Şimdi Ara

Tıpı Bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
3.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar öncelikle dalga geçecekler lütfen yazmasın. Biraz uzun yazacağım lütfen sabredip okuyun çünkü bu anlatacaklarımı türkiyede kaç insan yaşıyordur belki. Ben orta bir üniversitede tıp okuyorum 2. Sınıfa geçtim. Tercih yaparken aslında ne tıp ne müh ne diğer bölümleri istiyodum yani idealim olan bir bölüm yoktu. Ygsde 26 bin olduktan sonra lysde ilk 10 bine girdim. Adam gibi bir hedefim olmayınca tıpa gittim en yüksek puanlı diye. Şu an gerçekten hem tıpta hem de şehirde mutsuzum. Yök de farklı bölümlere geçiş yapılabilecek bir kanun çıkardı. Boğaziçindeki mis,uluslararası ticaret ve itüdeki mühendislikler aklımda var ama gerek boğaziçinin başvuru tarihi geçtiğinden gerek o bölümler ygsden aldığından o şans ortadan kalktı. Ailem çok karşı çıkıyor tıpı bırakmama sürekli itü inşaat mezunu az kazanan tanıdıklarını anlatıyor ama ben gerçekten tıp ve şehirden mutsuzum hep istanbul hayalim vardı. Ben mühendisliğe tıptan daha yakın hissediyorum kendimi ama türkiye gerçeklerini düşünüyorum. Ha mühendislik idealim olsa türkiye gerçeklerini düşünmem ama maalesef idealim yok. Sadece mühendisliği tıpa yeğlerim diyorum. Annem gideceğin her yerde mutsuz olursun öyle yapın var diyor. Arkadaşlar lütfen bu konuya hassasiyetle cevap verin çünkü sizin cevaplarınız geçişe son günler kala benim ve daha belki de nice insanların hayatına yön verecek. Normalde mühendisliğe de ilgim yok ama mat fiziği severdim. Hiçbir zaman beyaz önlük giyince mutlu olmadım. Ailem pişman olursun diyor sürekli çünkü maaşı ve şartları seni tatmin etmez diyor ama şartlar eşit olsa atıyorum hastanede çalışmak şantiyede çalışmaya göre daha kötü görünüyor bana çünkü hastaneden nefret ediyorum. Sonuçta meslek hayatının yönünü belirliyor ve bu kadar zor bir kararı verecek cesareti hala kendimde bulamadım. Şu an mutsuzum ama itüye gidince mutlu olacağımın garantisi yok. Yaşlanınca geri dönüp gençliğime bakınca gençliğimi yaşayamamanın pişmanlığını yaşamak istemiyorum. Siz neler önerirsiniz arkadaşlar. Sabredip okuduğunuz için de çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollyPeders -- 30 Temmuz 2014; 9:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bırakma bence ya. kaç kişinin hayali o tıp (bkz:ben) :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim öncelikle bayramın mübarek olsun benim anlatacaklarımda uzun sabret oku :)

