Şimdi Ara

Lpg'li Arabam Sabah Stop ediyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Horozz-20

    Aynı sorun bendede vardı.Birçok şey yapıldı,denendi.Bilgisayara bağladığınd herşey normal gözüküyordu.Araca bahane bulundu.Sıcaklığını artırdık fayda etmedi.SONUNDA lpg ısı termostadını değiştirdik ve normal yapılması gereken ayarı yaptılar ve sonuç mükemmel.Motor sıcakken bilgisayarda faal gözüktüğünden arıza tespiti yapamıyorlar.Isı termostadını değiştirmeyi deneyin ve normal ayarlarını yaptırın.Ben dünya varmış dedim umarım sizde dersiniz.
    Mrb hocam sizin sorun tam olarak nasildi detayli bahsedebilir misiniz..bendede 2001 golf4 var manuel..benimde sıkıntım yine ayni..detayli anlatacak olursam sabahlari lpg den gaza gecerken stop ediyor aracim ..araba o an vitesteyse sorun yok ama kisa sure icinde yavaslamak icin boşa alirsam debriyaja basarsam stop ediyor yine..yada lpg ye gecis esnasinda araba bostaysa stop ediyor dogrudan..cok sıkıntılı bir sorun trafikte maalesef...gecis sicakligini 35 den 40 a cikardim yine cozulmedi sorun..eger benzinde biraz daha kullanip kendim manuel olarak gecirirsem sıkıntısız bir sekilde geciyor ama zaten gideceğim yere varmis oluyorum bahsettim bu manuel gecirme suresi nerden bakilsa 10 dk fln yani..bu durum olusunca mecbur manuele aliyorum lpgyi kapatip daha sonra kendim gecirmem gerekiyor..bende artik sabah giderken lpgyi kapatip kafama gore uygun gordugum yerde kendim benzine geciriyorum cozumu simdilik boyle buldum ama dedigim gibi benzinde kullanmaktanda bir farki kalmiyor..ayrica araci satmayi dusundugum icin alacak kisiye boyle teslim etmekte istemiyorum araci.. lpg ye skntisiz gectikten sonra ise araci artik gece park edene kadar gun icinde tekrar yapmiyor bu durumu ..tabi sabah yine ayni durum..motorun mu yoksa baska birseyin mi tam olarak isinmasi gerekiyor anlamadim ben bu işi...yardimlar icin tesekkurler simdiden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrica birde şunu sormak istiyorum lpg ye geçiş suresi sicakligi vs durumuyla alakali olarak aracin motor sicakligi ve lpg termostadi arasinda nasil bir baglanti var acaba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah çok soğuksa gaz donuyor ondan olabilir. Benzinde çalışma süresini artır. İlk zamanlar araba alışana kadar bu sıkıntılar olur.
  • Aciph13 A kullanıcısına yanıt
    Termostat bozuk olunca beyne giden ısı ile gerçek ısı aynı olmuyor.Sabah çalıştırdığımda geçişte sorun oluyordu.ama motor sıcakken problem olmuyordu.yani sizinle aynı problem .Başka masraf yapmadan Lpg termostadını değiştirin bence sorun kalmayacak.Dediğim gibi servis ve tamircilere çok gittim.Tamircilere gidene kadar motor ısındığı için termostad arızasını göremiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinlik34000

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gori

    Bana Kalırsa İlk Kontrol Etmeniz Gereken Sabahları Benzinde Çalıştırıdığınız Zaman Motor Soğukken Rolantide Dalgalanma Tekleme Gibi Sorunları Motorun Yaşayıp Yaşamadığı Şayet Böyle Birşey İle Karşı Karşıyaysanız İlk Öncelikle Buji Kablololarınızı Ve Ateşleme Sistemini Sonrasında İse Boğaz Kelebeğini Kontrol Ediniz Eğer Aracın Benzinde Çalışmasında Bir Anormallik Yok İse Ve Lpg de Soğuk Motor Stop Ediyorsa Gaz Geçiş Sıcaklığını Ve Rolantideki Enjektörlerin Kaç MS Yakıt Gönderdiği Nacizhane Fikrim Lpg Ayarına Gittiğiniz Zaman Otomatik Kalibrasyon Yerine Aracın Rolantideyken Benzinde Kaç MS Yakıt Püskürttüğü Not Edilir Sonrasında İse Gaz Konumuna Geçildiğinde Lpg Enjektörleri Aynı Değere Yakın Bir Seviyede Ayarlanır Bu Şekilde Rolanti Ayarı Yapıldığı Taktirde Ve Gaz Fazına Geçmesi 40 C İse Stop Etme Sorunuz Ortadan Kalkacağı Görüşündeyim Saygılarımla...

    arkadaşlar golf 6 1.4 tsi 160 hp dsg aracımda romano lpg var..ışıklarda stop etme sorunu başladı.ve rölantide sanki araç yeniden yeniden çalışıyormuş gibi dalgalanma yapıyor..servise götürdüm ayarlama falan yaptılar iki kez ama sorun düzelmedi.aracın çekişide hoşuma gitmiyor .romanodaki adam bobinler diyor bujiler diyor vs..
    düz yolda giderken yapmıyor ama ışıklarda durduğunuzda bazen pırpır edip stop ediyor..boğaz kelebegimi bobinmi bujimi aranızda varmı benzer sorunu yaşayan. araç benzindeyken yapmıyor.

    Alıntıları Göster
    Sorunu çözdünüz mü? Nasıl çözdünüz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •   Çaresi ne olabilir gerçekten çok sıkıntı çekiyorum. Yaşadığım yerde anlayan usta yok.
    1. Motor tam ısınmadan LPG'ye geçince rölanti düşürüyor ve neredeyse araç istop edecek dereceye geliyor.

    2. Uzun yol yapıp ışıklarda durunca rölanti yine düşüyor ve araç sanki nefesi kesilmiş gibi oluyor sonra bir daha yapmıyor. Hatta bir kez istop etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.