygulardan uzak, kitap dergi okumayı gereksiz gören,içine kapanık ve gerçekden boş bir nesil yetişiyor.. Bir kaç insanın bunu fark etmesi maalesef bir şeyi değiştirmiyor. Bi insan önce kendi hayatını düşünmedikçe kendi için birşeyler yapmadıkça bulunduğu toplumada faydalı olamıyor maalesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TerraMater

    Burada yumurta mı tavuktan - tavuk mu yumurtadan meselesi ortaya çıkıyor.

    Bir ülkede insan ne zaman yetişmeye başlamıştır ?

    Öncelikli olarak bilinçli ebeveynler ile çocuk yetişmeye başlar , çocuk çalışma disiplini kazanır sonra o ülkenin gelişmişliğiyle orantılı olarak eğitim sisteminde devam ederek şekillenir vb.

    Bizde ve ortadoğu ülkelerinin en büyük hatalı zihniyeti yaşamın nerede ise her yerinde Allah kerim zihniyetidir.

    Maalesef her koşulda Allah kerim zihniyeti ile anca ortadoğu ülkesi olunur.

    Gelişmiş ülkelerde sebep-sonuç ilişkisi ve rasyonel düşünce şekli yaygındır ve işte bugün meyvalarını alıyorlar, bize de onların ürettiği meyvaları satın almak kalıyor.

    TR'de kaç ebeveyn bugünkü ülke koşullarını değerlendirip çocuk sahibi olduklarında o çocuğun geleceği konusunda bir vizyon sahibidir ?

    Maalesef çok çok az.

    Vizyon sahibi olanların çocukları da TR 'de okumaz büyük ihtimalle.

    TR'de ebeveynler doğru düzgün yorumlanmamış Din'i dogmaların ve ortadoğu kültürününnde etkisiyle ürer ama
    salt üremek işin sadece ufak bir kısmıdır.

    Dünyaya getirilen bir çocuğun olgun, eğitimli, yetişkin, faydalı bir birey olması için yapılacak çok şey vardır gerekli.

    TR'de çocuk getirilir ve sonra son derece cacık vaziyette olan eğitim sisteminin de birlikteliğiyle saldım çayıra mevlam kayıra durumu ile gidilmeye çalışılır.

    ve gidilemediğini görüyoruz.




  • Maalesef ki haklısınız. Çocuk sahibi olmak çok ciddi bir konu. Kendilerinin bile geleceği garanti altında değilken belirli bir gelirleri yokken yada doğan bir çocuğa bir şey veremeyecekken çocuk yapmak niye? Anne yada baba olmak çocuğu dünyaya getirip sonrada başımdan gitsinde diye odalarına bilgisayarlar televizyonlar koydurmak demek değildir.Çocuk bu şekilde yetişmez yetişemez. Sonunda kendini tanımayan sevgiden insani değerlerinden yoksun biri olur çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.