    Şimdi orda yazmışsın ki itü inşaat müh. okuyup az alan insanlar var demişsin bak kardeşim şu devirde artık okuduğun üniversiteye değilde senin o bölümdeki tecrübene bakarlar benim babam inşaatçı olduğu için ben yaklaşık 6 7 mühendisli irtibat halindeydim bana tek kurdukları cümlü SENİN DİPLOMANA DEĞİL SENİN TECRÜBENE BAKARLAR eğer tıp ne bileyim uluslar arası v.b bir bölüm okuyacaksan sap gibi benim diplomam var ben burda 5000 lira en az maaşla alırlar yok bunu ederler öyle bi dünya yok artık istersen bazı iş ilanlarının verildiği siteler var oradanda bakabilirsi şirketlerin %99 u TECRÜBE ister :). Bu dediklerini değerlendir BEN BU MESLEĞİ SEVEREK YAPICAM TECRÜBE KAZANICAM DEDİĞİN BİR MESLEĞE GİTMENİ TAVSİYE EDERİM
  • Hem bölümden hem şehirden mutlu değilsin. Üstelik tıp okuyorsun. Böyle devam etmekte zorlanabilirsin ama belki de alisirsin. Hangi tip ve komite final ortalamani sorabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman derim doktorlar iyi kazanmasa kimse tıpı tercih etmez, tercih edenlerin %90'ı ya parası için ya da puanı yanmasın diye seçiyor. Kimsede bir doktor olayım hayat kurtarayım diye bir güdü yok. Okuması ve çalışılması en güç mesleklerden biri ama ülkemizde ne yazık ki mesleğin hakkını verebilen kişi az bu da ilk dediğim yüzünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliaktas123 kullanıcısına yanıt
    Senin de mübarek olsun. Cevap verdiğin için öncelikle teşekkür ederim kardeşim. En ve tek büyük sorunum işte sevdiğimden emin değilim. BEN BU İŞİ SEVEREK YAPACAĞIM diyebilseydim geçen sene direk yazardım zaten ama tıpı okudum ve sevmediğimden eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hei. kullanıcısına yanıt
    helal olsun çok doğru konuştun .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hei. kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynen dediğin sebeplerden seçtim tıpı ama benim yerimde olduğunu düşünsene aylarını verip çalışıyosun ama idealin yok çevre baskı yapıyor sen de alışırım diye çekip gidiyosun .itüde mutlu olacağımı bilsem çeker itüye giderim kaybettiğim senelere de acımam ama hadi orda da mutsuz olursam geri dönüşü olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir meslek istemiyodum alışırım puan yaptım o kadar yanmasın puanım diye geldim zaten tıpa ama bir senede mutsuz oldum. Şehrimi boşver orta anadolu şehri. Ortalamam 70

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş yazın o kadar uzun değil.
    @ Dh Ahalisi: Adam gibi cevap verecekler okusun.

    Bak sen doktorluğu çoktan kendi kafanda bitirmiş gibi gözüküyorsun ama ilk olarak sana Tıp'ı sevmeye çalışmanı tavsiye ederim. Dr. House dizisini izledin mi bilmiyorum. pdö bölümü varmış tıpda. Ben 3 yıl önce sorduğumda bu bölüm Türkiye'de yok dedi çok akıllı birkaç kişi(!) Kendimi boğaz içi endüstriye göre hazırladım. sınavdan 1 ay önce anti depresan almaya başladım doktor tavsiyesiyle.40dk da biten sıınav 1 saatte bitmez oldu. Lys'ye girdim full beklerken 7 y geldi falan. Ben yıl kaybetmemek için tercih yaptım. İtü'ye gideceğim. Oradan yatay geçişle endüstri veya işletme müh'e geçebilirim belki... Bir plandır bu mesela. Sen bunu yapmamışsın. Kendini dinlememişsin ki hiç...
    Tıp seçince illa pratisyen olmuyorsun. Çalışınca yapabilecek potansiyele sahipsin. Ama ilgin olmadıktan sonra o 9 yıl geçmez kardeşim. Para emin ol her türlü kazanılıyor potansiyel dahilinde. ben diş hekimliği yerine (iş garantisi+yüksek maaş) mühendislik yazdım. Az bocalamadım değil. Ailem dişçiye götürdü,fizyoterapi uzmanlarıyla görüştürdü falan vs. Herkes ayrı yerlerden ayrı baskılar yaptı. Son güne kadar listemde ilk sırada diş vardı. Son gün değiştirdim.hatta songünden önceki gece diyim. Durmadan niye kendimi anlatıyorum; senin bir zamanlar yapman gereken şey belki de buydu.

    YUKARIDA BAYA YARDIRDIM DİREKMAN BURDAN DA BAŞLAYABİLİRSİN OKUMAYA

    Şimdi Tıp okuyorsun. Kolay birşey değil bu. İlk olarak ilgilerini belirle. Bundan 5 10 yıl sonra nerede olmak istiyorsun onu düşün. Tıpın alanlarını araştır. Birçok farklı dal var. (Benim gönlümde yatan pdö mesela. Dr. House izleyip çok gaza geldiydim ondan oldu o.) Eğer ilgini çeken dallar varsa git hastaneye randevu al konuş. Ya da tanıdık varsa sor soruştur. Bilgi edin. (Ben şu tercih döneminde 30-40 kişiyle mesaj yoluyla 5-6 kişiyle telefonla konuştum. Gruplar halinde farklı meslek dallarından bahsediyorum.)
    Bak hayat senin hayatın. Doktorlukta gerçekten para kazanmak için 9-10 yıl okuyacaksın rahat. TUS u geçmek kolay da değil. Sağlam bir amacın olmalı ki o uğurda çalışabilesin. Yoksa yapma bu eziyeti kendine.
    Diyelim ki yatmadı kafana, başka meslekleri araştır. Bak 30 ağustosa kadar öğrenci belgenle yeni çıkan kanun gereğince puanın yettiği herhangi bir bölüme yatay geçiş yapabiliyorsun. Bu sene 2014'lülere bu şansı vermediler. Ama senin hali hazırda bir öğrenci belgen var. O konuyu biraz araştır doğru olduğunu kendinde teyit et. Bu olay iki senedir var. (Bir bize ibinelik yapıyorlar zaten) Sonra ilgin olduğunu düşündüğün başka bir mesleğe geçiş yapabilirsin. Bak malak gibi geçirdikten sonra üniversiteyi tabi para kazanamazsın.Ben kaç tane İTÜ'lü ile konuştum. Adam 3. sınıfta 4 milyar maaşla işe başlaması için peşinde koşuyorlar, diğeri 4.sınıfta 2,5 maaşla başlarım inş. diyor. Bölüm kontroldu yanılmıyorsam...
    Evet uzun oldu ama ben uzun yazmayı çok seviyorum

    İleride Celal Şengör gibi bir adam olacağım.(Kültür ve bilgi bakımında tok anlamında) İdealim büyük şirketlerin kişisel gelişim uzmanı olmak. Adım marka olacak. Benim bir idealim var mesela şuan. Mutluyum. bu uğurda çalışacağım. Kendimi iyi hissediyorum ama sen okula giderken ayakların geri geri gidiyorsa şansın var kardeşim. Merak etme. İnsanlar nelerden vazgeçmiyor. 1 yıl o kadar da büyük bir zaman dilimi değil ki doktor olmak için 2-3 sene mezuna kalan çok kişi gördüm. hatta inanmaya bilirsin dün bir doktorla konuşmuştum. Dahiliyeci. Ben bu yukarıdaki mevzuyu(ilaç) anlatınca niye ilk seneden tercih yaptın dedi? Şaşırdı. Doktorlar genelde mezuna kalıp da gidiyorlarsa sonucunu dershaneden çıkarmış olsam da bu adamın söyledikleriyle pekişti.


    Yeter gari çok yazdım. Hadi selametle...




  • Benim durumum da böyleydi.Aile baskısıyla orta büyüklükte bir sehirde okunan tıp ve İstanbul hayali.Tıpı bırakıp ailemin yanına döndum ve 1 sene daha calıştım.Şu an itüyü kazandım ve cok huzurluyum.İlerisini yaşayarak görücem artık ama en azından ılerde bi pişmanlık yaşamayacağıma eminim.

    Ama simdi senin durumun biraz farklı.İtüde bir mühendislik benim idealimdi.Ailem tıp yazdırırken bile cok kavgalar ettik bunu istediğim icin.Senin hicbir şeyi tam olarak istememiş olman biraz soru işareti.Yani itüye gitsen de aradığın huzuru bulabilir misin emin değilim.Ama en azından İstanbul hayalin olduğu icin bu halinden daha mutlu olacağını söyleyebilirim.
    Başka sorun olursa sor burdan yada pm den girdikce cevaplamaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012'de senin yasadiklarina benzer hislerle tip fakultesi biraktim. bi an icin bile pismanlik duymadim. sadece forumda bile tip birakan 6-7 kisi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yazın için teşekkür ederim. 1 sene kaybetmek benim de umrumda değil. Şu an itü ye geçince mutlu olacağımdan da emin değilim ki. En kötüsü kardeşim İDEALİM YOK. Çok kararsızım ne yapacağım konusunda ki allah kimseye bu kararsızlığı yaşatmasın. İDEALİMİ BULMAK İÇİN FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN İNSANLARLA TANIŞIP BİLGİ ALMAM YETERLİ Mİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingkangkong kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bak aynı kaderi paylaşıyoruz. Dediğin gibi tek farkımız ben gidince mutlu olacağımdan emin değilim ve ne yapacağım konusunda kararsız bir şekilde kendimi yiyip bitiriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bırakıp neye gittiniz? Gittiğiniz yer idealiniz miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HollyPeders

    Peki bırakıp neye gittiniz? Gittiğiniz yer idealiniz miydi?

    Seni bilmiyorum ama ben buraya gelecegime simit satarim daha iyi dusuncesine ulasmistim okul birakma kararindan once.

    Hatta ben ilk girdigim sene okul puanim kirilmasina ragmen girdim. Cabucak kurtulmak istiyordum.

    Ailen, etrafindakiler, forumdaki liseliler "aa tip birakilir mi, ne guzel garanti meslek" yorumlari yaparlar. hic sasmaz bu. ama kimse sobotta'yla basbasa kalinca senin hissettiklerini anlayamaz.

    Muhendislik yazdim. Tercih listemde elektrik-elektronik ve bilgisayar vardi. yani illa su meslek olsun idealiyle yapmadim bu isi.

    ama en basindan beri matematikle ugrasmak istedigimi biliyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 29 Temmuz 2014; 12:25:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HollyPeders H kullanıcısına yanıt
    Onlara danıştığın kadar onların hayatı hakkında bilgi edinmeye çalış. Yani bu adam sabah kalkıp işe gittiğinde bu adamlar ne yapıyor? Bunu sor onlara. Samimi bir soru olduğu için güzel de cevap veriyorlar saolsunlar. Facebook meslek gruplarındaki üyelere mesaj at. Arkadaşlık daveti de at.Tipine bak da at yalnız.Ben sorun yaşamadım gerçi de ne olur ne olmaz.Burası Türkiye sonuçta. neden dersen arkadaş olmayan kişilerin mesajları diğer kutusuna düşüyor. Ben 10 kişiye mesaj atıyorum 2-3 tanesi dönüş yapıyor hafta içinde.

    Yanılmıyorsam 30 ağustosa kadar vaktin var. Yakın arkadaşlarına sor. Ben nasıl biriyim, sizce ne yaparsam mutlu olurum vs vs. Andacını oku. Andaç da BELKİ faydalı olabilir. Sevgilin varsa ona sor. Biraz atik olman lazım tabi, lakayitliğe taşmadan tabi...
  • daha fazla zaman kaybetmeden hemen bırak başla çalışmaya yoksa benim gibi aradan kaç sene geçer geri dönersin derslere yol yakınken vazgeç derim zaten tıpı sevmiyomuşsun gittiğin mühendisliğide sevmesen sorun olmaz en fazla sevmediğin bölümden sevmediğin başka bölüme geçmiş olursun gittiğin bölümü seversende bi ömür mutlu olursun hastaneyi sevmiyomuşsun bi ömrü hastanede geçireceksin çevrene kulak asma okulu dondurma gibi bi durum oluysa tıpta dondur çalış bişey kaybetmessin
  • Hayat senin. Sonuçta o mesleği en az 20 yıl icra edeceksin. İnsan sevmediği bir işi yapmamalı. Yolun açık olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Masiva95

    Kardeş yazın o kadar uzun değil.
    @ Dh Ahalisi: Adam gibi cevap verecekler okusun.

    Bak sen doktorluğu çoktan kendi kafanda bitirmiş gibi gözüküyorsun ama ilk olarak sana Tıp'ı sevmeye çalışmanı tavsiye ederim. Dr. House dizisini izledin mi bilmiyorum. pdö bölümü varmış tıpda. Ben 3 yıl önce sorduğumda bu bölüm Türkiye'de yok dedi çok akıllı birkaç kişi(!) Kendimi boğaz içi endüstriye göre hazırladım. sınavdan 1 ay önce anti depresan almaya başladım doktor tavsiyesiyle.40dk da biten sıınav 1 saatte bitmez oldu. Lys'ye girdim full beklerken 7 y geldi falan. Ben yıl kaybetmemek için tercih yaptım. İtü'ye gideceğim. Oradan yatay geçişle endüstri veya işletme müh'e geçebilirim belki... Bir plandır bu mesela. Sen bunu yapmamışsın. Kendini dinlememişsin ki hiç...
    Tıp seçince illa pratisyen olmuyorsun. Çalışınca yapabilecek potansiyele sahipsin. Ama ilgin olmadıktan sonra o 9 yıl geçmez kardeşim. Para emin ol her türlü kazanılıyor potansiyel dahilinde. ben diş hekimliği yerine (iş garantisi+yüksek maaş) mühendislik yazdım. Az bocalamadım değil. Ailem dişçiye götürdü,fizyoterapi uzmanlarıyla görüştürdü falan vs. Herkes ayrı yerlerden ayrı baskılar yaptı. Son güne kadar listemde ilk sırada diş vardı. Son gün değiştirdim.hatta songünden önceki gece diyim. Durmadan niye kendimi anlatıyorum; senin bir zamanlar yapman gereken şey belki de buydu.

    YUKARIDA BAYA YARDIRDIM DİREKMAN BURDAN DA BAŞLAYABİLİRSİN OKUMAYA

    Şimdi Tıp okuyorsun. Kolay birşey değil bu. İlk olarak ilgilerini belirle. Bundan 5 10 yıl sonra nerede olmak istiyorsun onu düşün. Tıpın alanlarını araştır. Birçok farklı dal var. (Benim gönlümde yatan pdö mesela. Dr. House izleyip çok gaza geldiydim ondan oldu o.) Eğer ilgini çeken dallar varsa git hastaneye randevu al konuş. Ya da tanıdık varsa sor soruştur. Bilgi edin. (Ben şu tercih döneminde 30-40 kişiyle mesaj yoluyla 5-6 kişiyle telefonla konuştum. Gruplar halinde farklı meslek dallarından bahsediyorum.)
    Bak hayat senin hayatın. Doktorlukta gerçekten para kazanmak için 9-10 yıl okuyacaksın rahat. TUS u geçmek kolay da değil. Sağlam bir amacın olmalı ki o uğurda çalışabilesin. Yoksa yapma bu eziyeti kendine.
    Diyelim ki yatmadı kafana, başka meslekleri araştır. Bak 30 ağustosa kadar öğrenci belgenle yeni çıkan kanun gereğince puanın yettiği herhangi bir bölüme yatay geçiş yapabiliyorsun. Bu sene 2014'lülere bu şansı vermediler. Ama senin hali hazırda bir öğrenci belgen var. O konuyu biraz araştır doğru olduğunu kendinde teyit et. Bu olay iki senedir var. (Bir bize ibinelik yapıyorlar zaten) Sonra ilgin olduğunu düşündüğün başka bir mesleğe geçiş yapabilirsin. Bak malak gibi geçirdikten sonra üniversiteyi tabi para kazanamazsın.Ben kaç tane İTÜ'lü ile konuştum. Adam 3. sınıfta 4 milyar maaşla işe başlaması için peşinde koşuyorlar, diğeri 4.sınıfta 2,5 maaşla başlarım inş. diyor. Bölüm kontroldu yanılmıyorsam...
    Evet uzun oldu ama ben uzun yazmayı çok seviyorum

    İleride Celal Şengör gibi bir adam olacağım.(Kültür ve bilgi bakımında tok anlamında) İdealim büyük şirketlerin kişisel gelişim uzmanı olmak. Adım marka olacak. Benim bir idealim var mesela şuan. Mutluyum. bu uğurda çalışacağım. Kendimi iyi hissediyorum ama sen okula giderken ayakların geri geri gidiyorsa şansın var kardeşim. Merak etme. İnsanlar nelerden vazgeçmiyor. 1 yıl o kadar da büyük bir zaman dilimi değil ki doktor olmak için 2-3 sene mezuna kalan çok kişi gördüm. hatta inanmaya bilirsin dün bir doktorla konuşmuştum. Dahiliyeci. Ben bu yukarıdaki mevzuyu(ilaç) anlatınca niye ilk seneden tercih yaptın dedi? Şaşırdı. Doktorlar genelde mezuna kalıp da gidiyorlarsa sonucunu dershaneden çıkarmış olsam da bu adamın söyledikleriyle pekişti.


    Yeter gari çok yazdım. Hadi selametle...

    Hocam itüde hangi bölümü seçtiniz bende Endüstri mühendisliğine başlıyorum bu yıl hedefsizlik kötü bir şey ygs de 10bindim lys14bin oldum akrabalardan falan he tıp diş fizyoterapi diyetislenlik mimarlık elektrik elektronik mühendisiliği falan önerdirler arkadaş benim dediğimide kimse tavsiye etmedi ama içimden geldi bir kere kendimi ileride şirket geliştirme uzmanı olarak görüyorum şuan mesela şirketler bana başvuracak şikayetlerini bildirecek bende onların verimliliklerini nasıl artıracakları konusunda yardımcı olacam yada başka bir sorunları varsa onları çözmeleri konusunda bilgi yada hizmet sunacam en kötü kendi şirketimi kurarım diyorum şuan




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.